מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#tPA

עוקבים (0)
30/07/18 10:39

שלום , בעלי בן 33 קיבל אירוע מוחי לפני 4 חודשים בצד שמאל נפגע פלג גוף ימין . רוצה לציין שיומיים לפני האירוע ייצא לו בצוואר הרפס זוסטר שטופל באמצעות משחת זובירקס
קיבל tpa שלא עזר .. ואז התחילו סדרת בדיקת
tee ,קרישיות ייתר , בדיקת פאברי , הולטר אק"ג של 48 שעות,
השתחרר עם חווד שהאירוע כנראה קרה מקנאביס שעישן .
לאחר חודש מהאירוע היה מאושפז שוב במהלך שיקומו
כי הרגיש שוב חולשה ביד וברגל ימין יותר מהרגיל.. אושפז שוב והפעם טענו שמדובר באירוע אפילפטי , מה שהתברר בהמשך כלא נכון כי נעשה eeg בקהילה ובאופן הדרגתי הופסק הטיפול שניתן לו בבית חולים ( דפלפט כרונו ) גם לאחר סיום הטיפול נעשה eeg נוסף שייצא תקין .
בנוסף נעשה לו בדיקת ניקור מותני לבדוק דלקתיות שייצאה תקינה ( לא ברור בבדיקה האם נבדק ההרפס הנל )
עכשיו מאושפז שוב עם אירוע נוסף 4 חודשים לאחר האירוע הראשון
ייצר אוטם חדש צמוד לאוטם הישן
נעשה צינתור אבחנתי שגם הוא תקין
מיותר לציין שלא נגע בקנאביס או בעישון בכלל במהלך התקופה הזו .
מטופל באספרין 100 , גם אחרי האירוע הראשון וגם היום.
אשמח לחוות דעת בנושא .ממש אובדת עצות .!

תגובות

01/03/18 14:19

שלום למומחים, אלו התוצאות שקיבלתי מבדיקה שבוצעה בתחילת השבוע.
אשמח לקבל חוות דעת ומשמעויות.
להבנתי אני אזדקק לניתוח בכליה השמאלית שרק ישמר את המצב ?
אני בן 35, בריא בד"כ והממצ התגלה במקרה תוך בדיקת US בטן ואגן עקב התעלפות לא ברורה לפני כחודש שהתחילה עם כאבי בטו עלינה בכלל ולא נמצאו כל ממציאם ו/או סיבות. כל בדיקות הם למינהן היו תקינות לחלוטין.
האם זה ניתוח דחוף?
התגלה לי גם בקע טבורי לצערי שגם דורש טיפול. האם ניתן לבצע את שני ההליכים (במידה וצריך) באותו ניתוח ולוותר על התענוג לשני ניתוחים נפרדים?

תוצאות:
פעולות שבוצעו:
27/02/2018 08:58 (... DTPA, MAG3 ) מיפויי כליות דינמים
מיפוי כליות דינמי; מיפוי כליות דינמי עם פוסיד; מיפוי כליות צילום סטטי מאוחר; ;(… MAG3 , DTPA) מיפוי כליות דינמי
חומר איזוטופי:
MBq 185 : אקטיביות ,mCi 5 : אקטיביות ,Tc-99m MAG3 : שם החומר
סיבת הפניה:
משמאל . אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. UPJ חשד להיצרות
שיטת הבדיקה:
בוצע מיפוי כליות דינמי במשך 20 דקות אחרי הזרקה , במהלך הבדיקה הוזרק פוסיד.
ממצאים:
כליה ימנית – פרפוזיה ריכוז וניקוז תקינים.
כליה שמאלית –פרפוזיה מופחתת, הריכוז בכליה מופחת ומודגמת ריטנציה באגן הכליה.
מודגמת ריטנציה גם באורטר הדיסטלי משמאל.
גם במיפויים המאוחרים מודגמת ריטנציה בכליה השמאלית ללא פינוי מלא.
תרומתן של הכליות לתפקוד הכולל: ימנית % 82 , שמאלית % 18
סיכום:
כליה שמאלית עם הפרעה אורומכאנית משמעותית, וירידה בתפקוד הכלייתי.
---END

אשמח לתשובכם המהירה, אני חייב להודות שאני קצת לחוץ ממה שאני קורא.

תודה מראש,

תגובות

בן35.בלחץ.
06/03/18 20:17

דוקטור המון המון תודה! האורולוג נתן לי הפניה ויש לי תור לאנדו אורולוג מחר. כולי תקווה שבאמת לא צריך ניתוח ואפשר להמשיך לחיות כרגיל ולהסתפק בניתוחון של בקע טבורי. ושוב תודה על התגובות וההסברים.

תגובות

סימה-לבני
29/11/16 22:57

שלום רב,

נראה כאילו בית חולים איכילוב עומד מאחורי הפרסומים,
יחד עם זאת,
תחת "מי אנחנו" בית חולים איכילוב לא מוזכר, המידע ממש לא מספק, ולא נראה אמין.

