#טיפות דתמיצין
עוקבים (0)
תגובות
תגובות

03/10/21 20:51
תרשמי בקבוצת קיצורי קיבה
יענו לך שם
תגובות

03/07/21 16:00
שלום רב,
ניסיתי לחפש עבורך מידע ספיציפי לשתי התרופות האלה, ולא מצאתי. יתכן שלא יהיה שינוי בספיגה ויתכן שיהיה, ובכל מקרה יהיה עליך לעקוב אחר התגובות של עצמך.
חשוב ליידע את הרופא המנתח שזה מה שאת מתכוונת לקחת. יתכן שיורה לך להפסיק לתקופה מסוימת.
שימי לב שמדובר בתרופות שמטפלות בפצעי בגרות, ויתכן שלאחר הניתוח, עם השלת הקילוגרמים, לא תזדקקי לתרופות אלה יותר. כך שבכל מקרה כדאי אולי להתייעץ עם רופא העור ולשקול להפסיק עד להתייצבות מצבך.
כאמור, לא הצלחתי למצוא מידע במקורותי, ואני עונה לך מתוך ההגיון הרוקחי שלי בלבד.
בברכה,
בברכה,
סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"
תגובות

20/03/21 20:27
שלום לך, צר לי לקרוא על החזרה למשקל. ההליך הוא אותו הליך כולל ועדה בריאטרית, ואולי הכנה תזונתית ארוכה יותר. מאחר ועשית את הניתוח לפני 3.5 שנים יתכן והקיבה עדיין קטנה ואפשר לעבוד איתה ולחזור לירידה במשקל. מציעה לך להתחיל אצל דיאטנית בריאטרית. בהצלחה.
תגובות

מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
13/10/20 23:31
אטנט אפשר לכתוש ולמהול, ויואנס אפשר לפתוח ולמהול. שניהם מושפעים מתנאי קיבה בספיגה, אבל כנראה שאטנט יותר. הייתי מתחיל במינונים נמוכים מהרגילים.
תגובות

23/08/20 1:34
היי רימונה... אני חושבת שכדי לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק מה עושים במצב הזה... בהצלחה!! עדכני מה התקדם לך
תגובות

19/05/20 8:45
שלום רב, ניתן להוציא את הטבעת ולעשות ניתוח בריאטרי אחר. הבעיה באמת שכרגע המשקל הינו נמוך מידי ויכול להיות קושי לעבור וועדה שתאשר את הניתוח. עלייך לפנות למנתח בריאטרי ולהתחיל תהליך לאישור ניתוח שכולל ייעוץ לגבי אפשרויות הניתוח סכנות ותוצאות. ביצוע רשימה ארוכה של בדיקות ולאחריהן מעבר וועדה בריאטרית. לאחר אישור הוועדה תוכלי לעבור את הניתוח. בהצלחה.
תגובות

11/04/20 9:26
שלום רב,
בעצם העובדה שאת מקבלת הזנה תוך ורידית (TPN) דרך פיק ליין, (צנתר ורידי מרכזי) הינך נמצאת בסיכון גבוה לזיהומים. ואני מניחה שאת מודעת לכך.
כניסה קבועה ישירה לוריד (פיק ליין) היא פתח שדרכו יכולים להכנס חידקים ווירוסים ישירות לזרם הדם, ולכן את בוודאי יודעת לטפל בנקודת הכניסה הזאת בצורה מאד מאד נקיה כדי להוריד את הסיכון לזיהומים כמה שניתן.
באשר לקורונה, אם נכנסים למידע שנותן ארגון הזיהומים הלאומי האמריקאי CDC ובודקים מי צריך לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים כנגד הזיהום בקורונה, אזי אולי את נמצאת באחת הקבוצות שהם מזכירים, אך לא בגלל הפיק ליין. מצאתי שם שמי שנמצא בעודף משקל BMI>40 kg/m2 נמצא ברשימה של אלה שצריכים לנקוט שאמצעי זהירות מיוחדים. אבל... אם בעקבות הנתוח שלך שהסתבך ירדת מתחת ל BMI ששם אותך בקבוצת סיכון, אזי את נמצאת היום במצב יותר טוב מאשר לפני הנתוח, בהנחה שהיה לך עודף משקל כל כך גבוה.
הסיטואציה של TPN לא מעלה את הסיכון שלך לקורונה מעבר לסיכון הגבוה שאת נמצאת בו ממילא בהיותך מחוברת באמצעות פיק ליין ישירות לוריד.
מכאן שאם את בבית ולא במוסד רפואי, ואם את רחוקה מכל מי שחזר מחו"ל, או חולה ידוע בקורונה, ואם מי שמטפל בך בנושא ה TPN איננו בסיכון גבוה, אזי מצבך היום לדעתי, מתוך מה שנאמר לעיל איננו מסוכן יותר ממה שהיה לפני הקורונה.
למידע מתוך ה CDC על כל מי שנמצא בסיכון גבוה וצריך לנקוט בזהירות נוספת, הקליקי כאן
למידע לגבי טיפול בצנתר מרכזי (פיק ליין) מתוך נוהל משרד הבריאות, ראי סעיף 1.5 כאן.
לסיום,
אם יש לך מודעות גבוהה לנושא הסיכון לזיהומים דרך הצנתר המרכזי, ואם כל מי שמטפל בך בעניין הצנתר וה TPN שומר על כללי נקיון חמורים ביותר, ואם כל מי שמתקרב אליך שומר על כללי הקורונה, באשר לכפפות (במקרה שלך הן צריכות להיות כפפות סטריליות אם מטפלים בצנתר) ובאשר למסכה, אינך נמצאת היום בסיכון יותר גבוה מאשר כל אחד אחר בביתך. במיוחד אם ירדת במשקל לרמה של מתחת ל BMI 40.
בברכת חג שמח,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"
תגובות

מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
14/03/20 21:09
שלום רב אין לפרקוסט שום תופעת לוואי כזו - אבל נשמע לי את מסובכת מאד מבחינה רפואית. חדר מיון הוא לא תחליף לטיפול ובירור כמו שצריך. הדבר הנכון הוא לפנות לרופא פנימאי או רופא משפחה ולהתחיל לטפל בעצמך. לגבי הגמילה אני ממליצה לפנות למרכז גמילה מסודר שילווה אותך בתהליך לא רק מבחינת תסמיני הגמילה אלא כדי למנוע נפילה חוזרת. ד"ר גור.
תגובות

מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
28/01/20 14:54
הי יקירה, אני ממליצה שגם תפני בנושא זה לרופא לשם התייעצות. שיהיה בהצלחה!
תגובות

03/02/20 9:54
מה שאתה מתאר בהחלט הגיוני כמו שרשמת ולכל אחד, זה אחרת. לי אישית לקח כמה חודשים של עצירה ואז חזרתי למסלול רק בקצב מדוד יותר שלדעתי, זה יותר טוב. חשוב, לא להפסיק בדרך שלך שהביאה אותך לתוצאה היפה הזו והמכובדת. הגוף לומד לאט לאט את הדרך ואת הכמויות החדשות ולכן, זה משפיע על הירידה במשקל, על ההרגשה הכללית וכו. הכי חשוב, שתמשיך באותה הדרך. בהצלחה ואנו כאן לכל שאלה
תגובות

27/04/19 11:10
שלום רב,
בהמשך אתן לך קישור לשמונה דברים שחשוב לדעת בנושא "איך ניתוח בריאטרי משפיע על תרופות שנוטלים", כפי שכתבה דר' כרמיל עזרן, כאן בכמוני. וזוהי ההקדמה שלה:
"ניתוחים בריאטריים, כמו שרוול קיבה ומעקף קיבה, משנים את צורתה של מערכת העיכול ומשפיעים על אופי והמשכיות הטיפול התרופתי שהמטופלים נוטלים באופנים שונים. בעקבות הניתוח משתנה ספיגתן של תרופות שהחולים נהגו ליטול לפני הניתוח ושל תרופות חדשות שיינתנו להם לאחר ניתוח. גם מינוני התרופות שהחולים נוטלים משתנים. חלק מהתרופות מוחלפות ובאחרות - בעקבות שיפור במחלות כרוניות - אין יותר צורך.
לכן, חשוב מאוד לבחון את הטיפול התרופתי לאחר הניתוח ולהתאימו מחדש, בהתחשב במצבו הבריאותי "החדש" של המנותח..." להמשך המדריך של דר' כרמיל עזרן, בכמוני, הקליקי כאן.
מכאן, שעליך לפנות עם שאלתך לרופא המטפל העיקרי שלך, גם לזה שעומד לעשות את הניתוח, וגם לזה שרשם לך ומנהל מעקב אחר מצב האפליפסיה שלך. את צריכה לבדוק איתם, או עם רוקחת קלינית שמלווה אותם, האם את יכולה להמשיך ולקחת את התרופות שלך כמו שהן, האם צריך להחליף אותן, לשנות מינון, לרסק אותן? האם יש צורך לעשות בדיקה לרמות תרופה בדם, לפני ו/או אחרי הניתוח? ואת צריכה להבטיח שיש לך ליווי שלהם לאורך זמן, כי התזונה שלך משתנה, ועלולים להווצר חוסרים בויטמינים ו/או במרכיבים אחרים שיכולים להשפיע על הסיכון שלך לפתח התקף אפילפטי.
ניתוח בריאטרי הוא פרויקט, וחלק מהפרויקט הוא הנושא של הטיפול התרופתי לפניו ואחריו. חשוב שהנושא הזה יטופל ע"י מי שהכניס אותך לפרויקט הזה, ואם אפשר מומלץ שרופא המשפחה יהיה אף הוא בתמונה, כי הוא בוודאי מכיר אותך שנים רבות ויודע דברים שאולי מובילי הפרויקט לא בהכרח יודעים.
למדריך של דר' כמיל עזרן, רוקחת קלינית, בנושא:"איך ניתוח בריאטרי משפיע על התרופות שאתם נוטלים?" הקליקי כאן.
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי"
תגובות

03/04/19 8:51
תצטרפי לקבוצת קיצורי קיבה פה בכמוני, ממש נחמד שם ויש אנשי מקצוע ואנשים מהממים שעוזרים
תגובות

מוביל קהילה
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
03/04/19 10:38
CVB אני הרגשתי התרוממות רוח לאורך כל הדרך, חשבתי חיובי ושמחתי על כל קילו שיורד. אם תשני את דרך המחשבה ותיהני מהירידה ולא מהאוכל, לא תכנסי לדיכאון
תגובות

13/02/19 11:35
בהצלחה
תגובות
תגובות

09/09/18 23:02
מומלץ להצטרף לקבוצת קיצורי קיבה. אחלה קבוצה עם ידע רב ועם צוות מקצועי.

