מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
    מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
  •  לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
     לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
  • השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
    השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
  • טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
    טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
  • מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
    מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
  • אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
    אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
  • היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
    היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
  • הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
    הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
  • חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
    חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
  • תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
    תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
  • מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
    מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
  • הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
    הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
  • מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
    מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
  • פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
    פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה

#סימבלטה

עוקבים (15)

תגובות

סימה-לבני
11/06/17 23:28

שלום רב,

לקבוצת "תוספי תזונה כן לא למה,כמה הקליקי כאן.

למידע על סידן קרבונט 600 מג' בעלון לצרכן של קלצימור הקליקי כאן 

סידן ציטרט   איננו תרופה, ולכן אין לי עלון לצרכן להפנות אותך אליו.

את ההבדלים בין המלחים מצאתי במיקרומדקס, ולהלן התרגום:

1. סידן קרבונט Calcium Carbonate מכיל 40% סידן. כלומר מ 600 מג טבליה, את מקבלת 240 מג סידן אלמנטרי.

2. סידן ציטרט Calcium Citrate  מכיל 21% סידן, כלומר מטבליה של סידן ציטרט + ויטמין D של דרך חיים, ראי כאן, מ 325 מג, רק 68 מג הם סידן אלמנטרי.

3. סידן קרבונט תלוי בספיגתו בריכוז החומצה בקיבה, ולכן מומלץ לתת אותו עם הארוחות, קלציום ציטרט אפשר לקחת גם ללא אוכל, וספיגתו לא תלויה בנוכחות תכשירים מעכבי משאבת פרוטונים, כמו אומפרזול וחבריו. מכאן שאם הינך לוקחת אומפרזול, או קונטרולוג או לנטון ודומיהם מומלץ לך לקחת קלציום ציטרט.לתקציר מאמר בנושא הקליקי כאן.

4. כאשר לוקחים עם האוכל, הספיגה של שני התכשירים זהה. ראי תקציר מאמר בנושא זה כאן.

5. במקום אחד מצאתי שספיגת הציטרט גבוהה פי 2.5 מזו של הקרבונט, רק לא ברור על איזה מקור מידע מתבסס הנתון הזה, ובאיזה תנאים זה קורה.

 

לסיכום,

אם הרופאה רשמה לך קלציום קרבונט 600 פעמיים ביום, היא התכוונה שתוסיפי לדיאטה שלך כ 500 מג סידן אלמנטרי ליום, שהם 40% מתוך 1200.

אם את לוקחת במקום קרבונט, ציטרט, אזי עליך לקחת כשבע טבליות של 325 מג כדי לקבל את אותם 500 מג סידן אלמנטרי.(500 לחלק ל 68 גרם)

אם אכן הספיגה של שניהם זהה בלקיחה עם האוכל, אזי עדיף לכל הדעות לקחת שתי טבליות במקום 7.

מה גם, שכמו שכתבת בתכשיר השני (בציטרט) יש גם ויטמין D במינון 200 יחידות , וצריך להתחשב גם בהן כאשר מנסים להשוות את כמויות הסידן.

 

אני מקווה שרונית מינקוב תוכל להוסיף עוד על המידע שנתתי כאן ותעזור לך לקבל החלטה.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

תגובות

lni
05/03/17 8:13

שלום רב. הרופא המשפחתי מוסר שאוסרים עליו לבקש אישור חריג ללוסק וכי מי שיכול אולי לבקש זה רק מומחה גסטרו על אף שלפני שנים נרשם טיפול בלוסק וכשיצא מסיבסוד הקופה באומפרה ועל אף שללא שיפור אלא רק לוסק עוזר בעלות פרטית.

תגובות

סימה-לבני
20/08/17 0:42

שלום רב,

 

תוספי הסידן נבדלים זה מזה בהרכבם, מה שמשפיע על ספיגתם ולכן על זמינותם בגוף.

סידן, כמו כל תרופה אחרת, צריך להלקח רק כאשר הוא חסר בגוף המטופל..

אם קבלת אבחנה של סדק בצלע, הרי שרופא ראה אותך, ואולי גם עברת צילום או אולטראסאונד.

האם משהו מהם רשם לך סידן לטיפול בסדק שבצלע?