הזהרו במידע שאתם מוסרים,

בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"
 

09/04/16 23:42

שבוע טוב לכולכם ... מאוד הייתי רוצה שתעזרו לי עם הנסיון שלכם באבחון של סיוגרן , אני מטופלת אצל פרופ קרוסיס בהדסה עין כרם , שנתיים היה חשד לטרשת נפוצה וברוך השם החשד הוסר , ובכל זאת איני בריאה ... בקצרה אספר שלפני שנתיים עברתי ניתוח בלפרסקופיה להסרת נגעים רבים של אנדומטריוזיס רחם וחצוצרות , הניתוח עבר נהדר ושבועיים אחי עברתי אירוע מוחי בגזע המוח , לא קבלתי לצערי tpa כי זה קרה בשבת בערב כשכל הרופאים הבכירים לא נמצאים בבית החולים , אושפזתי למשך שבועיים ובין השאר עברתי mri שבאופן ברור ראו את האוטם החריף בגזע המוח , עברתי גם בדיקת tee שבברור ראו pfo גדול , הוסבר לי שעלי לעבור בדחיפות השתלת מטריה דרך צינטור , עשיתי זאת בבלינסון , ומאז איני בריאה . נכון להיום אני עם עייפות כרונית קשה ביותר יובש קשה בנרתיק ובגלל זה סובלת הרבה מפטריות בואגינה , יובש חמור בפי הטבעת ובכלל יובש משמעותי ברגליים ידיים וכפות רגליים וידיים , יובש חמור בחלל הפה והגרון והשפתיים , בעיות שיניים קשות שלא היו ברמה כזו קשה , כאבי פרקים לא בצורה שווה בשני הצדדים - זה לחלוטין לא פיברומיאלגיה , גם זה נבדק . עברתי בשבוע שעבר את בדיקת השרמר ומנורת סדק ולא נראתה בעיה באף בדיקה . השאלה שלי האם יש מצב בסיוגרן שהעיינים אינן יבשות ושאר המקומות שציינתי כל הזמן יבשים ? אשמח מאוד לתשובות בשקיפות מלאה . אני 20 שנה מחיי עסקתי בתחום רפואת החירום בארץ ככה שאני מאוד מכירה מקרוב את התחום המדהים הזה שנקרא רפואה . תודה רבה רבה על העזרה

תגובות

Rgs
29/08/16 22:45

בנוגע לביופסיה מבלוטות רוק ( פרוצדורה שעברתי) אני חולק על כדאיות .
במקרה שלי אחרי שעברתי את זה עדיין קיבלתי תשובה שאין אבחון 
כלומר- ישנם מוקדים דלקתיים אבל מעט מידי לאשר את האיבחון, אז זו לא בדיקה ממש מדויקת 
שנותנת תשובה לכאן או לכאן 
 

תגובות

סימה-לבני
25/12/15 16:33

שלום רב,

 

PTH הינו הורמון שאחראי על משק הסידן בגוף האדם. הוא יודע לווסת אותו, ולשמור על רמה נכונה שלו.

מאחר שבפורום זה המומחיות היא התרופות ולא בדיקות מעבדה, חפשתי ומצאתי בשבילך קצת מידע בנושא זה, ואני מעבירה לך אותו בשם כותבו:

מתוך אתר ויקירפואה, ראי המקור כאן:

 

"כאשר רמות סידן נמוכות ורמת PTH נורמאלית או נמוכה, נראה ש-PTH אינו מגיב כראוי מה שאופייני ל-hypoparathyroidism, (זאת כאשר רמת מגנזיום בדם תקינה)/

תרחיש שיכול להיות קבוע, מתקדם או חולף.

סיבות לתרחיש זה כוללות מפגע אוטואימוני, נזק לבלוטות הפארא-תירואיד או הרחקתן במהלך ניתוח, מצב גנטי או מחלה חריפה.

בתרחיש זה, לעומת רמות נמוכות של סידן ו-PTH , רמת זרחן בדם גבוהה.

רמה נמוכה של מגנזיום יכולה לעכב הפרשה ופעילות של PTH ובכך יכולה לחקות מצב של hypoparathyroidism."

 

מכאן שאם יש בעייה לדאגה או לא, זה תלוי בבדיקות מעבדה נוספות, (לפחות של סידן, זרחן ומגנזיום). כדאי שתשוחחי על כך עם הרופא המטפל העיקרי.

 

בברכה,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

תגובות

שלום לך

אין סכנה בביצוע המיפוי והזרקת החומר הרדיואקטיבי בו משתמשים לצורך ביצועו. לעיתים בדיקות הדם והשתן אינן מספיקות וגם בדיקת הדמייה כמו אולטרסאונד או CT אינן מספיקות, ודרוש מיפוי כדי להעריך את מיקום הבעיה.

מומחה כמוני
22/03/15 17:39

כן... שוב זה מגיע...אינספור עבודות לקראת פסח. היום אמרה לי פציינטית בשיקום ריאות- הראש שלי מתפוצץ מכל מה שאני צריכה לעשות עד ערב פסח. ובכן- חשוב מאוד! לתכנן! כל מי שצריך להיתמודד עם קשיי נשימה חייב לתכנן את המשימות. קחו נייר. רישמו את כל המשימות שעליכים לעשות עד החג. חלקו לאזורים ( למשל בבית/בסופר/אצל הנכדים...) חלקו לדרגות קושי ( קל/בינוני/קשה) והאם יש משימות שאינכם יכולים לבצע לבד אלא זקוקים לעזרה ( הסעה/ עזרה לסחוב/ עזרה להכין). אפשר כל סוג של פעולה לצבוע בצבע שונה או לכתוב בדף שונה. כיתבו על דף את כל הימים שנותרו. לכל יום השאירו 1-3 שורות. בכל יום כיתבו משימות בחלוקה חכמה. כך שלא כל המשימות הקשות למשל באותו יום. או אם צריך עזרה של הסעה, אולי אפשר להעזר באותו נהג למיספר מקומות באותו יום. השאירו זמני מנוחה!!! תכננו לסירוגין עבודות קשות ( לסחוב, להכין...) ועבודות קלות ( לטלפן לאחל חג שמח). השתדלו משימות קשות לעשות בתחילת היום. זיכרו- תיכנון נכון יאפשר לבצע יותר משימות עם פחות קשיים. חג טעים ושמח!!!



