מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#אכילה רגשית

עוקבים (10)
23/08/24 3:07

היי

אז אני מאד אוהבת לאכול ותמיד אכלתי בכמויות מטורפות ואף פעם לא היתי שבעה תמיד היתי רעבה אבל אני לא מידי שמנה 

אני אוהבת אוכל לא בריא אז שנים שאני אוכלת כל היום אוכל לא בריא ואז בערב אוכלת ארוחת ערב

אני מאובחנת עם adhd מלפני שנים אבל היה לי בעיה בלבלוע השנה זה כבר לא היה לי ברירה וחייבו אותי לקחת אז אני לוקחת וויואנס 50 מ״ג וזה לוקח לי את התאבון ואני לא מרגישה טוב 

אני כבר כמה חודשים ככה לא אוכלת כלום בבוקר אוכלת כמה חטיפים באמצע הלילה משהו וזהו אני לא אוכלת

אני לקחתי את זה חודש לא אכלתי ואז הפסקתי לשבוע אז אכלתי בתאבון מוגבר מוגבר ככה זה היה השנה חודשים ואז חופש אז אני מפסיקה ואז אוכלת המון

אבל אני אף פעם לא מרגישה טוב אני תמיד עם כאבי ראש עייפות וחולשה תמידית והתחילו לי בעיות שינה

וזה לא מתופעות הלוואי כי גם יום שאני לא לוקחת את זה אני מרגישה רע

הרופאים אמרו לחץ נפשי נפשי  לא נראה לי אבל אני תמיד לא מרגישה טוב ביום יום זה כאבי ראש חולשה עייפות והיה לי השנה כמה פעמים דלקות גרון צינון וכאלה ולפני השנה אף פעם לא היתי מקבלת צינון כלום אני היתי הילדה הכי בריאה בעולם

אז אשמח אם משהו יוכל לעזור לי תודההההה

תגובות

אפרת-וייס-שורץ
מומחה כמוני
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
23/08/24 7:57

היי טליה, 

לפי התיאור שלך נדרשת הכוונה יותר מעמיקה. נטילת וויואנס יכולה פעמים רבות לשבש את האכילה ולגרום לשינויים קיצוניים בתחושות הרעב והשובע ועל כן יש לתכנן מראש עם דיאטנית את סדר היום על מנת לנרמל את האכילה. 

ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת עם דיאטנית במסגרת קופת החולים או באופן פרטי. 

בהצלחה!

12/12/21 22:39

מגיל קטן אני מתמודדת עם דימוי גוף נמוך, בערך בגיל 8 התחלתי להשמין ואמא שלי הפסיקה לקנות חטיפים ואוכל לא בריא שבשביל שאני ארזה וזה לא קרה.. תמיד ידעתי שאני לא רזה אבל לא עשיתי משהו בשביל זה בערך בגיל 16 התחלתי לקחת כדור להפרעות קשב וריכוז וזה גרם לי לחוסר תחושת רעב ואז ראיתי שאני מתחילה להרזות אבל כן עדיין אכלתי רגיל פשוט קצת פחות. בגיל 17 כבר לא אכלתי כל הזמן שהייתי בבית ספר וכשהייתי בבית הייתי סופרת קלוריות ושוקלת מה אני אוכלת והתחלתי להגביל את עצמי כבר בגיל 18 הגעתי למשקל הכי נמוך שהייתי בו אבל הוא היה נחשב רגיל וכולם החמיאו לי תמיד ואם מישהו היה אומר לי שרזיתי הייתי מכחישה כת זה ואומרת שלא. אם הייתי אוכלת בזמן בית ספר הייתי״מענישה״ את עצמי על זה ולא אוכל אחרכ. כמה לעמים ניסיתי להקיא ולא אהבתי את זה והייתה תקופה קצרה בשביל לשלשל בכוונה.. הייתי נשקלת כל יום בלי בגדים ותכשיטים וכלום על הגוף שלי אירי שהייתי חוזר מבית ספר בלי לאכול כלום והייתי עושה לפני השקילה פיפי עד שלא נשאר בי כלום ורק אז נשקלת וכותבת את זה במחברת ואם לא הייתי יורדת או אפילו מעלה הייתי ״מענישה״ את עצמי על זה. תמיד רציתי להגיע למשקל שהגעתי אליו ואני ממש זוכרת אותי על המשקל מסתכלת על המשקל הזה והייתי בטוחה שאני אשמח רבל לא רציתי עוד ועוד. אחר כך הכרתי את חבר שלי ועליתי במשקל אבל תמיד זה לא עוזב רותי המחשבה על האוכל באובססיביות גם אם אני לא שומרת אני בודקת קלוריות ומרגישה רע כלכך ולפעמים בולסת כלכך הרבה ואז מרגישה מזעזע עם עצמי וחושבת כל להקיא אבל לא עושה את זה. שנים שלא אכלתי משהו והרגשתי רע גם עם זה סלט. אף אחד לא יודע מזה חוץ מהאקס שלי בחיים לא סיפרתי למישהו וגם אף פעם לא חשדו. ורם אני מתחילה דיאטה לא של הרעבה זה תמיד מגיע לאובססיביות סביב זה ואז זה מחמיר ואני מורידה מהאוכל ושוקלת את עצמי תמיד.. זה או שאני לא שומרת בכלל ומרגישה רע או שאני מגבילה את עצמי במה לאכול וגם מרגישה רע אין לי אמצע.. ובנוסף כשהייתי בתיכון הייתי מגבילה את עצמי ל300-400 קלוריות ביום. אני לא יודעת אם זה נחשב שיש לי הפרעת אכילה אבל כלכך קשה לי זה לא עוזב אותי וזה לא נקלט לי בראש שיש אנשים שחיים בלי לחיות סביב אוכל ולהרגיש רע מאוכל ואחרי שהם אוכלים משהו הם לא חושבים על זה פשוט אוכלים אוכל, הלוואי עליי. וזהו פעם ראשונה שפרקתי אשמח אם תכתבו לי מה אני יכולה לעשות בנידון בלי שההורים שלי ידעו כי אני לא רוצה לעשות להם רע( וגם רני לא רזה קיצוני ישלי בטן ושומן מבחינתי זה אפילו לא נחשב רזה) תודה מראש

תגובות

תהל-כ
18/11/23 6:49

ממש מזדהה..

11/12/21 15:55

איך אפשר להשיג את הדיאטן שלי לפני התור? ואיך אפשר להשיג קבוצות תמיכה למחלימות מהפרעות אכילה או לכפייתיות יתר באוכל? התפריט מדכא אותי ממש! סתם פותח לי את התיאבון מבלי ליהנות מהאוכל וגם השעות שאני אמורה לאכול לא תואמות את השעון הביולוגי של הרעב שלי, סתם משגע אותי יותר.
אני מבינה שתקעתי את עצמי במצב לא כיפי בכלל.
הגעתי למשקל שבו אני יכולה להרשות לעצמי ללבוש כמעט כל מה שבא לי, אבל לא יכולה כי צריכה להשמין ומתה מפחד לראות את הבגדים קטנים עליי שוב כפי שהיה כשהייתי שמנה מאוד אז נמנעת.
אני מתה לאכול עם ההורים בקידוש, מתה לצאת עם חברות למסעדה, רוצה לצאת לדייטים ולטרוף ת׳עולם, לעבוד בעוד עבודה, להכיר אנשים חדשים, ללמוד דברים חדשים לחוות את כל מה שנמנעתי ממנו בתור בחורה שמנה מאוד, פשוט לפצות על כל החיים שהתחבאתי מאחורי מסות של שומן ועכשיו בתוך מסות של דיכאון ופחד... אבל לא יכולה כי כמו טמבלית נתתי לדיאטן לעשות מה שהוא רוצה והתפריט והאוכל לא טעים, לא מהנה, כמו בבית חולים ואני חייבת להשמין לתוך האוכל הזה ואין גיוון, סתם עושה לי להרגיש מדוכאת יותר... אז מה זה שווה? אם כבר להשמין, אז למה לא לתוך צלחת טעימה יותר? למה נתתי לו להחליט מה אני אוכל, למרות שכששאל אותי מה בא לי לאכול , עניתי שיעשה מה שרוצה... למה אני כזאת סתומה? אני רוצה לצאת מהדיאטות בכיף ובאוכל טעים ואני מרגישה בעונש! איך אני אמורה להשיג אותו אם התור הבא יהיה בעוד חודש? התפריט הזה סתם עושה אותי רעבה ומדוכאת וזה כזה מעצבן, שאחרי הכל , אני עדיין נותנת לאנשים לשלוט בי ולעשות בי כרצונם... זה כזה מגעיל להשמין לתוך יוגורט חמוץ ולא לתוך עוגה שנמנעתי ממנה הרבה זמן... מה אני אמורה לעשות עם זה עכשיו? פשוט מכניס אותי לדיכאון וחוסר חשק... בשיא הדיאטות שלי לא הרגשתי ככה רעבה ומדוכאת... נמאס לי מעצמי ומהאופי הדפוק שלי שנותן לכולם לעצב אותי כרצונם ולא פשוט לענות כששואלים אותי ״מה בא לך״ אוי הבלבול, אני פשוט לא יודעת לסמוך על עצמי ברגע האמת ונותנת לצד השני להחליט עבורי ואז נדפקת עם זה לבד..