בבדיקה בספרות שלי, לא מצאתי קשר בין סדק בצלעות לבין התוויה ללקיחת סידן, להפך מצאתי מאמר שמסכם עבודה שמצביעה על כך שלקיחת מינונים גבוהים של סידן (מעל 800 מג ליום) קשורה לניוון העין בגיל המבוגר. ראה כאן. 

כך שחשוב מאד לקחת סידן רק אם באמת נחוץ ורק במינון שנקבע לך על פי מצבך הקליני.

אני מציעה לך לשקול פגישה עם אנדוקרינולוג מומחה לאוסטאופורוזיס, שיתאים לך טיפול למצבך הקליני, הוא יעזור לך במבוך תכשירי הסידן הקיימים, אולי  ימליץ גם על ויטמין D לשיפור ספיגת הסידן, (באם חסר לך) ואולי ירשום גם תרופה אחרת ייעודית לאוסטאופורוזיס שאיננה סידן.

בהמשך, או אולי קודם לכן, יתכן שכדאי לך לפנות לדיאטנית קלינית שתעזור לך להתאים את הדיאטה שלך למצבך הקליני, ובאם יסתבר לה שאינך אוכל מספיק סידן, היא תוכל להציע לך חלופה מסחרית שתתאים לצרכים שלך.

אני מנועה להתייחס לתכשירים המסחריים שבשאלתך, ולכן אני מנסה לכוון אותך לבחירה הנכונה, ע"י קריאת התווית של כל מוצר, וחיפוש הנתון הרלוונטי שמכריז על כמות הסידן הזמין בכל אחד מהם.

כרוקחת, אני מעדיפה תרופה שמכילה סידן על פני תוסף תזונה שרשום עליו שמכיל סידן, מהסיבה הפשוטה, תוסף לא עובר את בדיקות האיכות שתרופות עוברות, בנוסף הוא לרוב לא מכוסה על ידי הקופות ולכן גם כרוך בהוצאה כספית ניכרת, והתועלת שלו במקרה הטוב זהה לזו של תרופה במינון מקביל.

לתכשירים שמכילים סידן בישראל ורשומים כתרופה הקלק כאן. (שים לב שרק חלקם מתאים, אחרים מיועדים לבתי חולים, או לווטרינריה)

למידע על סידן במזון שלנו, מאתר כמוני, הקלק כאן.

למחקר על תוספי סידן וסיכון לאבנים בכליות, מכמוני, הקלק כאן.

לכתבה של דן אבן שכותרתה "תוספת סידן לא מונעת שברים" מכמוני, הקלק כאן.

לכתבה של אלה הרנוי שכותרתה "קשר בין תוספי סידן למחלות לב בגברים" הקלק כאן

 

מקווה שעזרתי קצת,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

 

תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
18/10/17 20:36

שלום אביב, האם אתה יכול לרשום את שם הכדור, ואת הסיבה לשמה הרופא רשם לך אותו? האם אתה סובל מחסר ברזל? האם יש לך בעיות כלייתיות?

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
03/08/22 13:11

שלום,

אין כל הוכחה לכך. המחקר התצפיתי שבו הועלה חשד, לא מבוסס,  התיחס לאנשים שלקחו סידן וויטמין D כחלק נטילה של תוספים באופן כללי. כוונת החוקרים לא היתה לכדור משולב אלא ללקיחת שני הדברים על ידי אותו אדם. לא היתה התיחסות למינונים, למחלות רקע וכד'. כך שלא ניתן לקבוע סיבתיות לפי מחקר זה. חשוב לציין שסידן מהווה השלמה תזונתית באנשים שלא מסוגלים לצרוך כמות מספקת של סידן במזון. המקור הטוב ביותר לסידן הנו המזון. 

בברכה,

פרופ' צופיה איש-שלום

תגובות

סימה-לבני
08/04/23 16:38

שלום רב,

אכן גם סידן ציטראט יכול להשפיע על מערכת העיכול.

על פי רשימת תופעות הלוואי שמתפרסמת במיקרומדקס, התופעות יכולות לכלול כאבי  בטן, גזים, ובטן נפוחה. במקום אחר מצויין עצירות, אובדן תיאבון וגם הקאות.