http://www.easyair.co.il/



Image result for exhausted


תגובות

adel
23/03/15 16:38

תודה לאורנה

"חג שמח" לכולם

אדל.

תגובות

כרמיתפ
26/06/15 19:32

שלום לכם.יש לי אבן בכליה שראו בסיטי בגביע העליון.ואני סובלת מכאבים איומים הרופא נתן לי לבצע מיפוי כליות עם חומר+אולטרסאונד והוא אומר שזה לא יכול לעשות לי כאבים.

במיפוי:תפקוד כלייתי יחסי כמותי: %RT= 41%, LT= 59 . הכליה השמאלית מדגימה פרפוזיה ותפקוד בגדר הנורמה. נצפה איחור קל בניקוז. הכליה הימנית מדגימה פרפוזיה ותפקוד מעט נמוכי, ע איחור בניקוז. לאחר הזרקת פוסיד נצפתה תגובה משמעותית דו'צדדית. בסיכו%: הידרונפרוזיס לא חסימתית משמעותית דו'צדדי, ע תפקוד של כליה ימנית מעט ירוד. 

ובאולטרסאונד: הסיבה לביצוע הבדיקה – כאבי מימי". כליות בממדי ומנח תקיני. היחס בי" הקליפה והסינוס שמור. כליה ימנית בקוטר אורכי מ"ס 10.0 , ע הסתיידות קורטיקלית באספקט לטרלי אמצעי, 3 $כ מ"מ, ללא גודש. כליה שמאלית בקוטר אורכי 10.5 כיס השת" ע מילוי חלקי, ללא ממצא גס ע JET תקי". שארית ה שת" קטנה לאחר התרוקנות, בנפח כ 6 $ סמ"ק. בסיכו& : הסתיידות בכליה ימנית.

מה זה אומר???

אני ממש סובלת מכאבים חזקים.

תגובות

עמית-אלתם
12/05/13 11:54

מה בדבר החוקר היפני שבמחקרים קטנים ,הוכיח שנאטוקינז תוסף המופק מפולי סויה מותססים בחידק פבריוטי מסוים ביפן זב מוכר בשם נאטו ומאוד מקובל לארוחת בוקר, הנאטוקינז מדלל דם ומעכל קרישים ללא תופעות לואי ,לצערי המחקרים לגביו מצומצמים אך קיימים???

תגובות

שלום לך,

יכול להיות שהיה רפלוקס קל וכעת הוא הסתדר, אלו דברים שקורים לעיתים כשגדלים. מדוע עברת שוב את צילום הציסטוגרפיה ?

גם אם יש וגם אם אין רפלוקס, הדבר החשוב הוא שאם יש זיהומים חוזרים בשתן, לטפל בהם.

27/09/12 17:17


Four years ago I suffered a lot of pain from terrible headaches. I tried everything to cure them, and eventually they faded away. One of the things that I tried came out of a meditation group where I sit and listen.



In one meeting we broke up into small discussion groups and I happened to mention my headaches. One of the other people in this group mentioned that for years she had had terrible migraine headaches and that she was able to control them by working with meditations that Shinzen Young taught in his book and CD "Break Through Pain." I immediate bought it, put some of those techniques to work, and benefited from it, while at the same time deepening my meditation practice.





Shinzen taught me that we don’t have to suffer from pain. Suffering, he explains in a synopsis of his teaching how we can break through pain, is a function of pain and the degree to which the pain is being resisted.



מדיטציה יכולה לסייע   - כך טוען מנדוזה.



4 שנים סבל מכאבי ראש עד שגילה את המדיטציה.



We found a big effect -- about a 40 percent reduction in pain intensity and a 57 percent reduction in pain unpleasantness, Dr. Zeidan continued. “Meditation produced a greater reduction in pain than even morphine or other pain-relieving drugs, which typically reduce pain ratings by about 25 percent.”



You have probably taken pain relievers. As Dr. Zeidan says, they will help some. But like all drugs, they have side effects. The only side effect of using meditation for pain relief that I know of is greater happiness.



עדיף על כדורים מזיקים, שווה לנסות



מאמר



http://www.jneurosci.org/content/31/14/5540.full?sid=1dd6fd9c-c1dd-4476-be34-b162b08c768b


תגובות

תגובות

iscon
23/07/10 8:15

גיא שכח את ההבדל הכי משמעותי בין שני המוצרים:
שמן הדגים של "אומגה גליל" מכיל אך ורק אומגה 3 דגי, EPA וDHA

לעומתו שמן המרווה המרושתת של מ"רוולס" מכיל אומגה 3 צמחי ALA ובנוסף עוד כ 124 חומרים פעילים של המרווה המרושתת ,חלק מהחומרים הללו הם:
נוגדי חימצון, נוגדי חיידקיים, נוגדי וירוסים, נוגדי פטריות, נוגדי אלרגיה, נוגדי דלקות ועוד רבים כאלה.