תגובות

דנה-צינמן-ליטרט
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
11/12/21 23:54

הי יקרה, את צודקת ששווה להשקיע בלחשוב ביחד עם הדיאטן שלך על תפריט שיהיה גם מזין עבורך אבל גם טעים ומותאם לצרכים שלך. אבל גם ההבנה הזאת נשמעת חלק מתהליך שהוא חשוב בפני עצמו. זה לא דבר מובן מאליו לדעת ברגע האמת ובמדויק למה את זקוקה וגם להצליח לבטא זאת. הכתיבה שלך מלאה בביקורת עצמית, את 'יורדת על עצמך׳ על בחירותייך, בעוד שאת בתוך תהליך קשה ומפחיד ומאד מבלבל. טיפול דיאטני של אחת לחודש זה ממש מעט, נשמע שלפחות בשלב הזה כדאי להיפגש איתו בתדירות גבוהה יותר. זה אפשרי? מדובר בדיאטן מומחה להפרעות אכילה? 

11/12/21 5:34

במשך כל היום אני ישנה
רק בשביל לקום בלילה כשאין אף אחד
ולבכות עם עצמי על כמה שאני לא רוצה יותר לחיות
שלא תבינו לא נכון, אפשר להגיד שיש לי הכל בחיים
יש לי משפחה תומכת, יש לי קורת גג, יש לי חברים (סוגשל)
אבל לפעמים זה לא מספיק
כי זה לא מה שאני מחפשת מהחיים
אני לא יודעת אפילו מה אני רוצה מהחיים
אני מנסה להסתכל על העתיד וכל מה שאני מצליחה לראות זה עוד דרכים למות
אני כל יום כל היום מתעבקת עם עצמי לא לקחת כדורים ולא לשתות איתם אלכוהול ולא לחתוך ולא לעשות טעויות
אבל אני לא מפסיקה לחשוב על זה שאני חיה רק בשביל אחרים, כי אני בטוח לא מרוצה מהחיים.
לא מאלה שיש לי, אלה מהחיים עצמם
הם פשוט לא בשבילי, אני לא מעוניינת בהם
והמאבק היומיומי הזה על להמשיך לחיות נגד רצוני
פשוט לוקח לי את כל האנרגיות
והזמן האחרון גם את הרגשות שלי
ואני חושבת שאני קרובה ללא להרגיש מצפון, וזה הקלה בשבילי כי אני יודעת שאם אני ארצה להתאבד אני סופסוף אצליח
בהתחשבות שכל מה שנותר אותי זה המצפון

תגובות

פיניקס57
25/10/24 9:40

סיבה טובה להשאר איתנו. 

תגובות

דנה-צינמן-ליטרט
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
08/03/21 20:50

הי יקרה, אני מסכימה עם כל מילה שנכתבה פה לפני. אין שום סיבה שתתמודדי עם זה לבד, האם קיבלת כבר עזרה מקצועית כלשהי?

24/04/20 23:04

שלום. אני בת 41, מתמודדת עם כמה מחלות שקופות, חרדות, דכאון וכו'.
תמיד הייתי בטוחה שלי זה לא יקרה כי אני כל החיים משתדלת לשמור על יחס בריא לאוכל וכמותו. אבל בשלב מסויים הבנתי שהיחס לאוכל שנראה לי בריא לא מונע ממני לפתח התנהגות לא בריאה. קל לא להגזים כשאין אוכל או עסוקים במשהו או מחוץ לבית. אבל בשנה-שנתיים אחרונות חוץ מהעבודה אני בבית ויש אוכל, אני לא מצליחה לעצור. כל הזמן מחפשת מה לנשנש וכל הזמן דואגת לא להיסחף עם קלוריות. גם על פירות ירקות הרבה פעמים חייבת לעצור את עצמי, לא מתקרבת למאפים מתוקים או תבשילים אתירי שומן ופחממות. אני עם BMI תקין אבל המשקל בהדרגה מטפס ונהיה יותר ויותר קשה להחזיק את עצמי בידיים.
מחפשת אבחון וטיפול למצב שלי. זה לא מחשבות על אוכל, זה יותר חיפוש גירוי חושי כנראה, אני נהנת מהאכילה עצמה, לא רעבה לפני ולא מלאה אחרי. בגלל שאני כל הזמן אוכלת אז אני אף פעם לא רעבה. כל פעם שאני מעסיקה את עצמי בתחביבים בקריאה או בלמידה בבית, זה לא פוחת אלא מתגבר וממש חייבת לנשנש משהו תוך כדי.
רוצה להשתחרר מהתלות הזאת, רוצה להגיע למצב שאני אוכלת ארוחות ולא מנשנשת ביניהן.

קצת היסטוריה: גדלתי במשפחה עניה וחוויתי תקופות רעבות גם בבגרותי, אוכל תמיד היה סימן ליציבות סוציואקונומית. ודברים שגרתיים היו בשבילי נחשקים מאוד.
דימוי הגוף שלי נמוך והוא לא קשור למשקל, יש עיוותים ודיספרופורציות, חלקם מולדים, חלקם נרכשים אחרי פציעות וניתוחים. על המשקל שמרתי מאז גיל ההתבגרות (עד אז הייתי בתת משקל), ראיתי שיש נתיה לעודף משקל ולא רציתי להגיע לעודף. בלי דיאטות או איסורים, רק להגביל קצת את הכמות בתקופות שאני לא שורפת הרבה.

תגובות

הי, לשאלתך, אני חושבת שהמקום שיכול לעזור לך באבחון ובטיפול הוא מקום/מרכז/איש מקצוע שמתמחה בהפרעות אכילה. קיימות מרפאות ציבוריות שניתן לקבל בהן את המענה לכך.

תגובות

טופמקס הוא כדור שניתן להפחתת תחושת רעב.
אני קיבלתי אותו מספר שנים כדי לעזור ולהתמודד עם האכילה הכפייתית.
הכדור הוא רק "פיתרון חלקי" שבא לעזור עם התחושות שמתפרשות אצלך כרעב.
את כנראה לא רעבה ואת כנראה אוכלת מתוך האכילה הריגשית והצורך במתוק מזכיר לי את ההתקפים שהיו לי.
עבורי הפסיכוטרפיה היא שהביאה לירידה בדחף והטופמקס היה רק המשלים. יצא לי להיות ללא מצב ריגשי שמוביל לאכילה והיה ברור שבאותו הזמן הטופמקס פשוט גרם לי לא לרצות לאכול.
הפסקתי עם התרופה מפני שהיא לא עזרה למנוע את ההתקפים.
אני ממליץ לך לדבר עם המטפל/ת שלך שעושה פסיכוטרפיה ולהבין האם את מקבלת את התדירות המספקת למצבך.