ההמלצות המתלוות לתופעות הלוואי הן:

  1. לוודא שלא נלקחת כמות גבוה מדי של סידן, ביחד עם הסידן שנאכל במזון. סימנים ליתר סידן כוללים : חולשה, בלבול, עייפות, כאבי ראש , בטן מבולבלת הקאות, עצירות וכאבי  עצמות.
  2. לשתות מספיק מים ולאכול מזון עם סיבים, שיכולים להקל על סימני העצירות

חשוב להבין שגרם של סידן ציטראט מכיל 211 מג של סידן אלמנטרי.

צריכה יומית מומלצת של סידן לפי גיל ומין ניתן למצוא בטבלאות של משרד הבריאות כאן. בעמוד 5 טבלה מספר 2. בעמוד 7 בטבלה מספר 4 ניתן למצוא את הכמות המקסימלית היומית המותרת, שכוללת גם את הסידן שבמזון.


להמלצות לצריכה נכונה של סידן, כפי שפרסם בית חולים רמבם, וכוללות גם תכולת סידן במוצרי מזון, הקליקי כאן.


מקווה שעזרתי קצת

בברכה,

סימה לבני

רוקחת יועצת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

חבר צוות
29/04/13 22:10

טוב אז הבטחתי ולכן אקיים : היום התקיים הפורום של הדיאטניות הבריאטריות אצלנו באסותא בו רונית (היפה ! ) ואני נפגשנו בפעם הראשונה... היה מענין ולהלן כמה נושאים שעלו , ממש בשורה התחתונה לאחר הצגת מחקרים ודיונים : 1.פרוביוטיקה לאחר ניתוחים : לחיידקים במערכת העיכול יש תפקיד בהשמנה , מחקר שבדק תוסף פרוביוטיקה אחרי מעקף קיבה הראה שזה גרם לירידה גדולה יותר במשקל , פחות גדילת יתר של חיידקים (תופעה שקורית אחרי ניתוחי קיבה שונים כולל פרוביוטיקה) , רמות B12 גבוהות יותר . 2. ניתוחים בריאטרים ופריון - אין מספיק מחקר לגבי פוריות הגבר, אך לגבי פוריות האישה יש מחקרים על נשים הסובלות משחלות פוליציסטיות , תופעה שמלווה לעיתים בהשמנה , שיעור יתר, מחזור לא סדיר ועוד . ניתוח בריאטרי לנשים כאלה הראה שהמחזור חזר להיות סדיר, פחות שיעור יתר, ושיפור במדדים אחרים . כל זה בגלל הירידה במשקל כתוצאה מהניתוח , ו5 נשים מהמחקר שניסו להרות לפני הניתוח ולא הצליחו - כולן הצליחו לאחר הניתוח באופן טבעי . כמובן שניתוח הוא לא קו ראשון לטיפול בפוריות , אך ההמלצה היא לשקול אותו בשחלות פוליציסטיות במיוחד אם מלווה בתסמונת מטבולית (סוכרת וכו\') . 3. דיאטה דלת פחמימות לפני ניתוח - נסקרו מחקרים שהראו שזן הניתוח התקצר בעקבות הדיאטה , אך עלתה שאלה האם לתת לכולם, וגם איזו דיאטה ולכמה זמן לפני הניתוח. הפורום ינסה לגבש דעה אחידה בעניין . מה שכן ברור , שאין צורך בדיאטה ארוכת טווח לפני הניתוח - מספיק 2-3 שבועות לפני הניתוח .4. ויטמינים מינרלים לאחר הניתוח - גם כאן הספרות המקצועית מאוד מגוונת בדיעותיה אבל עלו כמה נושאים חשובים- לאחר כל ניתוח מומלץ בחודש הראשון לקחת מולטיויטמין - חשוב לוודא שהוא מכיל ברזל! שאר הויטמינים לא כרוטינה , אלא לפי בדיקות דם , אלא אם מישהו הגיע עם חסר פני הניתוח וכבר לוקח תוסף של אותו חסר . במעקף קיבה יש לשים לב לצריכת הסידן ומומלץ גם לקחת תוסף סידן ציטראט 300 מ\"ג פעמיים ביום - כמובן בהתייעצות עם הדיאטניות . בשנה הראשונה יש לעשות בדיקות דם אחת לכמה חודשים . נושא לא פחות חשוב הוא מה קורה משנה השנייה ואילך מהניתוח - נמצאים חסרים גם בשלבים האלה ולכן חשוב מאוד לעשות בדיקות דם אחת לחצי שנה -שנה ואם יש חסרים ולוקחים תוסף, לעשות בדיקות דם לעיתים קרובות יותר - לתשובת לבם של הותיקים כאן . מקווה שלא יצא ארוך מידי ושהמידע חידש לכם משהו ..