29/07/18 14:59
תגובות

05/09/18 9:12
עדכון : הייתי אצל 2 רופאים (כירוג פלסטי) - בבית חולים ובקופת חולים - שממליצים על הניתוח אבל... קופת חולים לא מוכנה בגלל שאין לי נגעים בעור (פטרת או כיבים כתוצאה של החיכוך בעור- כלומר אל תשמור על הגיינה בסיסית :( וגם אין לי בעיות נפשיות של ירידה בביטחון העצמי וטיפולים פסיכולוגיים כתוצאה מעודפי העור - בקיצור תזניח את עצמך ואל תשלים עם מי שאתה כדי לקבל את הניתוח דרך סל הבריאות- הזוי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תגובות

מוביל קהילה
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
27/06/18 18:37
בקופת חולים לאומית, הרופא האחראי (החותם הסופי), אינו מוכן לאשר ניתוח מעקף תרסריון בגלל תת הספיגה הגדולה של המזון, אלא אך ורק מעקף קיבה. אצלי המנתח רצה לבצע מעקף תרסריון, ולאחר שלא אושר לי בקופה, הוא עבר לניתוח מעקף קיבה, ממנו אני מאוד מרוצה. כדאי שתברר עם הרופא מדוע הוא החליט על ניתוח מסוג זה ולא על מעקף קיבה. בכל מקרה מאחלת לך הצלחה בכל מה שתחליטו.
תגובות

02/09/18 12:14
אני כ"כ מזדהה איתך. כל מה שכתבת. בול. מתאר את ההרגשה שלי. את הכאב שלי בעולם הזה. אני מקבלת הערות מאוד לא נעימות. אני עושה כל מה שאני יכולה. אצלי אני כיולה לאכול כל היום הכי בסדר ונורמלי אבל בלילה. הלילה הורס לי. אני יכולה חודש וחצי כזה לאכול נכון ואז עוד פעם שוב האכילה הלילית חוזרת. וזה היה בכל ליווי של דיאטנית ופסיכולוגית...שום דבר לא עוזר...אז חשבתי על בלון. לא על ניתוח לקיצור קיבה כי יש בזה המון סיכונים ויש לי גם בעיות נפשיות אז לא יאשרו לי מבחינה מנטלית לעבור את זה. שמעת על זה? ירידה במשקל באמצעות הכנסת בלון לקיבה שמצמצמם את המקום בקיבה?
תגובות

06/06/19 12:53
אני שוקל 128 ק"ג וה-BMI שלי 41, הגעתי לשחמת הכבד מכבד שומני, יש לי רשימת מחלות ארוכה כתוצאה מהזנחה במשקל ובעיות הכבד, עצתי לך לפנות לוועדה הבריאטרית בקופת החולים שלך ולשקול טיפול תרופתי במידה והם יחשבו שזה מתאים לך. השתדל להתרחק כמה שאפשר מניתוח- הסכין הניתוחי לא פותר דבר בלי שינוי עמוק באישיות ובהתנהגות!!!
תגובות

04/06/18 22:44
שלום לך, משום מה לא ראיתי את השאלה עד עכשיו אז מתנצלת על תגובה מאוחרת. משרד הבריאות קבע את הקריטריונים, הbmi הוא מעל 40 או בין 35 ל40 אם יש מחלה ברקע כגון סוכרת, לחץ דם, כבד שומני, כולסטרול ועוד. Bmi 32 - רק אם זה ניתוח חוזר או אדם עם סוכרת מאוד לא מאוזנת לאחר נסיונות איזון תרופתיים שלא צלחו. לכן, לפי מה שאתה מתאר אתה לא עומד בקריטריונים. אתה טוען שאתה לא אוכל הרבה, הניתוח מטרתו לסייע להפחית באכילה, מעניין אותי למה אתה חושב שאתה צריך ניתוח ולא תצליח לרדת בלי ניתוח. הרי אתה לא אוכל הרבה . אני מציעה לך לתת לעצמך קצת קרדיט..., דיאטנית לא נותנת תפריט שהיא ממציאה . היא מקשיבה לך ולצרכים שלך, מתחשבת במה שאתה אוהב או לא אוהב ולפי זה מייעצת לך. ממליצה לך בחום ללכת לדיאטנית שתתחבר אליה ותלווה אותך. בהצלחה!
תגובות