מנהל קבוצה
03/03/19 15:07
דניאל-סודק

"מראה, מראה שעל הקיר, היש שמנה ממני בעיר?" - מוכר לך השאלה הזאת?
אם את יכולה להתחבר לציטוט שלמעלה, את לא לבד. אלפי נשים ומספר גדל והולך של גברים מתבוננים מדי יום במראה ושונאים את מה שהם רואים. בחרתי בציטוט זה שמגיע מסיפור אגדה.. אך אגדות הן לא המציאות, כמו שאני זוכרת את עצמי עומדת מול המראה מספר פעמים ביום, מתבוננת בדמות שמשתקפת אלי והיא לא דומה לי בשום צורה. כי כשאני הייתי מביטה על עצמי במראה, ראיתי את מה שההפרעת אכילה שלי רצתה שאני אראה, שאני שמנה ומכוערת, היא לא איפשרה לי בשום צורה לראות את התמונה האמיתית. לצערי, הפרעות אכילה מייסרות מיליוני אנשים.אך למרות זאת יש חדשות טובות – אפשר לנצח הפרעות אכילה. את לא חייבת להיות אסירה שלהן יותר, להיות כלואה בתוך יחד עם הקול הפנימי שאומר לנו כמה אנחנו שמנות, מכוערות, שלא מגיע לנו ועוד.. יש בתוכך הכוח לנצל אותן ואת תנצחי. ההחלמה דורשת זמן רב ועבודה קשה, אבל בסופו של דבר זה שווה את הכל. סוף כל סוף תהיי חופשייה ותאהבי את עצמך. כשתחלימי תוכלי להתבונן במראה ולהגיד: "מראה, מראה שעל הקיר, מי הנאה ביותר בעיר?" וזו תהיי את. אני הייתי במשך 9 שנים באנורקסיה - אנורקסיה היא תופעה קשה ומסכנת חיים ממש כמו שאר הפרעות האכילה. אנורקסיה מתבטאת בניסיון לצמצם את כמויות המזון הנכנס לגוף בצורה דרסטית. יש המשווים את המשטר האנורקטי למשטר דיקטטורי - לפחות כך אני ראיתי זאת. אנורקסיה משפיעה בעיקר על נשים ולאחרונה מבחינים בעליה במספר הגברים הנפגעים מאנורקסיה. אנורקסיה מבטיחה רזון ויופי אולטימטיביים. אם רק תקשיבו לאנורקסיה תוכלו לרזות ולהיות יפים מוצלחים מאושרים ויש אומרים אף להישאר צעירים לנצח. בתחילה אנורקסיה נותנת המון כוח ותוצאות כי אם מקשיבים לקול האנורקטי אז מתחילים לרזות ומהר אבל מיד נכנסים למשטר של מחשבות מציקות וטורדות הסתרות של אי האכילה בידוד מאנשים רגילים כי אי אפשר לאכול עימם וכד. אבל יש מרכיב אחד המשותף לכל הפרעות האכילה - המרכיב השכיח ביותר והמשותף לכל הפרעות האכילה הוא הנוכחות המובנית של הערכה-עצמית נמוכה, דימוי גוף נמוך, ורצון "לשלוט" בגוף שלנו עד שזה מתהפך וההפרעה שולטת בסוף בנו. החלטתי כפוסט ראשון בקבוצה לשתף אתכם במכתב שקראתי לא מזמן שכתבה אותו מישהי שחווה הפרעת אכילה בעבר והיום נמצאת בהחלמה מלאה (לא אני כתבתי) ומעניין לקרוא את זה בתור מישהי שהיום כבר נמצאת בהחלמה מלאה אך גם לשמוע ממי שירצה לשתף איך זה לקרוא מכתב כזה כמישהי\ מישהו שעדיין מתמודד עם הפרעת אכילה:
"לכל הקורבנות של הפרעות אכילה,
הצעד הראשון לקראת החלמה הוא להודות שיש לכם הפרעת אכילה. אם הצלחתם לעשות זאת, עליכם באמת להיות גאים בעצמכם, משום שזה אינו דבר קל לעשות. חשוב לזכור שהחלמה מהפרעת אכילה דורשת עבודה קשה וזמן. לא פיתחתם את הפרעת האכילה בין לילה והיא לא תעלם במהירות הזו. ההחלמה יכולה להתרחש והיא אכן תתרחש, כל זמן שתרצו בכך. בדרככם להחלמה יעברו עליכם ימים טובים וימים רעים. דמיינו שאתם נמצאים על רכבת הרים. יהיו לכם הרבה עליות וירידות, אבל ברגע שהרכבת תגיע לתחנתה הסופית, תחושו שלווה פנימית ותהיו חופשיים. בימים בהם אתם מרגישים לכודים, חסרי תקווה ורוצים להיכנע, אלה הימים בהם אתם צריכים להילחם אפילו קשה יותר. לעולם אל תיכנעו, משום שההחלמה שווה את המאבק עליה. הקולות הפנימיים האלה יכולים להיות מאוד חזקים לעיתים, אבל יש לכם את הבחירה שלא להאזין להם. זכרו שקולות אלה רק משקרים לכם, ואם תמשיכו להאזין להם, הם יהרסו אתכם. אתם חזקים יותר מהקולות האלה ואתם יכולים לצאת כנגדם. ככל שתצאו נגדם יותר, כך הם יחלשו. בכל פעם שאתם מצליחים להתעלם מהקולות, אתם מתקדמים צעד נוסף קרוב יותר להחלמה. חשוב מאוד שתבקשו עזרה ותמיכה במהלך ההחלמה. אף אחד לא יכול לעשות זאת לבד, וזה בסדר לבקש עזרה. אני ניסיתי הרבה זמן להתגבר על הפרעת האכילה שלי בעצמי, אבל זה בלתי אפשרי. רבים מאתנו מוצאים שקשה להם לבקש עזרה, או שאנחנו מרגישים מבוישים מדי להודות בפני מישהו אחר שיש לנו הפרעת אכילה. אין שום בושה בכך, והעזרה נמצאת שם. אתם זקוקים למישהו שיעזור לכם להתמודד ולהגיע להשלמה עם הנושאים הבסיסיים שגורמים לכם לעשות זאת לעצמכם. לא קל להיפתח אל מישהו ולדבר על איך אתם מרגישים, אבל זה הכרחי. אני תמיד הייתי הטיפוס ששומר הכל לעצמו משום שלא רציתי להטריד אף אחד בבעיות שלי, אבל עכשיו, כשהתחלתי לדבר, אני מרגישה כאילו משקל עצום הוסר מעל כתפיי. אני עדיין מרגישה קושי לחשוף את הרגשות האמיתיים שלי, ולפעמים זה יכול להיות מפחיד, אבל אני ממשיכה לעשות זאת, משום שאני יודעת שזה מה שעלי לעשות כדי לשחרר את עצמי מהפרעת האכילה. אני אישית מרגישה שעליכם קודם כל להבריא את הנשמה לפני שאתם יכולים להבריא לחלוטין את הגוף. כל יום אני מנסה לעשות את הדבר הקשה ביותר כדי לספק לגופי את התזונה שהוא זקוק וראוי לה. לא תמיד אני מצליחה, אבל אני ממשיכה לנסות. אני יודעת שקרוב לוודאי שלא אחיה לגמרי בשלום עם אוכל ועם גופי, עד שלא אסיים לעבד את הבעיות שגרמו לי לעשות זאת לעצמי, ועד שאלמד לאהוב ולקבל את עצמי. המחשבה על לחיות את חייכם ללא הפרעת האכילה יכולה להיות מפחידה. יכול להיות שאתם תוהים איך תחיו בלי זה. כשהתחלתי לראשונה לקבל עזרה, פחדתי ללכת עם זה, משום שלא האמנתי שאוכל לחיות בלי ההפרעה. למרות שפחדתי לחיות ללא ההפרעה, עמוק בתוכי ידעתי שלא אשרוד איתה. רציתי לחיות, מה שאמר שבאמת הייתי חייבת להתחיל להילחם כדי לגרום לזה לקרות. גם נזקקתי להזכיר לעצמי שלא אוכל להחלים בצורה מושלמת, ועלי להפסיק לנסות ולשאוף לכך. בכל פעם שמעדתי, הייתי נעשית כל כך כעוסה על עצמי, עד שהייתי מסיימת בלהעניש את עצמי עוד יותר. במהלך ההחלמה קרוב לוודאי שתחוו תקופות של מעידות. זה טבעי שזה יקרה, ועליכם לצפות לכך. אל תתרגזו על עצמכם ואל תשקעו בתוך זה. במקום, הזכירו לעצמכם את כל הדברים החיוביים שעשיתם, ואת כל ההתקדמות שעברתם. אתם גם יכולים ללמוד מהמעידות האלה, ולטווח ארוך הן תעשנה אתכם חזקים יותר.
אני סבלתי מהפרעת אכילה במשך למעלה מעשרים שנה, ולמרות שלא החלמתי לחלוטין ועדיין יש לי דרך לעשות, עברתי דרך ארוכה. אני מאמינה שיום אחד אהיה משוחררת לחלוטין מההפרעה הזו, ששללה ממני כל-כך הרבה שנים יקרות מחיי. במבט לאחור מעבר לשנים, אני נדהמת לעיתים מהעובדה שאני עדיין חיה, אבל אני מאוד אסירת תודה על כך שאני חיה, משום שאני יודעת שכל כך הרבה אנשים לא היו ברי מזל כמוני. הקולות השליליים האלה עדיין נוכחים, אבל בחרתי לא לשמוע להם ואני יוצאת כנגדם מדי יום, וכך גם אתם יכולים. אני גם בורכתי בקבוצת תמיכה נפלאה. יש לי בעל אוהב, משפחה וחברים. התמזל מזלי לפגוש הרבה אנשים נפלאים דרך האינטרנט, שסבלו גם הם מהפרעות אכילה. יש לי תמיכה מרופא המשפחה שדואג לי במיוחד, ויש לי תמיכה ממטפל נפלא. הוא מעודד אותי, תומך בי והכי חשוב, מקשיב לי. הוא אף פעם לא התייאש ממני והוא מאמין בי. אלמלא העידוד והתמיכה שלו, הייתי מוותרת לעצמי כבר מזמן.
להחלים מהפרעת אכילה זה לא קל, ולעיתים נראה שזה בלתי אפשרי. חשוב להמשיך להילחם ולא לוותר לעולם, כי מגיע לכם לצאת מזה. הפרעת האכילה שלכם הייתה אמצעי ההתמודדות היחידי במשך זמן רב, ויקח זמן ללמוד דרכי התמודדות חדשות ובריאות יותר, אבל זה אינו בלתי אפשרי. אפילו שאנחנו זקוקים לעזרה ותמיכה כדי להחלים, ההחלטה להחלים תלויה בנו. אף אחד לא יכול לגרום לנו להחלים, ואנחנו אלה שצריכים לקבל את העזרה ולעשות את הצעדים ההכרחיים כדי שזה יקרה. אתם גם צריכים להתחיל להאמין בעצמכם. אם אתם מאמינים בעצמכם, אתם יכולים לעשות כל דבר שתחליטו עליו, ואתם יכולים להחלים. יש חיים יפים שמחכים לכם מעבר להפרעת האכילה שלכם, וההחלטה היא שלכם למצוא אותם.
אני מקווה שהאינפורמציה שהבאתי כאן תועיל לכם, או למישהו שאתם אוהבים ואשר סובל מהפרעת אכילה. החלום שלי הוא שיום יבוא ואף אחד לא יצטרך לחוות את הכאב של הפרעת אכילה. זכרו שניתן לנצח את הפרעת האכילה, אתם לא חייבים להיות אסירים שלה יותר. סבלתם מספיק ועכשיו הזמן לשחרר את עצמכם.
בהצלחה לכולכם"