תגובות

בת40
30/04/13 12:53

תודה רבה ..

חבר צוות
29/04/13 22:10

טוב אז הבטחתי ולכן אקיים : היום התקיים הפורום של הדיאטניות הבריאטריות אצלנו באסותא בו רונית (היפה ! ) ואני נפגשנו בפעם הראשונה... היה מענין ולהלן כמה נושאים שעלו , ממש בשורה התחתונה לאחר הצגת מחקרים ודיונים : 1.פרוביוטיקה לאחר ניתוחים : לחיידקים במערכת העיכול יש תפקיד בהשמנה , מחקר שבדק תוסף פרוביוטיקה אחרי מעקף קיבה הראה שזה גרם לירידה גדולה יותר במשקל , פחות גדילת יתר של חיידקים (תופעה שקורית אחרי ניתוחי קיבה שונים כולל פרוביוטיקה) , רמות B12 גבוהות יותר . 2. ניתוחים בריאטרים ופריון - אין מספיק מחקר לגבי פוריות הגבר, אך לגבי פוריות האישה יש מחקרים על נשים הסובלות משחלות פוליציסטיות , תופעה שמלווה לעיתים בהשמנה , שיעור יתר, מחזור לא סדיר ועוד . ניתוח בריאטרי לנשים כאלה הראה שהמחזור חזר להיות סדיר, פחות שיעור יתר, ושיפור במדדים אחרים . כל זה בגלל הירידה במשקל כתוצאה מהניתוח , ו5 נשים מהמחקר שניסו להרות לפני הניתוח ולא הצליחו - כולן הצליחו לאחר הניתוח באופן טבעי . כמובן שניתוח הוא לא קו ראשון לטיפול בפוריות , אך ההמלצה היא לשקול אותו בשחלות פוליציסטיות במיוחד אם מלווה בתסמונת מטבולית (סוכרת וכו\') . 3. דיאטה דלת פחמימות לפני ניתוח - נסקרו מחקרים שהראו שזן הניתוח התקצר בעקבות הדיאטה , אך עלתה שאלה האם לתת לכולם, וגם איזו דיאטה ולכמה זמן לפני הניתוח. הפורום ינסה לגבש דעה אחידה בעניין . מה שכן ברור , שאין צורך בדיאטה ארוכת טווח לפני הניתוח - מספיק 2-3 שבועות לפני הניתוח .4. ויטמינים מינרלים לאחר הניתוח - גם כאן הספרות המקצועית מאוד מגוונת בדיעותיה אבל עלו כמה נושאים חשובים- לאחר כל ניתוח מומלץ בחודש הראשון לקחת מולטיויטמין - חשוב לוודא שהוא מכיל ברזל! שאר הויטמינים לא כרוטינה , אלא לפי בדיקות דם , אלא אם מישהו הגיע עם חסר פני הניתוח וכבר לוקח תוסף של אותו חסר . במעקף קיבה יש לשים לב לצריכת הסידן ומומלץ גם לקחת תוסף סידן ציטראט 300 מ\"ג פעמיים ביום - כמובן בהתייעצות עם הדיאטניות . בשנה הראשונה יש לעשות בדיקות דם אחת לכמה חודשים . נושא לא פחות חשוב הוא מה קורה משנה השנייה ואילך מהניתוח - נמצאים חסרים גם בשלבים האלה ולכן חשוב מאוד לעשות בדיקות דם אחת לחצי שנה -שנה ואם יש חסרים ולוקחים תוסף, לעשות בדיקות דם לעיתים קרובות יותר - לתשובת לבם של הותיקים כאן . מקווה שלא יצא ארוך מידי ושהמידע חידש לכם משהו ..