19/05/18 12:26
שלום רב,
בחיפוש אחר מידע מבוסס כדי לענות לשאלתך, למדתי שלא מדובר על תרופה רשומה, אלא על תוסף שנרכש עם מרשם רופא, אך ללא מחקרים מספיקים כדי לענות על שאלתך. לא מצאתי מידע על מקום ספיגתו של התכשיר וגם לא על התפרקותו, ופרטים אחרים שקשורים לפרמקוקינטיקה שיכלו אולי לעזור לי לענות לך.
מה שמצאתי זה מאמר שכתב פרופ' דניאל זיידמן מנהל יחידת המחקר מהמרכז לנשים ויולדות בשיבא שמסביר את הסטאטוס המחקרי המיוחד של התרופה/תוסף שניתן למרות זאת שהמידע עליו איננו ברמה של המידע שקיים על תרופות. ראי כאן.
בהמשך מצאתי מאמר מ 2017 שממנו ניתן ללמוד שמצב של השמנה עודפת יכול לתרום לחוסר פוריות, וניתוח שלאחריו יש ירידה גדולה במשקל משפר את המצב הזה באופן ניכר. ראי תקציר המחקר כאן.
לאור הנ"ל, נראה שהכי טוב היה אם היית נוקטת בגישה של ניסוי קליני על עצמך.
כלומר, לבצע את המלצת הרופא המטפל בך בטיפולי פוריות, זה שרשם לך את הטיפול ב DAHE . כי הוא אמור לעקוב אחריך כדי לראות אם האפקט עליך יהיה כמצופה. ואם לא, אזי לבחיר אם לנסות שוב, או לעבור לפרוטוקול אחר.
כיוון שלפי המחקר מ 2017 הסיכויים שלך כרגע, לאחר ירידה דרסטית במשקל, טובים בהרבה מאלה שהיו לך קודם לניתוח, נראה שכדאי לך לתת הזדמנות לטיפול, גם אם אין לך מידע לגבי מידת הספיגה שלו אצלך במערכת העיכול.
מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר,
למידע כללי על תרופות וניתוחים בריאטרים כפי שסכמה דר' כרמיל עזרן כאן בכמוני, הקליקי כאן. ד"ר כרמיל עזרן ממונה על הרוקחות הקלינית בבית החולים ובמרכז הבריאטרי "הרצליה מדיקל סנטר" ורוקחת קלינית בבית חולים השרון.
מאחלת לך הצלחה בנסוי הקליני,
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"
תגובות

מוביל קהילה
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.
19/05/18 19:30
הקבוצה נקראת קיצורי קיבה ניתוחים בריאטרים

13/02/18 18:41
תגובות

24/03/18 10:41
מצטרפת לחדש בעיר, הניתוח אינו פתרון קסם, אם לא תשנה את דעתך על האוכל, ותראה בו תענוג ולא צורך מחיה, הניתוח לא יעזור.
תגובות

24/08/19 17:22
היי גם אני לפני הועדה שיהיה לך בהצלחה את צריכה פשוט לגשת לשם נחושה בדעתך שיידעו שאת יודעת את כל הסיכונים וגם להתמיד בלשמור לאחר הניתוח :smile:
תגובות

03/02/18 12:56
אני עשיתי בבית חולים הדסה הר הצופים אצל רונית גרינבוים .מעולה וטובה

חבר צוות
11/12/17 19:22
תגובות
תגובות

17/12/17 13:18
צריך לבדוק תנועתיות של הוושט והקיבה. אם יש פגיעה בתנועתיות אז ניתוח יכול החמיר את התופעה ולגרום לבעיות. בכל מקרה צריך לציין את הדבר בפני הצוות הבריאטרי שיחליט לגופו של עניין על סמך הנתונים שבידיו.
תגובות

03/01/18 21:34
אין בעיה תודה רבה

25/11/17 8:18
תגובות

05/12/17 10:27
שיהיה בהצלחה. שמעתי שזה ניתוח טוב אבל יחסית חדש בארץ
תגובות

05/12/17 20:50
השאלה מה ישתנה בהתנהלות ?
תגובות

17/11/17 20:56
ממליצה להעביר את השאלה לקבוצת קיצורי קיבה שם תוכלי לקבל מענה ממנותחים
תגובות

02/11/17 16:49
כל ניתוח ותופעותיו.. משותפת להן התופעה המבורכת של הקטנת הקיבולת וירידה ברעב, התופעות הפחות נעימות משתנות בהתאם לסוג הניתוח. איזה ניתוח תעברי?
תגובות

28/10/17 10:25
לפני הנתוח נפגשים גם עם פסיכולוג, הוא משוחח אם המועמד ומחליט אם הוא מתאים לניתוח. לחברתי חסרו 4 ק"ג כדי לעבור את הניתוח, היתה בריאה לחלוטין ובכל זאת הצליחה לשכנע את הוועדה לאשר את הניתוח. לדעתי, התחילי עם הבדיקות, אולי ימצאו משהו ואם לא תנסי לשכנע
תגובות

02/11/17 22:19
היי, התשובה לשאלתך אינה פשוטה כלל ודורשת ישיבה משותפת בין מנתחים בריאטריים, המטולוגים וגניקולוגים, אין תשובת בית ספר חד משמעית. לאור זאת, אני מציעה לך לפנות למרכז רפואי גדול שיש בו את כל המקצועות הנ"ל. לעניות דעתי התחילי עם התייעצות עם מנתח בריאטרי, הוא יהיה ה- case manager שלך ויצטרך לתאם בין כל הדיסציפלינות השונות. הוא גם יתן לך מענה האם ניתוח כזה בכלל אפשרי מבחינתו. המון בהצלחה!
תגובות