תגובות

תגובות

עינת-123
20/02/19 14:57

לא פשוט.. אני רק חזרתי לעבוד כל יום אחרי *4 שנים* שלא עבדתי... ואני לחוצה נורא. ועייפה נורא. וקשה לי למרות שהעבודות רק התחילו ופעם זה היה לי ממש פשוט. אבל זה לא...

תגובות

טלי38
23/09/18 17:03

יש לי כאבי בטן

תגובות

Ruths
מוביל קהילה
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
13/05/18 11:00

ברוכה הבאה

Attached Picture
27/04/18 15:32

תגובות

מישהי8
27/04/18 21:40

תודה על התשובה. מהנסיון שלך האם יש דבר כזה לנרמל אכילה ולא להשמין? יש דבר כזה? לנרמל באופן מינימילי או ללמוד לאכול באופן שלא יגרום להשמנה? גוף שתמיד היה שמן יכול להיות אחרת? אפשר לעשות את השינוי הזה?

תגובות

שקופה יקרה, בודאי שהקבוצה הזו מתאימה לך. כל מי שהאוכל מנהל את חייו וגורם להם נזקים יכול למצוא את מקומו כאן, הן אם זה בהמנעות מאוכל והן עם זה בשימוש באוכל. זה בסה"כ שני צדדים של אותו המטבע...מצטרפת לזו שהגיבה מעלי ומציעה לך לאפשר לעצמך טיפול. זה יכול להקל :)

הפרעות אכילה הן רק התסמין, הנזק לגוף ולבריאות הם תוצרי הלוואי.
ההפרעה הרגשית, בין אם במודע ובין אם לא, היא השורש, המקור הראשוני
לכל הפרעת אכילה ולכל הפרעת התנהגות המתבטאות באופנים שונים.

כל טיפול המתמקד בתסמינים ייעודו לכישלון או הצלחה זמנית בלבד.

אכילה רגשית מותרת על-פי חוק, אינה נחשבת לסם אסור ואף מקובלת חברתית.
הבחירה לסרב לאכילת מזון נחות באירוע משפחתי תוצג כעלבון או שיגעון,
מעשה שמבטא שליטה עצמית ולקיחת אחריות אינו מקובל חברתית.

יש לכך סיבות שמקורן בתקופת ההתפתחות המוקדמת ביותר לחיינו,
במצבים של בכי וחוסר בשביעות רצון נהגו לפצות אותנו במזונות 'מנחמים'.
לימדו אותנו להסיט את תשומת הלב מהרגש אל הבטן ואל חוש הטעם, היתה זאת ועודנה
טכניקה יעילה ביותר להרגעת תינוקות בוכים ולנחמה אצל מתבגרים ומבוגרים בכל הגילאים.
ככל שהמאכלים מעובדים יותר והשפעתם דומה יותר לסם, כך המטרה מושגת ביעילות ובמהירות מרובה יותר.

כמובן שהרגשות שוב צפים, בתחפושות משתנות, הם שוב חוזרים ושוב מודחקים, בכל פעם הם שוב מופיעים בעוצמה הולכת ומתחזקת, מעייפת וכבדה עד שכבר איננו מוצאים את הכוחות להתמודד. אז אנו אוכלים עוד יותר או משתמשים בסמים חזקים עוד יותר, גם בכדי לפצות על הרגשות העתיקים וגם בכדי לפצות על חוסר האונים והעייפות המכריעים את נוכחותנו.

אכילה רגשית הינה רק תסמין ועל כן אין להתייחס אליה כאל מחלה או כהפרעה המצריכה טיפול.
כל טיפול המתמקד באכילה עצמה ייעודו להכשל. האכילה תתאזן מעצמה כאשר הרגשות יתקבלו ויתבטאו במלואם.
לא יהיה עוד צורך להדחיק או לפצות על דבר, האכילה תהיה לצורך הגוף והעונג המזדמן מכך בלבד.