השילוב של אומגה 3 ביחד עם החומרים מהמרווה מרפאים כמעט כל מחלה ואפילו יש עדויות של משתמשים על נסיגה בגידולים סרטניים ואנשים בכימותרפיה מדווחים על הקלה משמעותית בתופעות הלוואי של הכימו.

למיטב ידיעתי אף שמן דגים בעולם לא יכול לתת תוצאות כאלה.

תגובות

iscon
23/07/10 8:15

גיא שכח את ההבדל הכי משמעותי בין שני המוצרים:
שמן הדגים של "אומגה גליל" מכיל אך ורק אומגה 3 דגי, EPA וDHA

לעומתו שמן המרווה המרושתת של מ"רוולס" מכיל אומגה 3 צמחי ALA ובנוסף עוד כ 124 חומרים פעילים של המרווה המרושתת ,חלק מהחומרים הללו הם:
נוגדי חימצון, נוגדי חיידקיים, נוגדי וירוסים, נוגדי פטריות, נוגדי אלרגיה, נוגדי דלקות ועוד רבים כאלה.

השילוב של אומגה 3 ביחד עם החומרים מהמרווה מרפאים כמעט כל מחלה ואפילו יש עדויות של משתמשים על נסיגה בגידולים סרטניים ואנשים בכימותרפיה מדווחים על הקלה משמעותית בתופעות הלוואי של הכימו.

למיטב ידיעתי אף שמן דגים בעולם לא יכול לתת תוצאות כאלה.

תגובות    |       אהבתי 2

בן 53. עבדתי וגם היום אני עובד מעט ומתנדב הרבה. למדתי לתואר ראשון במנהל עסקים. אירוע מוחי לפני כ-5 שנים.הכול  קרה תוך כדי נסיעה הביתה. במקום לחזור למשפחתי הביתה, היה זה יום שישי, הגעתי לבית חולים תל השומר.

האשפוז והשיקום ארכו זמן רב. בזמן זה למדתי רבות על עצמי ועל החיים למשל:

1. אסור להתייאש.

2. לשמוע ולהשמיע

3. הרבה אמונה

4. החיים לא ירח דבש

5. כולם נותנים עצות. אבל אתה בעצמך מחליט.

6. להתייעץ לפני שמפסיקים לטול תרופה.

7. תהיה חזק. ואם לא אז תתחזק. הכוונה : לעשות את כל הטיפולים ולא להגיד אף פעם : אני עייף או מחר- היום הוא הקובע.

8. החיים ממשיכים.

9. לא הכסף הוא השכר. יש עוד  "שכר".

10. לתת מעצמך לאחרים. לעזור במידת האפשר.

11. למרות שאתה עצוב-תחייך- זה נותן הרבה לחברים ולסביבה.

12. להכיר משהוא שיהיה יד ימינך ולא יסדר אותך.

13. משפחה תומכת ואוהבת אבל...

14. לא לעשות דווקא.

15. האמונה היא שירת החיים- יש להאמין, להתחזק ולא להגיד לא יכול-אין להגיד לא יכול יש לא רוצה.

16. נאמר לי שתמיד נשאר משהו ממחלה כל שהיא ויש להתמודד עם זה אפילו שקשה.


כרגע אני פנסיונר של תע"א והמשטרה (מקום עבודתי לפני האירוע).

ומתנדב בתל השומר כמה פעמים בשבוע  במחלקת שיקום נוירולוגי, במשטרה ביומן פעם בשבוע משמרת שלמה, במועדון לנכים איל"ן (ספיבק) מדריך מחשבים לאנשים בעלי נכות מכל הגוונים. וכמו כן, פועל כמתנדב במתנ"ס רמת השקמה ברמת-גן בתור עוזר מנהלן. עברתי באמצעות פעילות זו קורס של רכזי התחדשות יהודית בנושאי יהדות בארץ ובתפוצות דבר שנתן לי ידע.


אף פעם לא הייתי פעיל בפעילות גופנית כל שהיא. רופא הוא זה שהציע לי להתחיל לעסוק בפעילות גופנית מותאמת אחרי האירוע המוחי. עברתי שיקום הכולל טיפולי פיזיותרפיה , פעילות גופנית משקמת ,בחדר כושר וטיפולי הידרותרפיה בבית לוינשטיין ותל השומר. היום אני ממשיך בעצמי פעילויות אלו. האחות הראשית בתל השומר הפנתה אותי לפעילות זו במועדון איל"ן ברמת-גן (ספיבק).

קשה היה לי לקבל את הפגיעה והנכות, ישבתי כחצי שנה על כסא גלגלים היום אני הולך לטווחים ארוכים עם מקל. הפעילות הגופנית בספיבק מאפשרת לי זאת. לדעתי זה טוב לעסוק בפעילות גופנית , אך , מדי פעם להניח לגוף לנוח, ואז שוב לקחת את עצמך בידיים- בשום אופן לא לעבוד בקצב רצחני.