25/11/17 7:27
ניתוח גרוע מעל 50% חוזרים למשקל ויותר תוך 5 שנים
תגובות

31/08/17 21:55
היי זוהר לא יודעת למה הופנת לסי טי ,,,, פני לרופאה שלך ובקשי הפניית התייעצות לכירוג בריאטרי ,הוא ייתן לך רשימת בדיקות שאת אמורה לעשות ואם את שייכת ללאומית אז גם הפנייה לסדנאת הכנה והכרת סוגי ניתוחים 5-10 מפגשים ,,,זה אורך זמן כל ההכנה הזו כ4-5 חודשים ,,,, צילום ריאות , צילום בטן , בדיקות דם ,קרדיולוג , מעקב דיאטנית , שיחה עם עו"ס /פסיכולוג ועוד,,,,, אל תתיאשי אני טורטרתי בנהלך 5 חודשים שבהם גם בעזרת דיאטנית ירדתי 7 קילו ,,,, עכשיו אני לא מתאימה לפי משקל לניתוח ,,אבל אולי בגלל בעיות רגליים וסכרת אשרו לי אז שיהיה לך בריאות ובהצלחה .
תגובות

18/09/17 18:29
אם יש לך כבר מכתב מרופא או דיאטנית על bmi התחלתי ועכשיו ירדת בעקבות ההכנה, אין סיבה לא לאשר לך את הניתוח. להיפך זה רק מראה שעשית הכנה טובה, בהצלחה!
תגובות

מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור. את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים. התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה. אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה. אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).
11/06/17 13:00
הי יקירה, בתור מטפלת שעבדה עם הרבה בנות שהיו בבית שיקומי אני יכולה לאמר שללא ספק, כמו בכל תהליך טיפולי, יש שלבים, צמתים בהם עולה הקושי אל מול הפרעת האכילה ואז ברוב הפעמים זה נראה שהבית השיקומי, ו/הצוות הוא זה שמקשה. נכון שהבית השיקומי אולי לא מתאים לכל אחת ואחד אך עם זאת, פגשתי הרבה בנות שלמרות הקושי הרב בתהליך השיקום, הן נעזרו באופן שאיפשר להן להמשיך לדיור מוגן ואף לצאת לחיים עצמאיים. התהליך הוא ארוך, ותשעה חודשים נשמע כמו המון זמן אבל לא סתם שהאריכו את השהות בבתים שיקומיים לשמתיים ואחכ לדחור מוגן. אנשי הטיפול ושיקום מבינים ומקבלים את העובדה שהתהליך הינו ארוך עם הרבה מהמורות בדרך. אני ממליצה לך קודם כל לשתף באופן פתוח ומשיר את שעל ליבך עם הצוות. עם המטפלת הריגשית שלך ולבדוק אם זהו שלב בדרך או באמת קושי/מחסום שלא ניתן לגשר עליו. בהצלחה רבה.
תגובות

מומחה כמוני
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי.
06/05/17 21:44
שלום רב, אנחנו מעדיפים שהמטופלים שלנו יגיעו לניתוח עם איזון יותר טוב. אולם, לדעתי זה לא צריך להוות מחסום לעבור את הניתוח אלא אם יש בעיות רפואיות נוספות. חשוב לציין כי לאחר הניתוח צריך להתאים את מינון האינסולין לכן כדאי להתכונן לזה. בכל אופן לא להפסיק את הטיפול באינסולין - זה יכול לגרום לחמצת! בהצלחה,
תגובות

01/05/17 6:14
לדעתי מוקדם מידי להיות בקבוצה לאחר שבועיים מהניתוח, כיוון שההתקדמות בשלב זה היא אישית . ממליצה לך להיות במעקב אצל דיאטנית בריאטרית ובעוד כמה חודשים להצטרף לקבוצה. תוכלי לבקר על קבוצה לבריאטרים בקופת החולים שלך ובבית החולים בו נותחת. בהצלחה!
תגובות

21/04/17 11:35
בבני ציון יש את פרופסור מטר, דר' מאדי ודר' סורוקה, 3 מנתחים בריאטריים מעולים. אני נותחתי בבני ציון והייתי מאוד מרוצה

12/04/17 19:48
תגובות

18/04/17 14:42
אוקי תודה
תגובות

13/04/17 10:18
אם הBMI הוא 31 אז היא לא עומדת בקריטריונים לניתוח. הסטרואידים אכן יכולים לגרום לעליה במשקל והיא כנראה עושה כל מה שאפשר בנסיבות אלה. תזונה נכונה ופעילות גופנית. בריאות!
תגובות

מומחה כמוני
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי.
12/03/17 21:06
שחף שלום,
במידה ויש לך סוכרת מסוג 1 חשוב להדגיש כי חשוב לקחת אינסולין גם תוך כדי ואחרי הניתוח ולהתאים את מינון האינסולין לפי המצב.
בהצלחה
תגובות

08/03/17 20:08
היי ושיהיה בהצלחה
חבל שאת לא מעלה גם פה מאמרים..
המטרה שיהיה מידע ועניין פה.
לא??
תגובות