האכילה הרגשית מתחילה מלידה ולעתים אף הפיתרון יימצא בגילאים צעירים וברגשות בלתי-פתורים. במציאות האינטנסיבית שבה אנו חיים, לעתים קרובות איננו מוצאים את הזמן ואת היכולת להקשיב, לנשום עמוק ולרווחה את החיים, לנשוף את הישן והמיותר, לשאוף את החדש והרצוי. לצורך כך פתחתי את הבית לבריאות והתכנסות לסיוע ותמיכה, לליווי אישי ולאורך כל הזמן שיידרש על-מנת לשאוף עמוק ככל שיתאפשר, למצוא מחדש את היכולת להתרגש, לראות מחדש את יופיים המלא, לשחרר את המיותר ולתת את המרחב להזדמנויות חדשות ורצויות.

"ניצחונות באלף קרבות ואלף חיילים אינם שווי ערך לניצחון אחד על עצמך"
(Be the Master of your own Mind)
לעתים קרובות מאוד הפרעת האכילה משולבת בהפרעה תזונתית אמיתית

תובנה זו המבוססת על חקירה אישית ושילוב של ממצאים מדעיים ממקורות שונים ומאסכולות שונות,
לשמחתי הרבה, תובנה זו כבר הוכיחה ואף מוכיחה את עצמה לעתים קרובות מאוד ועל-כן אני חש בר-מזל לשתף בה.

המעגל הרגשי אשר מתבטא בהפרעות האכילה והאכילה הרגשית מתבטא ומשתקף בבהירות:
גירוי רגשי -> השתוקקות לאוכלסם אחר -> הרגל קבוע -> אכילהשימוש -> תחושת אשמה – ושוב מהתחלה..

המשך המאמר כאן:
http://www.demayo.co.il/knowledge/%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A8%D7%92%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D/

תגובות

קיצור הקיבה שלי:



כל חיי הייתי שמן, כילד וכנער אהבתי לאכול תמיד - בחגים ובימי חול, בארץ וגם בחו"ל, אחרי שמשהו זרק לי הערה פוגענית וגם אחרי מחמאה שמנפחת את הלב באהבה, כששמח , כשעצוב, כשרע וגם כשטוב- אני מצאתי את עצמי במקרר, ירדתי על המזווה, חיסלתי כל מה שניתן היה ובמקרה חלף לידי.



בשנת 1998, כשאני בן 16 בלבד ושוקל 160 ק"ג החלטתי להילחם במוסכמות- בהורים, בחברה, בקופת החולים ולעבור ניתוח לקיצור קיבה(vbg) כדי לרזות ולאפשר לעצמי לפתוח בדרך חיים חדשה ובמערכת יחסים חדשה ביני לבין האוכל. אחרי הניתוח ואחרי שנגמרו מפגשי התמיכה שהתחייבתי ללכת אליהם, רק אז התחילה ההתמודדות הקשה והאמיתית.

עבדתי עם עצמי - בדרך הקשה - על פרידה מהדחף לאכילה רגשית - מהמפגשים הליליים עם המקרר והמזווה, ופרידה מלאה באבל עמוק וקשה ממגירת הממתקים והעוגיות.

עם השנים ופחות 75ק"ג למדתי מי אני מחדש, למדתי להפיק את המיטב מעצמי, לאהוב את עצמי כמו שאני, להעריך את הכוח שלי, להפרד מהאכילה הרגשית המפחידה ולצאת באמת לדרך חיים חדשה.

היום — 18 שנים אחרי, שבהם שמרתי על עצמי בקפדנות מול כל הקשיים, אני רוצה לחזק את ידי כל למי שעובר תהליך כזה עכשיו להצליח לרזות ולהשאר רזה שנים רבות כמוני. בזכות פרידה ראוייה ועמוקה מהאכילה הרגשית, בזכות קבלה עצמית, ובזכות שלווה ואהבה שאין לה גבול שמכניסה לחיים ריפוי אמיתי.



מהניסיון שלי כמנותח לקיצור קיבה וגם כמטפל הוליסטי בתחילת דרכו יש חשיבות עצומה לתמיכה הנפשית בדרך לייצר הצלחה אמיתית בתהליך ההתפתחות, בהרזייה, בשמירה על ההרזייה, בפרידה מאכילה הריגשית, בשיפור הדימוי העצמי ובהתאהבות מחדש ב"אני" החדש שנוצר בעקבות הניתוח.

ריפוי הגוף ללא ריפוי הנפש לעולם לא יהיה שלם, וכמו שאנחנו דואגים לעשות ניתוח ולעזור לגוף לעבור שינוי, חשוב שלא נשכח לדאוג גם לנפש להתמודד ולשמר את השינוי הזה.



ארז נוי

פסיכותרפיה הוליסטית אינטגרטיבית

תגובות

razm121
16/09/17 11:17

מחכים לשמוע

23/01/17 12:12

היי, כתבתי פה קצת בפורום בעבר, אני בת 23, עם רקע של גילוי עריות בתוך המשפחה בילדות,

והיסטוריה ארוכה של הרס עצמי והתעללות בגוף שכוללת תפרים, אלכוהול, סמים, תרופות, אכילת יתר רגשית, הרעבות והקאות.

אני לא נכנסת לפרטים כי אני יודעת שזה אסור, אבל בכללי-

מגיל 8 סובלת מעודף משקל כל החיים. עד אז הייתי ילדה מקל.

היתה לי אכילה רגשית קשה, מלווה בהמון אשם ובושה, מחביאה פחיות קולה מתחת למיטה, חפיסת שוקולד מתחת לכרית וכו'.

הגעתי לעודף משקל (המשקל הכי גבוה שהייתי בו) לפני שלוש שנים.

לפני שנתיים התפרצה הפוסט טראומה וההכרה בהתעללות של אבי בי, ויחד איתה המשקל התחיל לצנוח.

הרעבות נוראיות, לפעמים ימים של צום. עד לפני כשנה זה היה מלווה בפעילות גופנית אינטנסיבית.

הורדתי בערך 30 ק"ג והגעתי למשקל יחסית נמוך, תוך כדי חזרה אכילה רגשית, ממש בולמוסים, ותוך בערך חודשיים עליתי 7-8 קילוגרם.

בחודשיים שלאחר מכן ניסיתי והצלחתי לרדת שוב במשקל, והמצב הדרדר עד לאכילה מאוד מצומצמת, צומות, והשלתי מעליי בשלושה חודשים האחרונים בסביבות ה12 ק"ג.

בסיבוב הזה (אחרי ההפסקה עם העלייה במשקל) הגעתי לשיאים מבחינת ההפרעות אכילה.

קשה לי מאוד לאכול ליד אנשים, הקולות בראש חזקים - גם אם אמרו לי שרזיתי זה אומר שאני שמנה וצריכה לרזות,

אם לא אומרים לי (במקום טיפולי למשל) אני חושבת שאני שמנה ולא רואים את הירידה במשקל ולכן אני צריכה לרזות,

כל אינטראקציה מלבה את המחשבות והקולות בראש.

אני מרגישה מאוד אשמה ומבוכה על כל מזון שאני מכניסה לפה.

למרות שהעצמות כבר התחילו לבלוט, ואמבטיות בחודשיים האחרונים הפכו לבלתי נסבלות, עצמות הגב, האגן ועצם הזנב ממש כואבות במגע עם האמבטיה וזה נהיה לי קשה אפילו רק לשכב באמבטייה.

הידיים והרגליים כבר מאבדות תחושה, ויש ימים שעור הפנים נראה חיוורצהוב, רגעים שאני מרגישה צניחות, כאילו אני עומדת להתעלף.

קראתי את הסימנים הפיזיים לאנורקסיה והנה הם מופיעים אצלי, בחלקם ובצורה מעטה,

והראש עדיין אומר לי שזה לא הסימנים האמיתיים ואני הרי גם ככה כן אוכלת אז זה לא שאין לי חסרים.

בדיקות דם תקינות מלבד שומנים וסוכר גבוהים בצום.

לחץ דם והדופק שלי יחסית מהירים בגלל הPTSD ואני מקבלת דרלין להורדת קצב לב פעמיים ביום.

מבחינת המדדים של המשקל אני ממש בהתחלה אבל זה נכנס כבר למדדים של תת משקל.