ברור לי שהמוטיבציה להמשיך להיות פעיל והפעילות ההתנדבותית שלי בבית החולים,ספיבק , במשטרה ובמתנ"ס. אך מה שמאפשר לי זאת היא " הפעילות הגופנית", שלא תמיד קופות החולים משתתפת לאחר תקופת השיקום בהוצאות הכרוכות בכך.

אני מאמין שאם לא הייתי משקיע בפעילות גופנית לאחר תקופת השיקום , מצבי היה מתדרדר ושוב הייתי יושב על כסא גלגלים, לא הייתי מסוגל לנהוג ולהגיע אל כל הפעילויות שבחיי.


תהליך שיקום נירולוגי מנקודת מבטו של משתקם ומתנדב

תהליך השיקום הוא תהליך ארוך שמטרתו להביא את החולה/מטופל ממצב של אשפוז למצב מייצב כמה שיותר מלפני פציעתו והחזרתו לתפקוד מלא כמה שרק ניתן כל אחד לפי מצבו.

הטיפול מגוון וכולל גם טיפול פרה-רפואיים: ריפוי בעיסוק,פיזיותרפיה, עובדת סוציאלית, פסיכולוג,הידרותרפיה, חדר כושר מתואם, סדנאות  אומנות וטיפול דרך אומנות, צוות סעודי ובטיפול צוות מקצועי ורפואי.

למחלקות האשפוז מגיעים חולים במטרה למצות את הפוטנציאל השיקומי לאחר שטופלו במחלקות האשפוז. כמו במקרים של חולים שנפגעו בתאונות דרכים, אחרי אירוע מוחי (CVA ) , נפגעי טרור, עמוד שידרה ועוד...

במאמר זה אתייחס  לרגשות ולתחושות החולה , לסביבתו הקרובה/רחוקה כולל המלצות למתנדב (חולה ששוקם). המלצות אלו טובות לכל אחד כולל  לצוות המטפל.


שיקום נירולוגי מחלקתי

שיקום זה מעבר ממחלקות האשפוז למצב שיקום. החולה/מטופל נמצא 24 שעות בתהליך שיקום. כאשר המטרה העיקרית היא  לטפל ולמנוע מצבים רפואיים הנובעים מהפגיעה. כמו כן, לשפר את התפקוד הפיזי לקראת התפקוד היום יומי בחיים. בעיקר להדריך ולהביא למצב בו אפשר למצות את היכולת לתפקוד כמה שיותר עצמאי . בין היתר גם מתאימים ציוד עזר נדרש  בהתאם לפגיעה וכל זה בשיתוף עם צוות רב מקצועי.


 


 




תפקיד האחות/אח בשיקום

הדמות הראשונה בדרך כלל שפוגשים עם הגעת המטופל וקבלתו בשיקום. היא האחות.

לאחות אחריות על הטיפול הישיר במטופל.לקיחת חלק  בזיהוי בעיות אישיות. כמו כן, אחריות על קביעת ותיאום סדר יום מובנה ומותאם עם נוהלי המחלקה . בנוסף לכך, דאגה וליווי  בהחזרת מיומנויות יום יום כגון: רחצה והגיינה אישית, הלבשה, תזונה והשגחה על הביטחון והבטיחות כדי למנוע נפילות , כוויות ואיבוד חוש ההתמצאות בשטח. וע"י כך ניסיון במניעת סיבוכים שונים העלולים לקרות כתוצאה מהפגיעה.

יתרה מזאת, האחות מדריכה ומייעצת בנושאי השיקום בכלל. היא זו שמדריכה לקראת יציאה ראשונה לחופשה הביתה במהלך השיקום, שולחת צוות לביקור בית אצל המטופל. וניתן לשוחח עימו/ה שיחות אישיות והן בני משפחתו.


רגשות המאושפז בעת שהותו בשיקום

החולה מרגיש מתוסכל. לפעמים הוא אדיש ומראה חוסר אכפתיות כלפי הסובבים אותו. דבר הבא לידי ביטוי בבכי,עצבים. בצחוק בלתי מוסבר,מצד אחד, ובצעקות על כולם מאידך.הטיפולים קשים החולה מכונס לעיתים בתוך עצמו ולא מגיב לכאורה. לא תמיד המטופל מודע למצבו האמיתי . ואם הוא מודע  אזי כל הבעיות צצות וקשה לומר : "אני עוד מעט חוזר הביתה" . זהו תהליך ארוך השיקום הדורש אורך רוח מהמטופל וסביבתו הקרובה והרחוקה.


שחרור

שחרור החולה לביתו ולהמשיך טיפול בקהילה. לאחר שקיבל מהצוות הרב מקצועי דווח על  מצבו העדכני בתוספת שיחה אישית עם האחות/רופא .

נערך רישום, דיווח ותיעוד החומר הרלוונטי מכל התחומים המטפלים לשם הגדרת מצבו על מנת שיוכל לפנות לרופא בקהילה להמשך טיפול או/ו פניה ליחידת אשפוז יום בהתאם לצורך.


יחידה לאשפוז יום

מטרת האשפוז היא לבדוק , להעריך ולשפר את מצבו הבריאותי , התפקודי (פיזית ומוראלית) והתאמת ציוד או מכשיר עזר בהתאם לצרכי המטופל.