תגובות

ליגל
30/04/13 10:46

תודה רבה על המסקנות. שאלה נוספת... מה לגבי אקטימל? האם מומלץ?

תגובות

לא לא . אי אפשר לקבל מהאוכל את הכמות הדרושה בשל בעיות ספיגה. לכן ההצלצה היא על תוספים לכל החיים בנוסף לאכילה של מזון מגוון ובריא כגון ירקות פירות דגים וכן


ד"ר שלום,





בת 55 כבגיל המעבר לא לוקחת הורמונים.



 



במשפחתי, לאימי ו-2 אחיותיי אוסטופורוזיס.



 



אחיותיי מטופלו ת באקטונל (אחת מהן לאחר שברי דחיסה בעמוד שדרה)



אימי סובלת ממחלת פרקים סקלרודרמה ומטוופלת בסטרואידים ושלכן מקבלת עתה זריקות פורטאו (שברה 2 ידיים, בעבר, וכעט שברי דחיסה בעמוד שדרה ושלכן ניתן לה רק עתה זריקות פורטאו).



ואנוכי, להלן מדדי צפיפות עמם שלי, לציין שאני מאד מאד רזה, שותה 2-3 נס קפה ביום לא אוכלת דברי חלב,





לגבי צפיפות עצם: בשנת 2003 צוואר ירך דירוג T=

-2.5 מסומן וי במשבצת =אוסטופורוזיס קלה

התוצאה 67% ביחס לשיא מסת עצם.



עמוד שדרה = דירוג T=

-1.6 מסומן וי במשבצת גבולית-אוסטיאופניה.

התוצאה הינה 83% ביחס לשיא מסת עצם.



בשנת 2004 צוואר הירך:

-2.2 מסומן וי במשבצת גבולית-אוסטיאופניה.

התוצאה 65% ביחס לשיא מסת עצם.

עמוד שדרה:

-1.6 מסומן וי במשבצת גבולית - אוסטיאופניה.



בשנת 2008:

צוואר הירך:2.4-

עמוד שדרה: 1.7 -.

סידן בדם= 9.2

OHD25רמה 29.

סידן בשתן126

PTHרמה 58.

TSH תקין.



 



צפיפות עצם לשנת 2012



צוואר ירך 2.1



עמוד שדרה  2.7



כף יד - 3.1







בערך בחודש מרץ 2012, התחלתי לקחת אקטונל אחד בחודש, כמו כן שותה כדור 1 של סידן ציטראט  +ויטמין D של דרך חיים  כשכל כדור מכיל 200 י.ב. של ויטמין D ו- 315 מ"ג סידן .



אני לא לוקחת  יותר כדורים  מחשש לאבנים בכליות. כמו  כן סובלת מאנזימי כבד גבוהים .



 



שאלתי היא: מהו הטיפול המומלץ עבורי לדעתך עקב סיפור תורשתי מובהק של אוסטופרוזיס ודלקת פרקים?



 



לציין כי כל השלד שלי כואב מאד, פרקי הרגליים, צוואר, וגב תחתון, כמו כן פרקי ידיים ואצבעות.



 



מהו לדעתך הטיפול האופטימלי עבורי, אשמח לשמוע ממך, עפ"י התיאור שתיארתי בפניך.



האם אקטונל אחד בחודש זה מספיק?



האם כדור סידן אחד מספיק? איזה סידן עלי לצרוך ללא חשש לאבנים בכליות , כמה ובאיזה זמן לקחת אותם בשעות היום?



מה לגבי תזונה עבורי? האם יואיל , מתייחסת לתורשה שלי כמובן.



 



אשמח לקבל תשובה מפורטת .



 



תודה ושנה טובה ומבורכת.


תגובות

שלום רב,

א.-עקב כאבי פרקים והגבלה בתנועות, אם יש, אני מציעה לך לפנות לרופא ריאומטולוג.

ב.- טיפול באוסטיאופורוזיס כולל הקפדה על צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוספים יחד, הקפדה על רמת ויטמין D תקינה- מעל 30 ng/ml או מעל 75 nmol/l, בהתאם למעבדה, וטיפול תרופתי נוגד שברים. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית סדירה, 3-5 פעמים בשבוע, לפחות 30 דקות כל פעם, ולהמנע מעישון ושתיה מופרזת של אלכוהול.