אני לא מוכנה לקבל טיפול ומצד שני מרגישה חוסר אונים, ניסיתי להתאבד פעמיים בחודשיים האחרונים, אשפזו אותי לשבוע על סף מוות. אחרי זה הייתי מאושפזת חודש בשער מנשה, שבמהלכו ירדתי בערך כ4 ק"ג.

אני מרגישה במצוקה אל מול הראש שמוביל אותי אל מקום רע אבל לא מסוגל להבין את המצב כיום,

ירדתי מידות בכל הבגדים, ואני עדיין מרגישה מאוד שמנה וכאילו כל גרם של שומן הוא תחת אור של חדר ניתוח.

כרגע אני נמצאת במרכז יום לטיפול בנפגעות זנות, אני לא משתמשת בכלל ועוברת בדיקות שתן, לא חותכת כרגע,

יחסית במצב טוב (לפי הקליניקה כאילו).

ובגלל שכל ההרס העצמי והשליטה מתנקז למזון, משקל ואכילה אני כבר מרגישה שהעניין מתחיל לצאת משליטה.

בדיוק לפני שבוע יצאתי מאישפוז יחסית ארוך של חודש, וסבלתי מבולמוסים עד שבת בערב, ללא הקאות אבל עם צורך גדול להקיא.

מיום ראשון שנכנסתי למרכז יום בפעם הראשונה כבר נעלתי את הפה, אני מכריחה את עצמי לאכול יוגורט עם פרי, סלט עם גבינה, קצת לחם שחור.

המהירות שבה עברתי מהבולמוסים חזרה ללסתום את הפה היא קיצונית, והמעבר הוא ממש קיצוני, כאילו שולט בי מישהו אחר.

דיברתי עם המטפלים שלי במסגרות שאם זה יגיע למשקל מסויים אני אגש לקבל טיפול. הבעיה היא שהמשקל הוא ממש לא רחוק (אולי 6 ק"ג) והBMI שאני אכנס איתו לטיפול הוא 15.8 - כבר אנורקסיה חמורה. ואני יודעת שאם עכשיו אני לא מסוגלת לקבל טיפול אז בטח לא כשאני כבר ארד במשקל סוףסוף, לא אסכים שמישהו יכריח אותי לאכול ולהשמין.

כרגע אני לא מקבלת שום טיפול תזונאי וגם לא מאובחנת בהפרעות אכילה, בעיה נוספת,

כי מבחינתי עד שרופא יישב מולי ויגיד לי "את חולה באנורקסיה" רק אז אני אאמין לו וגם אז אני לא אאמין, כי אני עדיין לא מרגישה.

אני מאוד במצוקה מרגישה מנוהלת על ידי כוח שאין לי הרבה שליטה עליו, ושגם מאיים עליי שאם אני אעלה במשקללא אתמיד בדיאטה הוא יאכיל אותי מרורים בדמות סמים, אלכוהול, פציעה עצמית ופציעה על ידי מין, ספורט כפייתי ואו הקאות וכו'.

אני מרגישה שאם אני לוקחת לקול הזה את השליטה הוא מתעצבן ממש ממש אבל, ומתחיל להפוך את המצב שלי להרסני מאוד,

אני נאטמת וכועסת ויש לי קולות שמאיימים עליי בראש שהם יחזירו לי באלכוהול, פציעה וכו' , ואסור לי כרגע להגיע למצב הזה

כי אני לא אוכל להישאר במרכז יום!

מצד שני, יש תחושה מהגורמים המטפלים בי, של שקט מוזר כזה, אם אני לא אדבר על ההפרעת אכילה אז כבר פחות מדברים איתי על משקל, אוכל, מה אכלת וכו' - והראש שלי לוקח את זה כאישור של: "את רואה? אם המצב באמת היה קשה או אמיתי אז היו מתייחסים לזה כבר וזה שלא מתייחסים לזה או מדברים על זה איתך זה רק אומר שהכל בראש שלך".



אבודה וחסרת אונים, מה לעשות? לא מסוגלת ללכת לדיאטנית כרגע, רק במשקל שהצבתי לעצמי שהוא משקל שאני צריכה להתחיל להיות מטופלת אבל כשאני אגיע אליו אני יודעת בפנים שאני לא אתן לאף אחד להרוס את העמל הרב שהשקעתי ובטח שלא לגרום לי להשמנה.

תגובות

שלום צפור מדבר, נשמע שאת סובלת מפוסט טראומה שחלק מהביטויים שלה הם הפרעת האכילה שלה. את שואלת שאלות ועם זאת נשמע שאת מבינה בעצמך מה האפשרויות ומה ההשלכות שלהם עלייך. נשמע שבהחלט יש מקום להרחיב את המענה הטיפולי גם לסמפטומים של הפרעת האכילה, מבלי להזניח את המענה לסמפטומים האחרים של הפוסט טראומה. העמדה הפאסיבית שאת מייחלת להיות בה, בה מישהו יקח אחריות על העניין ויציב גבול ואבחנה מובנת, אך אינה עומדת בשרותך. במילים אחרות, אני חושבת שאת צריכה לשתף את המטפלים של במרכז יום גם בעניין האכילה שלך ובמצב המדרדר שלו. מה את אומרת?

תגובות

סימה-לבני
12/11/16 17:48

שלום רב,

החלפת תכשיר נוגד דכאון ממשפחת ה SNRI כמו וונלפאקסין (Venlafaxine)  לכל תכשיר אחר אנטידפרסנטי, צריכה להעשות ע,י הורדה הדרגתית של המינון של הראשון והעלאה הדרגתית של החדש, על פני שבוע עד ארבעה שבועות.

המעבר לרסיטל, Citalopram , יכול להיות קל יחסית, כי חלק מהתכונות של SNRI יש גם ל SSRI (רסיטל).

כיוון ששני התכשירים מחיבים מרשם רופא, גם אם יש לך מלאי מספיק בבית, אני ממליצה לשתף את הרופא בכל מה שרשמת בשאלה, ולוודא שהוא רושם זאת בתיק הרפואי שלך, כדי שבעתיד, אם תגיעי שוב כדי לקבל מרשם, הוא יוכל לשאול שאלות ולוודא שהטיפול הוא המתאים ביותר.

לעלון לצרכן של ונלפקסין הקליקי כאן
לעלון לצרכן של רסיטל הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"
 

25/10/16 23:37

היי,

כבר המון המון זמן לא כתבתי כאן ועכשיו נכנסתי כדי לקרוא קצת וגם לשתף :)

אכילה רגשית אצלי, כמו אצל רבים אני מניחה זה עניין של תקופות, יש תקופות שאני שולטת יותר וכן מצליחה לאכול מאוזן ובריא ויש תקופות שאני לא שולטת. עכשיו זאת תקופה כזאת. אני לא יודעת אם זה בגלל החגים או סיבה אחרת. איך שלא יהיה אני כבר תקופה מוצאת את עצמי תמיד אומרת לעצמי שמעכשיו אני אחזור לאכילה מאוזנת ומסודרת ובסוף מוצאת את עצמי קונה עוד חפיסת שוקולד ומחסלת אותה ביום או עוד פיצה או גלידה וכו' (סתם הערה, אני טבעונית, כל הדברים שהזכרתי הם כמובן בגירסה טבעונית אבל זה לא באמת משנה אכילה רגשית היא אכילה רגשית).



וכן, אני כבר כמה שנים בטיפול אצל דיאטנית שאני נפגשת איתה פעם בחודש. אבל כאמור גם הטיפול לא תמיד עוזר לי לשמור, לפעמים אני שומרת יותר ולפעמים פחות. כך למשל בפגישה האחרונה שלה סיכמנו שאנסה לשמור על המשקל הקיים, אפילו לא לרדת אלא רק לשמור על המשקל הקיים. הצלחתי לשמור על זה מספר שבועות אבל עכשיו שוב נראה שעליתי במשקל.