ההבדל והמעבר משיקום נירולוגי מחלקתי ליומי הוא בכך שהטיפול מתבצע ביום.החולה ישן בביתו ומגיע בבוקר לטיפולים . לאט לאט חוזר לאורך חיים תקין כמה שרק ניתן תוך כדי למידה והתמודדות עם חיי היום יום.

שיקום יום גם כן כולל בדיקת רפואית , טיפולים ע"י צוות פרה-רפואי: ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, עובדת סוציאלית, פסיכולוג,הידרותרפיה,קלינאית תקשורת,חדר כושר מותאם,סדנאות אומנות ואבחון מקצועי.

בהתאם למצבו של המטופל מתקיימות שיחות אישיות עם המשפחה הקרובה לשם עדכון והכנה לחיים.


 


 


 


המלצותיי  למשוקם:

1. על תהיה אדיש

2. תסתכל מסביב ותחכים

3. דע את מצבך האמיתי

4. על כל שינוי במצבך דווח

5. עשה הכל על מנת לחזור לחיים תקינים

6. אתה לא חולה אתה בשיקום

7. השמע לצוות המטפל

8. למרות שאתה עייף – בצע

9. אתה לא היחיד – יש עוד אנשים במחלקה

10. הייה סובלני וסובלני

11. קח את הכל בקלות-החיים ממשיכים

12. שום דבר לא יעזור- הזמן עושה את שלו


השיקום הנירולוגי לא נורא. אומנם הוא לעיתים ארוך אבל הוא טוב. מטרתו להביא את המשוקם/מטופל למצב כמה שיותר לתפקוד מלא- כל אחד לפי מצבו.

יש עוד מטופלים במחלקה, אתה לא לבד. ולכן, אהיה סבלני. כל אחד יטופל בזמן שלו  להוציא מכלל זה  כמובן את המקרים הדחופים.

אתה לא חולה אתה בשיקום. השמע לצוות הרפואי והמקצועי. עשה הכול כדי לחזור לחיים תקינים. מעל הכול , זכור , הזמן עושה את שלו ואתה עוד תלמד להתמודד בחזרה עם חיי היום יום.




לסיכום

במאמר זה ניסיתי לתאר את הנעשה בשיקום המחלקתי והיומי לפי הרגשתי יחד עם המלצות מצידי למשוקם ולצוות הרפואי.כמו כן, להאיר על חשיבותה של הפעילות הגופנית בחיי המשוקם ואצלי.

חשוב לי להדגיש שעל המטופל להיות סבלני , להיות בעל יוזמה ומוטיבציה, לא לחכות לאחרים שיעשו את העבודה.

זכרו, המטרה היא לשוב להתמודד עם חיי היום יום!!!




בתודה – ובריאות לכולם

גרשטיין דורי


 


 


 


 




תגובות

tovavilk
03/04/10 12:49
ענק, זו המילה היחידה שעולה במוחי הפגוע, אני את השיקום עשיתי בבית, לא הבנתי בזמנו כי מחלקת שיקום תהיה טובה יותר,בכל אופן הגעתי למצב שאין לי על מה להלין.
מצאת כל כך הרבה מקומות להתנדב.
מאחלת המשך חיים בריאים ומעניינים.
תגובות    |       אהבתי 2

בן 53. עבדתי וגם היום אני עובד מעט ומתנדב הרבה. למדתי לתואר ראשון במנהל עסקים. אירוע מוחי לפני כ-5 שנים.הכול  קרה תוך כדי נסיעה הביתה. במקום לחזור למשפחתי הביתה, היה זה יום שישי, הגעתי לבית חולים תל השומר.

האשפוז והשיקום ארכו זמן רב. בזמן זה למדתי רבות על עצמי ועל החיים למשל:

1. אסור להתייאש.

2. לשמוע ולהשמיע

3. הרבה אמונה

4. החיים לא ירח דבש

5. כולם נותנים עצות. אבל אתה בעצמך מחליט.

6. להתייעץ לפני שמפסיקים לטול תרופה.

7. תהיה חזק. ואם לא אז תתחזק. הכוונה : לעשות את כל הטיפולים ולא להגיד אף פעם : אני עייף או מחר- היום הוא הקובע.

8. החיים ממשיכים.

9. לא הכסף הוא השכר. יש עוד  "שכר".

10. לתת מעצמך לאחרים. לעזור במידת האפשר.

11. למרות שאתה עצוב-תחייך- זה נותן הרבה לחברים ולסביבה.

12. להכיר משהוא שיהיה יד ימינך ולא יסדר אותך.

13. משפחה תומכת ואוהבת אבל...

14. לא לעשות דווקא.

15. האמונה היא שירת החיים- יש להאמין, להתחזק ולא להגיד לא יכול-אין להגיד לא יכול יש לא רוצה.

16. נאמר לי שתמיד נשאר משהו ממחלה כל שהיא ויש להתמודד עם זה אפילו שקשה.


כרגע אני פנסיונר של תע"א והמשטרה (מקום עבודתי לפני האירוע).

ומתנדב בתל השומר כמה פעמים בשבוע  במחלקת שיקום נוירולוגי, במשטרה ביומן פעם בשבוע משמרת שלמה, במועדון לנכים איל"ן (ספיבק) מדריך מחשבים לאנשים בעלי נכות מכל הגוונים. וכמו כן, פועל כמתנדב במתנ"ס רמת השקמה ברמת-גן בתור עוזר מנהלן. עברתי באמצעות פעילות זו קורס של רכזי התחדשות יהודית בנושאי יהדות בארץ ובתפוצות דבר שנתן לי ידע.