ג.- טיפול תרופתי באואוסטיאופורוזיס הוא טיפול ממושך, ואם התחלת ב-מרץ השנה באקטונל- תמשיכי בטיפול זה. אם יש לך תופעות לוואי לתרופה- תפני לרופא לדיון והתאמת תרופה אחרת.

ג.- צריכת סידן יומית מומלצת היא כ- 1200 מג ליום, ואת יכולה להשתמש בכל תכשיר סידן שנח לך.

בברכה,

 ד"ר ילנה סיגל

תגובות

סימה-לבני
14/04/14 1:27

הי עמית,

 

אינני מסתמכת על מחקרים באופן ישיר, כי כל יום יוצאים מאמרים חדשים, התוצאות מתהפכות וקשה לשמור על התעדכנות שוטפת ולכן גם על  ניטרליות ואיזון.

אני מסתמכת על מקורות מידע שיניוניים, מקצועיים, כמו UPTODATE ו MICROMEDEX שממומנים ע"י מנויים. לרופאים ולרוקחים בקופות החולים ובבתי החולים יש גישה למאגרים בתשלום. הם לא יכולים להסתמך בפעילותם המקצועית על חיפושים באינטרנט, וגם אין להם זמן לקרוא את כל המאמרים שיוצאים בכל נושא. 

המאגרים הנ"ל נקראים מקורות מידע שניוניים, כי הם נכתבים ע"י צוותים מקצועיים שקוראים ובוחנים את כל המחקרים הקיימים בכל התחומים הרלוונטים, את המקורות הראשוניים,  והם מגבשים את הצורה שבה יכתב המידע בכל נקודת זמן.  הם גם מתעדכנים באופן שוטף.

אני זוכרת שנים שבהם "חגג" ההומוציסטאין, ואילו עכשיו, נראה שמקומו האמיתי בבריאות השתנה ומגיעים אליו דרך הטיפול ב B12.

הכלל המוביל צריך להיות איך אתה מרגיש.

את ה B12 צריך להעלות, כי מקומו בבריאות ברור ומוכח כבר הרבה שנים, אם באותה פעולה יורד ההומוציסטאין, אז לא ממש חשוב מי היה ראשון ומי שני, העיקר שאתה תרגיש טוב.

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

 

תגובות

סימה-לבני
09/11/14 22:42

שלום רב,

 

ספרתי 14 תרופות ותוספי תזונה ברשימתך.

אני ממליצה לך לחזור לרופא המטפל העיקרי שלך ולבקש שיסקור את התרופות שלך לפי נוהל 3/2013 של משרד הבריאות. לנוהל.

אני מקווה שאת יכולה להבין שמדובר במגוון רחב מאד של תרופות שמצריך זמן רב לבדיקה, שמחייב תשאול  אחראי ובדיקה למידע נוסף, שחורגים מהזמן  ומהאחריות שאנו יכולות להקדיש ולקחת על עצמנו בפורום הזה.

אלה הם שרותים שניתן גם לרכוש אותם באופן פרטי בתשלום, לבלוג בנושא "ייעוץ תרופתי - כמה שווה לשלם עליו" הקליקי כאן.

בקישור הבא, תוכלי לנסות לבדוק את התרופות שלך בעצמך בחינם:

http://www.drugs.com/drug_interactions.html

 

בברכה,

סימה לבני

מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

 

 

תגובות

נעמה14
27/03/15 14:10

מסכימה עם ירדן. יש לסולגאר את הסוג אבץ הזה. ואכן יעיל לנשירה (ולי אישית גם לחיזוק המערכת החיסונית). 

בכל מקרה, לפני שנוטלים חשוב לבדוק את הנשירה אצל רופא עור, בטח יבקש ממך להתחיל לספור שערות ולראות עד כמה זה אכן חמור, ורק אז לבחון מה מקור הבעיה ולהתחיל לטפל. 