19/03/17 13:28
יש יציאות מוגברות וזה טבעי
תגובות

25/01/17 8:51
איך את מרגישה?
תגובות

09/12/16 9:31
לא נראה לי שבשלב מאוחר יהיה סיבוך
תהני!!
תגובות

30/11/16 12:13
נכון כדאי לשמוע לאיש מקצוע בנושא זה
תגובות

22/11/16 16:15
אליזבת, האם בבית החולים שאת עוברת את הניתוח, לא המליצו לך או ייעצו לך על סוג הניתוח, לפי הנתונים הרפואיים שלך?
כשאני הגעתי לפגישת ייעוץ בבית החולים, הכירורגית נתנה לי הסבר מפורט מאד על סוגי הניתוחים ושאלה אותי, באיזה סוג אני בוחרת ואמרתי לה שאני לא מרגישה שיש לי דעה לקבוע בעניין ומעדיפה את ההמלצה הרפואית המתאימה לי. היא אכן המליצה לי על מעקף קיבה, בגלל נתונים רפואיים שהיו לי. כמובן שיכלתי לסרב, אבל לאחר התייעצות חוזרת עם הרב פירר, כולם אמרו שזה הניתוח בשבילי והיום, 3 חודשים לאחר הניתוח, אני מברכת ומודה על כך!!
תגובות
תגובות

10/10/16 8:52
צודקת!!
תגובות

27/09/16 8:21
לפי מה שכתבת כאן משהו לא תקין . כשהטבעת במקומה וסגורה באופן תקין (לא סגורה מידי ולא פתוחה מידי), היא אמורה להיות מוגבלת באכילה אך ללא כאב או לחץ . ממליצה להתייעץ עם הרופא המנתח ו/או להתייעץ גם עם מנתח אחר שיודע לעשות ניתוחי קיצור קיבה מסוג אחר שאולי יתאימו יותר לאמך בהתאם למצבה. בהצלחה!
תגובות

07/09/16 17:59
שבוע שלישי לניתוח עושה צעדות אפילו מאומצות בנות כשעה בלי בעיה
תגובות

26/08/16 21:27
בהחלט הכל דרוש גם בבית חולים פרטי. הנחיות משרד הבריאות מחייבות את כל בתי החולים . בהצלחה!
תגובות

26/08/16 21:26
אני מניחה שלא מדובר בפעילות בונה שריר , וצריך לחשב לך משקל מתוקנן כדי לדעת כמה חלבון . זה כבר ביעוץ אישי עם דיאטנית .. בהצלחה!
תגובות

17/08/16 0:49
שלום רב
ניתוח מעקף קיבה יכול בהחלט לפגוע בספיגה של גלולות ותרופות אחרות ולכן יכול להיות שאינך מוגנת. מומלץ להשתמש באמצעים חלופיים וכן להעזר ברפואת נשים שמעודכנת בתחום. אני לא יודע על איזה אמצעים להמליץ אבל בעקבות הניתוח את בהחלט אינך מוגנת או פחות מוגנת לכניסה להריון. שמח לשמוע שהסוכר שלך מאוזן. בברכה
תגובות

17/07/16 23:58
קריאטינין 1.5 זה מעט גבוה . זה יכול להיות בגלל התייבשות ובגלל עוד אינספור סיבות אחרות. אם זה חדש ולא היה קודם לכן, יש לברר מה הסיבה לכך. חומצה אורית לעיתים מוגברת כחלק מתסמונת מטבולית הקשורה עם השמנה. LDH מוגבר גם מסיבות רבות, לעיתים זה ללא משמעות. יד להתייחס לכך בהתאם לכל הרקע הרפואי
תגובות

20/06/16 11:05
מומלץ מקום שיש בו את כל השירותים שצריך לרבות חס וחלילה שירותי חירום
תגובות

27/05/16 8:01
ד\"ר גוייטין רופא מעולה, ד\"ר גירון רופא הקבוצה רופא בחסד.
אל תדאגי, יהיה בסדר בסופו של דבר. העיקר שתגיעי רגועה והכי מוכנה שאפשר לניתוח
תגובות

17/05/16 22:19
זה פעולה שהיא עד שנה שתדע לך
זה לא זמן ללא הגבלה כמו ניתוח רגיל אלא לאחר שנה צריך להוציא את זה
אם לא סיגלת הרגלים אז אתה עלול לחזור על זה ועוד להוסיף
תגובות

16/05/16 23:23
המון תודה סימה.
תגובות

19/04/16 7:39
הרעב זה משהו שלומדים ולוקח זמן. ברור שתרגישי רעב כי הגוף לא מקבל מזון בהתחלה אלא רק נוזלים
לאט לאט שהגוף מקבל מזון ותתחילי לאכול, את תתחילי להיות מאוזנת
אל תדאגי, יהיה לך בסדר
תגובות

21/03/16 9:11
הניתוח יכול רק לעזור לך
תגובות

14/03/16 15:17
היי מרילו,
אין סקר שכזה.
את יכולה להיות רגועה, בתל השומר קיים צוות כירורגי נהדר
תגובות