אף פעם לא הייתי פעיל בפעילות גופנית כל שהיא. רופא הוא זה שהציע לי להתחיל לעסוק בפעילות גופנית מותאמת אחרי האירוע המוחי. עברתי שיקום הכולל טיפולי פיזיותרפיה , פעילות גופנית משקמת ,בחדר כושר וטיפולי הידרותרפיה בבית לוינשטיין ותל השומר. היום אני ממשיך בעצמי פעילויות אלו. האחות הראשית בתל השומר הפנתה אותי לפעילות זו במועדון איל"ן ברמת-גן (ספיבק).

קשה היה לי לקבל את הפגיעה והנכות, ישבתי כחצי שנה על כסא גלגלים היום אני הולך לטווחים ארוכים עם מקל. הפעילות הגופנית בספיבק מאפשרת לי זאת. לדעתי זה טוב לעסוק בפעילות גופנית , אך , מדי פעם להניח לגוף לנוח, ואז שוב לקחת את עצמך בידיים- בשום אופן לא לעבוד בקצב רצחני.

ברור לי שהמוטיבציה להמשיך להיות פעיל והפעילות ההתנדבותית שלי בבית החולים,ספיבק , במשטרה ובמתנ"ס. אך מה שמאפשר לי זאת היא " הפעילות הגופנית", שלא תמיד קופות החולים משתתפת לאחר תקופת השיקום בהוצאות הכרוכות בכך.

אני מאמין שאם לא הייתי משקיע בפעילות גופנית לאחר תקופת השיקום , מצבי היה מתדרדר ושוב הייתי יושב על כסא גלגלים, לא הייתי מסוגל לנהוג ולהגיע אל כל הפעילויות שבחיי.


תהליך שיקום נירולוגי מנקודת מבטו של משתקם ומתנדב

תהליך השיקום הוא תהליך ארוך שמטרתו להביא את החולה/מטופל ממצב של אשפוז למצב מייצב כמה שיותר מלפני פציעתו והחזרתו לתפקוד מלא כמה שרק ניתן כל אחד לפי מצבו.

הטיפול מגוון וכולל גם טיפול פרה-רפואיים: ריפוי בעיסוק,פיזיותרפיה, עובדת סוציאלית, פסיכולוג,הידרותרפיה, חדר כושר מתואם, סדנאות  אומנות וטיפול דרך אומנות, צוות סעודי ובטיפול צוות מקצועי ורפואי.

למחלקות האשפוז מגיעים חולים במטרה למצות את הפוטנציאל השיקומי לאחר שטופלו במחלקות האשפוז. כמו במקרים של חולים שנפגעו בתאונות דרכים, אחרי אירוע מוחי (CVA ) , נפגעי טרור, עמוד שידרה ועוד...

במאמר זה אתייחס  לרגשות ולתחושות החולה , לסביבתו הקרובה/רחוקה כולל המלצות למתנדב (חולה ששוקם). המלצות אלו טובות לכל אחד כולל  לצוות המטפל.


שיקום נירולוגי מחלקתי

שיקום זה מעבר ממחלקות האשפוז למצב שיקום. החולה/מטופל נמצא 24 שעות בתהליך שיקום. כאשר המטרה העיקרית היא  לטפל ולמנוע מצבים רפואיים הנובעים מהפגיעה. כמו כן, לשפר את התפקוד הפיזי לקראת התפקוד היום יומי בחיים. בעיקר להדריך ולהביא למצב בו אפשר למצות את היכולת לתפקוד כמה שיותר עצמאי . בין היתר גם מתאימים ציוד עזר נדרש  בהתאם לפגיעה וכל זה בשיתוף עם צוות רב מקצועי.


 


 




תפקיד האחות/אח בשיקום

הדמות הראשונה בדרך כלל שפוגשים עם הגעת המטופל וקבלתו בשיקום. היא האחות.

לאחות אחריות על הטיפול הישיר במטופל.לקיחת חלק  בזיהוי בעיות אישיות. כמו כן, אחריות על קביעת ותיאום סדר יום מובנה ומותאם עם נוהלי המחלקה . בנוסף לכך, דאגה וליווי  בהחזרת מיומנויות יום יום כגון: רחצה והגיינה אישית, הלבשה, תזונה והשגחה על הביטחון והבטיחות כדי למנוע נפילות , כוויות ואיבוד חוש ההתמצאות בשטח. וע"י כך ניסיון במניעת סיבוכים שונים העלולים לקרות כתוצאה מהפגיעה.

יתרה מזאת, האחות מדריכה ומייעצת בנושאי השיקום בכלל. היא זו שמדריכה לקראת יציאה ראשונה לחופשה הביתה במהלך השיקום, שולחת צוות לביקור בית אצל המטופל. וניתן לשוחח עימו/ה שיחות אישיות והן בני משפחתו.