תגובות

סימה-לבני
14/08/16 0:36

שלום רב,

לכל תרופה יש עלון לצרכן ובו יש הנחיות כיצד לקחת אותה ביחס לאוכל ותרופות אחרות.
בהמשך תמצאי קישורים לעלונים לצרכן של התרופות.
בסעיף 3 בעלונים החדשים תמצאי הוראות לקיחה של כל תרופה, במיוחד אם יש הנחיות מיוחדות ללקיחתה לפני או אחרי האוכל.
במקרים שלא נאמר דבר, ניתן להסיק שהמזון לא מהווה בעייה ואפשר לקחת את התרופה עם או בלי האוכל.
 פקסט, שמכיל Proxitine עלון לצרכן כאן
אויסטה, שמכיל Raloxifene עלון לצרכן כאן
לנטון שמכיל Lansoprazole עלון לצרכן כאן
סידן ציטרט שמכיל Calcium Citrate , ויטמין D ופרוביוטיקה כמו גם כורכומין, אינם תרופות, אלא תוספי תזונה וגם בתוכם אמורות להיות הנחיות. אם לא מצורפות הנחיות ללקיחה, מומלץ להחליף תכשיר בתכשיר שיש לו הנחיות ברורות.

ההוראות משתנות מתכשיר לתכשיר לפי תהליך הייצור שלו, הציפוי שלו ונתונים אחרים שרק היצרן יודע אותם.

בשלושת התכשירים הראשונים שהם תרופות שרופא רשם לך, הרופא הוא שקובע את אופן הלקיחה שלהם, וזאת בהתאם להוראות היצרן, ובהתאם למצבך אם יש דרישות מיוחדות. 
אוויסטה מומלץ פעם ביום בתוספת של ויטמין D וסידן, ואני מאמינה שזה מה שהרופא רשם לך. השעה שביום אינה חשובה, אלא אמורה להיות קבועה ומתאימה לחיים שלך ולתופעות לוואי אם יש לך. מומלץ לא לשבת הרבה בתקופת הלקיחה מחשש לפקקת ורידים (לפי המיקרומדקס)
פאקסט ניתן פעם ביום, בד"כ בבקר.
לנטון ניתן בד"כ פעם ביום,  אבל בהתוויות מסויימות ובמקרים מסויימים גם פעמיים. וכן מומלץ לקחת אותו על בטן ריקה, כי נספג טוב יותר ללא נוכחות מזון. בעלון לצרכן מומלץ לקחת חצי שעה לפני האוכל.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

 

תגובות

סימה-לבני
11/03/17 13:47

שלום רב,

הבחירה בין כדורי הסידן היא אינדיבידואלית, וצריכה לעמוד בהמלצות של משרדי הבריאות לטיפול יומי בסידן.
על כל כדור כתוב לכמה סידן הוא אקוויוולנטי, והבחירה יכולה להתבצע מבחינתי גם לפי המחיר, או לפי תופעות לוואי, שכן יש סידנים שיותר קל לבלוע, ויש כאלה שפחות, וזה מאד אישי

תחשיבים והשוואה בין סידן ציטרט לסידן קרבונט.
לפי העלון לצרכן של קלציום קרבונט Calcium Carbonate , כדור שמכיל 500מג של המלח, אקוויוולנטי ל 200 מג סידן, (40%)  הקליקי כאן.
קלציום ציטרט, איננו תרופה, ולכן אין לו עלון, אך במיקרומדקס מצאתי שכל גרם של Calcium Citrate הוא רק 21% סידן. כלומר כדור של 500 מג סידן ציטרט מכיל 100 מג סידן.
כשאת כותבת שהתכשיר מכיל 300 מג סידן, האם הכוונה לסידן או לסידן ציטרט?

הערה כללית חשובה:
חשוב לבדוק כמה סידן מקבלת אימך מהתזונה, שכן לפי זה, יתכן שמספיק כדור אחד ליום, או שיש צורך בשניים ויותר.
ראי מידע של דיאטנית של רמב"ם על צריכת סידן ומקורותיה כאן .
ובכתבה מ"כמוני" "כמה סידן יש בגבינה שלי?" כאן.

המנה המומלצת מעל גיל 70 היא 1.2 גרם סידן ליום (ללא מלח...)

כדי שלא להתבלבל, ולא להיות קורבן של שיווק של שלל תכשירים שמציפים את השוק, כדאי שתתייעצי עם הדיאטנית של קופת החולים שבה מבוטחת אימך, שתתאים את ההמלצה על התכשיר לתזונה שלה.

בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"