מומחה כמוני
1. מנהל שירות לאורולוגית נשים, נוירו-אורולוגיה וכירורגיה שיחזורית של רצפת האגן במחלקה אורולוגית, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא
2. מנהל מרפאה פרטית לטיפול בהפרעות במתן השתן ואי שליטה, בית דור רופאים, כפר סבא
3. עורך אתר www.urologyisrael.com
4. יועץ אורולוגי ומנתח בכללית מושלם/פלטינום, מאוחדת עדיף/שיא
5. אורולוג ומנתח בקופת חולים לאומית
01/03/16 20:37
שלום רב. מקווה ואוכל להקיף בתשובותיי לכל השאלות שלך.
ראשית כל תמיד חשוב לציין את הגיל כדי שהתשובה תהיה יותר מהמנה.
אבל גם מבלי לציין את הגיל תסמונת השלפוחית הרגיזה ותסמיני ההשתנה לא רק ייחודיים לBPH אלא גם למצבים אחרים.
התגובה לטיפול תרופתי או אחר נמדדת לא לפי גודל הערמונית אלא על פי התלונות של המטופל. במידה ויש שיפור במצבך לא צריך להיכנס לאומדן גודל הערמונית תסמינים יכולים להיות עם גודל הערמונית קטן או גדול והגודל במקרה זה לא קובע את חומרת התלונות.
תסמיני שלפוחית הרגיזה יכולים להשתפר וזה הוכח בעבודות מדעיות אחרי ניתוחים בריאטריים ועם ירידה במשקל ללא ניתוח.
במידה ויש עוד שאלות והרגשתך שהטיפול איננו מספיק צריכים לעבור הערכת מומחה ולעתים גם בדיקות פולשניות על מנת להתאים את המשך טיפול בבעיות שלא הגיבו לטיפול התרופתי המקובל.
רפואה שלמה
תגובות

25/02/16 8:39
ברוכה הבאה
תגובות

27/01/16 23:24
הי רותי אני גם מועמדת לניתוח בריאטרי כבר כמה שנים ועומדת לעבור ניתוח במרץ אני מבינה לגמרי את החשש שלך לי בהתחלה הציעו ניתוח מעקף קיבה ה BMI הגיע ל 42 אבל אחרי שבדקתי וקצת למדתי את הנושא החלטתי שאני רוצה שרוול ,,לדעתי חשוב לבוא מוכן לניתוח לדעת לפני מה אתה עומד ,,כל ניתוח גם אם הוא פשוט יחסית יכול לגרום לבעיה וכרוך בסיכונים ,,בפגישה שלי עם הכרורג הוא עשה לי שיחת \"\"הפחדה\"\" כל הדברים הרעים/הקטסטרופליים שעלולים לקרות , אני חושבת שבקבוצה הזו יש הרבה אנשים שעברו את הניתוח בשלום מה שכן אני חושבת שאם רוצים לשמור על התוצאות לאורך זמן צריך לעשות שינוי גדול בהרגלים ,,וחודשים ראשונים אחרי הניתוח הם חשובים
תגובות

22/01/16 9:37
אני לא לקחתי כלום נגד נשירת שער.
לא היתה לי נשירת שיער.
רעמת השיער שהייתה קיימת קודם נשארה כשהייתה
כל הטיפולים זה בולשיט, כמו הטיפולים נגד צלקות.
אחרי X זמן השערות צומחות מחדש והצלקות כמעט נעלמות
אצלי ומי שמכיר/ה אותי מודעים לרעמת השער, והצלקות מעולם לא הפריעו לי לרקוד ריקודי בטן .....
תגובות

21/01/16 13:45
היי, רוצה להתייחס לנושא הבלון. ראשית זה לא ניתוח. שנית מדובר בפעולה זמנית. הבלון שנכנס חייב לצאת אחרי כ 6 חודשים, ומה קורה אז? חוזרים לנקודת ההתחלה... הפחד מניתוח הוא טבעי, וישקר מי שאומר שהוא לא פחד. אם מבינים שהניתוח הוא צעד הכרחי והטוב ביותר כדי לשפר את הבריאות וטפל במחלות נילוות או למנוע אותם, אז קל יותר ואפשר להתגבר על הפחד. מסוכן יותר להשאר עם השמנה חולנית מאשר לעבור ניתוח. בהצלחה.
תגובות

17/01/16 9:50
שלום רב, ניתוח שרוול לכשעצמו אינו גורם לעצירות או קושי ביציאות. בתקופה הראשונה אחרי הניתוח רצוי להמנע ממזון שמכיל הרבה סיבים הקשים לעיכול ולכן אולי באופן עקיף יש פחות יציאות. 3 שנים אחרי הניתוח האכילה צריכה להיות מאוזנת ולהכיל סיבים תזונתיים בכמות מספקת. אפשר להעזר בתוספת סיבים מתכשירים כמו קונסיל שמכילים סיבים תזונתיים טבעיים בתורת אבקה. חשוב מאוד להקפיד על שתיה רבה. בברכה
תגובות

13/01/16 19:23
אופיר תשובה
תגובות

10/01/16 17:38
כל מילה בסלע!!!!!! אני בהחלט למדתי ללמוד מתי פשוט להפסיק לאכול גם כשיש עדיין אוכל בצלחת.... מאוד חשוב ללמוד מהי תחושת שובע ובאותו רגע להניח את המזלג:-) פעילות גופנית כמו הליכה או ריקודי עם , ממש קשה לי לוותר כיוון שלא ויתרתי לעצמי מכלתחילה. מבחינת מתוק מרשה לעצמי פעמיים בשבוע חטיף של מאה קלוריות וממש למדתי לדחות סיפוקים מבחינת האוכל עד אשר מגיע זמן החטיף ואז נהנית ממנו הרבה יותר:-):-):-) המון תובנות קיבלתי מהאנשים היקרים בכמוני!!! יישר כוח חברים:-)
תגובות