רגשות המאושפז בעת שהותו בשיקום

החולה מרגיש מתוסכל. לפעמים הוא אדיש ומראה חוסר אכפתיות כלפי הסובבים אותו. דבר הבא לידי ביטוי בבכי,עצבים. בצחוק בלתי מוסבר,מצד אחד, ובצעקות על כולם מאידך.הטיפולים קשים החולה מכונס לעיתים בתוך עצמו ולא מגיב לכאורה. לא תמיד המטופל מודע למצבו האמיתי . ואם הוא מודע  אזי כל הבעיות צצות וקשה לומר : "אני עוד מעט חוזר הביתה" . זהו תהליך ארוך השיקום הדורש אורך רוח מהמטופל וסביבתו הקרובה והרחוקה.


שחרור

שחרור החולה לביתו ולהמשיך טיפול בקהילה. לאחר שקיבל מהצוות הרב מקצועי דווח על  מצבו העדכני בתוספת שיחה אישית עם האחות/רופא .

נערך רישום, דיווח ותיעוד החומר הרלוונטי מכל התחומים המטפלים לשם הגדרת מצבו על מנת שיוכל לפנות לרופא בקהילה להמשך טיפול או/ו פניה ליחידת אשפוז יום בהתאם לצורך.


יחידה לאשפוז יום

מטרת האשפוז היא לבדוק , להעריך ולשפר את מצבו הבריאותי , התפקודי (פיזית ומוראלית) והתאמת ציוד או מכשיר עזר בהתאם לצרכי המטופל.

ההבדל והמעבר משיקום נירולוגי מחלקתי ליומי הוא בכך שהטיפול מתבצע ביום.החולה ישן בביתו ומגיע בבוקר לטיפולים . לאט לאט חוזר לאורך חיים תקין כמה שרק ניתן תוך כדי למידה והתמודדות עם חיי היום יום.

שיקום יום גם כן כולל בדיקת רפואית , טיפולים ע"י צוות פרה-רפואי: ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, עובדת סוציאלית, פסיכולוג,הידרותרפיה,קלינאית תקשורת,חדר כושר מותאם,סדנאות אומנות ואבחון מקצועי.

בהתאם למצבו של המטופל מתקיימות שיחות אישיות עם המשפחה הקרובה לשם עדכון והכנה לחיים.


 


 


 


המלצותיי  למשוקם:

1. על תהיה אדיש

2. תסתכל מסביב ותחכים

3. דע את מצבך האמיתי

4. על כל שינוי במצבך דווח

5. עשה הכל על מנת לחזור לחיים תקינים

6. אתה לא חולה אתה בשיקום

7. השמע לצוות המטפל

8. למרות שאתה עייף – בצע

9. אתה לא היחיד – יש עוד אנשים במחלקה

10. הייה סובלני וסובלני

11. קח את הכל בקלות-החיים ממשיכים

12. שום דבר לא יעזור- הזמן עושה את שלו


השיקום הנירולוגי לא נורא. אומנם הוא לעיתים ארוך אבל הוא טוב. מטרתו להביא את המשוקם/מטופל למצב כמה שיותר לתפקוד מלא- כל אחד לפי מצבו.

יש עוד מטופלים במחלקה, אתה לא לבד. ולכן, אהיה סבלני. כל אחד יטופל בזמן שלו  להוציא מכלל זה  כמובן את המקרים הדחופים.

אתה לא חולה אתה בשיקום. השמע לצוות הרפואי והמקצועי. עשה הכול כדי לחזור לחיים תקינים. מעל הכול , זכור , הזמן עושה את שלו ואתה עוד תלמד להתמודד בחזרה עם חיי היום יום.




לסיכום

במאמר זה ניסיתי לתאר את הנעשה בשיקום המחלקתי והיומי לפי הרגשתי יחד עם המלצות מצידי למשוקם ולצוות הרפואי.כמו כן, להאיר על חשיבותה של הפעילות הגופנית בחיי המשוקם ואצלי.

חשוב לי להדגיש שעל המטופל להיות סבלני , להיות בעל יוזמה ומוטיבציה, לא לחכות לאחרים שיעשו את העבודה.

זכרו, המטרה היא לשוב להתמודד עם חיי היום יום!!!




בתודה – ובריאות לכולם

גרשטיין דורי


 


 


 


 




תגובות

גרשטיין דורי שלום רב,
קראתי את המאמר שכתבתה בעיון רב...
לדעתי, מאמר חשוב ומעניין גם לחולים וגם לצוות מקצועי שמטפל במשתקמים לאחר אירוע מוחי במחלקות שיקום.
אני עובד כרופא שיקום שנים רבות במחלקה לשיקום מוחי בבית לוינשטיין. אלפי מטופלים, סיפורי הצלחה מרגשים יחד עם סיפורי כשלון כואבים... לא קל, אך מאוד מאתגר ומעניין. עם כל ניסיון של שנים כל חולה שונה עם סיפור שלו, אישיות שלו, סביבה שלו. שיקום הוא בהחלט תחום מיוחד שדורש הרבה מאוד ממשתקם והניצחון הוא של החולה ולא רק של הצוות.
המאמר שלך מספר הרבה מזוות ריאה של המטופל שפעיל, מתאמץ, חיובי בגישתו לחיים ולמחלתו ושמצליח בסופו של התהליך להגיע לחיים פעילים ואפילו לתרום לאחרים.
למדתי הרבה מהמאמר...
כל הכבוד!
תודה!
בהצלחה!

ד"ר טרגר