אני גם עושה פעילות גופנית באופן קבוע (שחייה) ואפשר לומר שזה עוזר, בלי השחייה בוודאי הייתי עולה הרבה יותר במשקל אבל אני יודעת שזה לא מספיק ושצריך גם לשמור על התזונה.

אז איך בכל זאת מתאפקים ונמנעים מזלילות מיותרות?

תגובות

אוראל-נבון
25/10/16 23:37

אני בהחלט מסכימה עם זה שאם מטופל לא מעוניין בשינוי, הטיפול לא יהיה יעיל מכיוון שלאף אדם בעולם אין יכולת לעזור לאדם אחר אם הוא אינו רוצה בכך. אך נתקלתי במצבים שבהם גם ללא רצון מצד המטופל (כגון שהורי המטופל לוחצים עליו להגיע לטיפול ואף משלמים עליו) הטיפול תרם לו רבות.
אוראל נבון

תגובות

מצטרפת להמלצות כאן ומוסיפה שבמידה ומדובר באכילה רגשית מומלץ ללכת לדיאטנית שמתמחה בזה ו/או עוס או פסיכולוג/ית. טוב שתפסת את עצמך אחרי עליה של 10 קילו , את עדיין יכולה לחזור להרגלים הטובים . בהצלחה!!

תגובות

אוראל-נבון
26/08/16 9:14

היי הדס מה שלומך? הפרעת אכילה רגשית כשמה כן היא- נובעת מרגשות במודע או שלא במודע.
עצתי הכנה לך היא - במקביל לטיפול התרופתי , תטפלי גם בעניין הרגשי, שהוא החלק החשוב והמכריע, זוהי הדרך הבטוחה ביותר להיפרד מהאכילה הרגשית ולפנות את הזמן היקר שהיא גבתה מאיתנו לדברים החשובים לנו באמת!
בהצלחה
אוראל

תגובות

יואל-15
29/05/23 17:39

מניסיוני, מכון אברהמסון זו רמאות לשמה. מתבייש בעצמי שנפלתי למלכודת שלהם מתוך מצוקה של עודף משקל. חבל על 3000 שח שזרקתי לפח. לא רק שלא נגמלתי מסוכר ופחמימות, החשק אפילו עלה. אכזבה גדולה מאוד. כמובן שאין החזר כספי, ואיזה ליווי תומך זה שאפילו שם המשפחה של המלווה נותר חסוי. האם הלכתם פעם לטיפול כלשהו, בו המטפל סירב לחשוף את שמו המלא? אני עשיתי זאת באברהמסון. עכשיו מחפש לעצמי מכון גמילה מתמימות ומטיפשות.

05/12/15 23:07

שלום לכולם..
אני לא יודעת כל כך מאיפה להתחיל אבל פשוט חייבת עזרה כי אני אובדת עצות כבר!!
אני לא אנורקסית ולא בולימית , ואני לא יודעת אם ההודעה הזאת מתאימה לקהילה הזאת למרות שאני חושבת שמה שיש לי זה סוג של הפרעת אכילה ואני נופלת בין הכסאות..
אז ככה, הסיפור שלי הוא שבתור ילדה הייתי ילדה שמנמונת, ולא , בכלל לא אכלתי הרבה, אמא שלי עד היום אומרת לי שאין לה מושג למה הייתי שמנמונת ושבאמת לא הייתי אוכלת הרבה, וגם בבית שגדלתי בו לא היו ממתקים ולא חטיפים אז כך שלא היו פיתויים.. תמיד ההורים דאגו לארוחות מגוונות ומזינות שכוללות את כל אבות המזון
במהלך כל בית הספר היסודי עברתי השפלות אין סוף הכוללת מילים כגון "גוש שומן" "איזה שמנה" ועוד כאלה שנורא כואב לי כרגע להזכיר אותן..
הלכתי עם מועקה כל הילדות שלי, שנאתי את עצמי, רציתי שזה ייגמר, לא אהבתי את עצמי ולא הבנתי למה שונאים אותי, זה היה נורא..אני זוכרת את זה כאילו זה היה אתמול (אני כבר בת 24...) כך שעבר דיי הרבה זמן.. בשביל לשכוח, אבל אני לא שכחתי, משהו שם נשאר..כואב...כשעליתי לחטיבה גבהתי ורזיתי המון, לא מתוך משהו מכוון, פשוט תקופה כנראה של התבגרות והתפתחות.. ומאז הייתי רזה כל הזמן, הייתי רקדנית, ולא הייתי בן אדם אכלן, כמו תמיד, אוכלת מה שצריכה, לא מתעסקת יותר מדי.. ונהנת גם ממתקים מידי פעם. כמו כל בן אדם מאוזן
בגיל 16 כשהייתי בחוג בלט שלי התכוננו להופעת סוף שנה, כל כך חיכיתי לזה, כל כך רציתי שההורים שלי ישמחו ויתגאו בי, כשאעלה על הבמה, כל כך אהבתי את הריקוד, זה היה הכל בשבילי באותה תקופה, הייתי מתמידה, לא מפסידה אף שיעור.. ואז , כמה ימים לפני ההופעה, המנהלת לקחה אותי לצד ואמרה לי שאני לא יכולה לעלות על הבמה, אני לא הבנתי למה.. ואז היא אמרה לי "אין לך גוף של רקדנית וגם לעולם לא יהיה לך, את לא יכולה לעלות על הבמה זה יעשה שם לא טוב לבית הספר שלי" ורק בשביל שתבינו .. אני 1.70 ושקלתי 60 ק"ג בערך- דהיינו, משקל תקין !! ולא רק משקל תקין, באמת שהייתי רזה, לא שדופה, אבל בהחלט לא הייתי שמנה, הדבר הזה שבר אותי, בכיתי כל כך הרבה.. כל כך נפגעתי ומאז הפסקתי לרקוד, אבל עדיין הייתי רזה לא עליתי במשקל
בקיצור..לא רוצה להלאות אתכם בדברים..
לפני 3 שנים בערך התחילו לי חרדות, לאחר כמה חודשים הגעתי לפסיכאטרית שהחליטה שיש לי הפרעת חרדה, נתנה לי כדורים.. ומשם הכל התחיל..בעצם אני חושבת שזה התחיל מהילדות.. רק שזה עורר את הכל,
לקחתי כדור בשם מירו , וגם בונסרין .. מי שקצת מכיר.. או שמע, זה כדור שמעלה במשקל,ז"א, מעלה את התיאבון, פתאום נהייתי רעבה בלי סוף.. ולצערי הרב, עליתי 37 קילו !!! , עברה שנה מאז, אני כבר לא עם הכדורים
אבל לא מצליחה לרזות.. ומאז אני עוד יותר שונאת את עצמי, ונסיתי הכל , וכשאני אומרת הכל זה פשוט הכל, הוצאתי קרוב ל7000 שח על דיאטות שכמובן-לא עזרו ורק העלו אותי במשקל,
אני אוכלת אכילה רגשית, כשאני עצובה,כשאני רבה עם בעלי או כשסתם משעמם לי
אני לא מצליחה לנתק את המחשבות מהאכילה,ההתנהלות שלי סביב אוכל כל כך לא בריאה,האוכל שולט בי, הוא ממלא בי דברים שאני לא מצליחה למלא בעצמי מסיבה שאני לא יודעת!!
יש ימים שאני מרעיבה את עצמי ובערב אוכלת מלא..כי הבטן מקרקרת וכואבת..
וזה קשה!
אני בראש אותה ילדה שירדו עליה, אותה נערה שהמורה למחול העיפה אותה מההופעה אחרי שההורים שלה שילמו כל כך הרבה כסף ואחרי שהיא השקיעה כל כך כל השנה !!
משהו שם נשאר..וזה בתוך תוכי, גם כשהייתי רזה, וכולם אהבו אותי, אני שנאתי את עצמי, תמיד אמרתי שאני מגעילה ושמנה, ובאמת שהייתי רזה, לא יכולתי לראות את עצמי !!
נסיתי להתקבל למרפאה להפרעות אכילה אבל הם טענו שזה לא הפרעת אכילה.. אז מה זה!?!? בן אדם שלא מצליח לרדת במשקל בן אדם שאוכל מתוך רגשות שלא קשורים לרעב
מה זה יכול להיות ?!?!
אני משתגעת..לא מוצאת את עצמי
לא מוצאת פיתרון
צריכה עזרה
ולא יודעת מה לעשות
אני לא רוצה להישאר ככה. אני רוצה שינוי. ולא דיאטות של לספור קלוריות, כי זה חולני ואובססיבי כל היום לספור!! וזה בכלל לא קשור לבעיה שלי,כי הבעיה שלי היא רגשית-לגמרי !! ואני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי, ואין לי למי לפנות, ונסיתי הכל !! חוץ מניתוח, שאני ממש לא מתכוונת לנסות , כי זה פשוט לא יעזור !! ניתוח לא משנה מחשבות, רגשות או פצעי ילדות..
אם יש מישהו שיכול להציע לי מה לעשות..אשמח מאוד.
ובבקשה לא דיאטות וקבוצות תמיכה ולא טבעונות או צמחונות , מהסיבה הפשוטה שנסיתי כבר הכל וגם מהסיבה שזה לא שייך לתזונה אלא למשהו רגשי ועמוק !! תודה לכל העונים..
לילה טוב.