05/01/16 0:23
משערת שהסיבה שבמכונות הללו אין ירקות ופירות היא נושא הטריות והתחלופה. הימור בלבד. זה באמת מצחיק שדווקא במקומות שאמורים לשמור על בריאותנו נמכרים מוצרים מעובדים
תגובות

29/01/16 19:25
מסיבת החלפת בגדים. זו התשובה. בעיר, בשכונה, בין כמה חברות.... כל אחת מביאה את הבגדים הטובים שלה שהיא לא לובשת... ומחליפות. זה גם כיף וגם יעיל ! ואם את מארגנת.... אני מגיעה לדבר מה מתאים למי.. סגרנו?
תגובות

13/11/15 18:11
בהצלחה וברוכים הבאים אלינו
תגובות

04/11/15 7:59
הפוסטים האלו ממש חשובים\nאשמח שיהיה פה יותר מידע מסוג זה שלך ושל לימור\nזה מחזק את הידע ועוזר מאוד\nתודה!
תגובות

28/10/15 9:01
לא טוב ללכת לצעד הזה אם לא שלמים ולא בטוחים בזה
לא לקפוץ לפניי שבטוחים
תגובות

26/10/15 16:37
נו טוב,
אני כבר אחרי הניתוח. אז מה עכשיו???? ממש משמח....
תגובות
תגובות

07/09/15 7:21
היי לך מוזמן להצטרף לקבוצת קיצורי קיבה פה בכמוני בטוח שידעו לתת לך את התשובה שם. לא כזה קל להשיג ניתוח להסרת עודפי עור בחינם אבל יש תנאים שלא בקיאה בהם אבל זה אפשרי.
תגובות

17/08/15 14:45
הפסקתי לאכול גלידות...
תגובות

13/06/15 9:52
את יכולה וזה יכול לשפר את החיים שלך
תגובות

12/06/15 7:29
תתקשרי למדיקל סנטר הרצליה ותקבעי אצל פרופ רובין
תגובות

28/05/15 20:00
תודה רבה לכולם
תגובות

מוביל קהילה
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.
22/05/15 18:31
מטבע הדברים, כל אחד ימליץ על המקום בו הוא נותח ואיפה, שהכי טוב היה לו. לכן, אני ממליץ לבדוק 2 מקומות על מנת, לקבל חוות דעת והתרשמות אישית ועם זה, להמשיך הלאה. נשמח להיות לך לעזר מתי שצריך

21/05/15 14:43
תגובות

21/05/15 15:45
בשמחה
תגובות

מוביל קהילה
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.
12/05/15 16:49
היי שרי ברוכה הבאה ושיהיה בהצלחה שמי רז, אחראי על קבוצת קיצורי קיבה בכמוני, מוזמנת להצטרף דרך הלינק שדינה רשמה. ניתוח, מוכח מחקרית ובפועל כניתוח שמפחית ואף מעלים סכרת. הניתוח, יכול להטיב ולגרום לך פלאים מהפן הזה וכמובן, מצדדים נוספים בריאותיים.
תגובות

29/04/15 17:03
היי חנה,
נעים להכיר :)
אני רוצה לשאול אותך שאלה ישירה:
האם את בטוחה שאין מוצא אחר מלבד הניתוח?
האם את באמת ובתמים נתת צ'אנס אמיתי לתהליך טיפולי לשינוי הרגלי אכילה?
תגובות

01/05/15 8:14
בהצלחה, בריאות ואופטימיות רצון חזק
תגובות

27/04/15 14:15
יותר חשובה היא הדרך ולא רק המשקל, קחי את זה בחשבון
תגובות

22/04/15 7:47
הניתוח יעשה לך רק טוב מכל הבחינות
טוב שיש לך רופא שמקדם אותך כי יש רופאים שלא עושים את זה אז אתה בידיים כנראה טובות ונאורות
תתחיל את התהליך, במקביל תבדוק במאוחדת עם איזה רופאים הם עובדים ותעלה כאן נוכל להגיד לך ולכוון
האשפוז הוא 3 ימים בדרך כלל ואז עוד שבוע אשפוז ביית שתדע עם הכנה לחיים החדשים
תגובות

19/06/15 10:15
שלום!
קבלתי אישור ממכבי עבור הניתוח.
אני מעוניינת לעבור את הניתוח בבי"ח איכילוב (אין לי ביטוח פרטי). ברצוני לדעת איך אני קובעת פגישה עם רופא או תאריך לניתוח בבי"ח.
תודה.
תגובות

04/04/15 18:31
לימור תודה רבה!!! וחג שמח
תגובות
תגובות
תגובות

26/03/15 20:07
אני הייתי שומעת לדעת הרופא בלבד
הוא זה שיודע
שרוול זה ניתוח אמין מאוד ומעקף, מעט יותר קשה מכל הבחינות
איילה81
לילה טוב, אומנם עבר הרבה זמן אך אשמח לדעת האם עברת את הניתוח ומה עשית עם הויאפקס?
אני שוקלת לעבור ניתוח מיני מעקף או מעקף מלא ואני נמנעת רק מהפחד שהויאפקס לא ייספג והחרדות חלילה יחזרו.
מקווה שתראה ותענה🙏
תודה