תגובות

במרפאה בנתניה זה די מהיר.. מרפאת הנוטרים ברעננה מצויינת גם היא! רק שאני מבינה שההמתנה כעת ארוכה ונשמע שאת סובלת וחבל ... כל בחירה היא טובה. בהצלחה!

תגובות

רבים מאיתנו מרזים לאט ולפעמים בכלל לא למרות ששומרים על ה"כללים הנכונים"... אז מה שלמדתי הוא אורך רוח ובלי הקצבת זמן שכן מה שאני מאמצת כדרך בריאות שתוביל הרזיה אני מתכוונת לעשות תמיד. יש כמובן הרבה אלמנטים שמשפיעים על ההרזיה וקחי לך את זה כפרויקט של לימוד עצמי מה נכון עבורך. למשל, עוד מעט אלך לטיפול שיאצו שמצאתי שעוזר לי וכמובן הוא גם מאד כייפי.

תגובות

פז.
16/08/15 15:42

אני לא יכולה להפסיק להרבה זמן, הפחמימות זה מה שמשביע אותי. אני מעדיפה לאכול מלאות, או דגנים כמו קינואה, כוסמת וגריסים במרק, אבל ללא פחמימות בכלל אני לא חושבת שארגיש שבעה. לרב גם יש לי משיכה לפחמימות מתוקות ובוודאי שבשעות אחה"צ כאשר יש נפילת אנרגיה.

26/07/15 1:40

מאז שאני זוכרת את עצמי אני שמנה , אשמתי שאני אוהבת לאכול? כל חיי אני בדיאטה ותודה לאל הפעם הצלחתי ! הצלחתי לרדת 20 קילו אפילו קצת יותר .. אבל הבולמוסים האלה הורגים אותי! מבטיחה לעצמי שאני אקח רק עוגיה אחת קטנה אבל לא זה לא נגמר בשתיים וגם לא בשלוש זה גם לא נגמר רק בעוגיה זה לחפש את כל המתוק שיש בבית ולהיות עם דחף עצום לאכול הכל מהכל ממש לדחוף את זה לפה כמו אחת שלא ראתה אוכל בחיים להרגיש את הבטן שלך מתפוצצת ולסבול כאבי בטן ולהמשיך להיות עם אש בעיניים ששמה פס ענק על הדיאטה ורוצה רק לטחון.. לחזור לחדר לבכות ולהתחרט על כל האוכל שאכלתי ואחרי שעה לחזור שוב למטבחח לאכול עוד וככה זה חוזר על עצמו .. אז אולי אני חוזרת אחרי הבולמוסים לשגרה אבל בזמן האחרון הם קורים לי הרבה ואני מרגישה רע עם עצמי :/ מתי הם יפסיקו?? מתי אתחיל לאהוב את עצמי ואת מי שאני רואה במראה ולהיות באמת גאה בדרך שעברתי ? מתי אפסיק לאכול אכילה רגשית ? מתיייי ? אני שבורהההה חייבת עזרה :(



 



 



 


תגובות

כוכי-ע
01/08/15 9:57

הי

מבינה ומזדהה עם כל מה שכתבת

בעיני מה שיכול לעזור אלו הן קבוצות התמיכה של או אי אכלני יתר כפייתים אנונימים

יש קבוצות בכל הארץ בכל יום. זו חברותא שלא שופטת, לא שוקלת רק מקבלת אותך מעודדת מנחה ומלווה עד להחלמה.

יש מאמנים שעוזרים יש התייחסות פיזית נפשית ורוחנית. אני 14 שנים בקבוצות ומה שקבלתי זה מעבר למשקל זה שלוות נפש בטחון עצמי יכולת להתמודד עם לחצי המציאות. (וזה לא עולה כסף מעבר לתרומה של 15 שח להחזיק את עצמנו)

 

ממליצה בחום לחפש באינטרנט " אכלנים כפייתים"

תגובות

שלום קובי. דאגתך לזוגתך נוגעת ללב ומזלה שיש לה בן זוג אכפתי ואוהב. האם היא נמצאת בטיפול? ואם לא, האם מוכנה ללכת לטיפול? קשה מאד להחלים מהפרעת אכילה ללא טיפול, אם כי תמיכת המשפחה חשובה ביותר בהחלמה. אם אינה נמצאת בטיפול, זה הזמן להביע בפניה את דאגתך, את רצונך לעזור לה ואת ההכרח ללכת לטיפול. היכן דברים עומדים?

תגובות

דפנה31
20/01/15 12:18

לפני ניתוח, נפגשים עם רופא, דיאטנית ופסיכולוג
תתייעץ אתם איך אפשר לתעל את הרצון שלך ולבטא את זה גם בפן הנפשי
אין כאן וויכוח שצריך להיות שלם עם ההחלטה כי זה יעזור לך הן להגיע לניתוח ממוקד ונינוח וגם לאחר מכן
זה בדרך כלל, גם גורם למנתח לעשות עבודה טובה יותר ולגוף, לקבל את הניתוח בצורה טובה ולהחלים
שלא תהיה עסוק במלחמות אלא בדרך שבחרת וזה דבר חיובי מאוד וחבל שזה יתקלקל

תגובות

עדי-זוסמן-RD
12/01/15 19:46

הי nura. תופעה ידועה ומוכרת. לרבו אכילה רגשית מתעוררת בשעות אחה"צ / ערב. כמה סיבות אפשריות, לבדיקתך: עייפות - כשאנחנו עייפות יותר קשה להחליט על משהו "נכון", ואז ההרגלים הישנים משתלטים עלינו. מצב רוח ירוד, עומס רגשי, עומס אמיתי (צריך לרוץ ולעשות הרבה דברים בזמן שמה שבאמת בא זה לנוח), תחושת בדידות, ועוד "חברים" כמו ייאוש, תסכול, חוסר הערכה עצמית וכד'. מה עושים? קודם כל, מכירים במצב לאשורו. מה ב א מ ת קורה לך שם, בבית? מה את מרגישה כשאת מגיעה הביתה? אולי זה סוג של שיחרור שבא לידטי ביטוי באוכל? אולי את בסוג של דיאטה בשעות הבוקר ואז בבית הקפיץ הפנימי משתחרר? אולי את לא אוהבת את העבודה והתסכול מכך קשה לך, ואת מנסה להשכיח אותו באמצעות האוכל? אולי את כועסת על הבוס ובמקום לדבר על זה / את זה - את משתיקה את הרגש באוכל? בקיצור, קודם כל - לברר ולהכיר. אח"כ אפשר לבנות אסטרטגיות באוכל שיכולות להיות מה שאפרת הציעה או כל דרך אחרת לספק לך ארוחות מסודרות ומזינות, בריאות וטעימות. כדי שגם תהני וגם תרגישי טוב עם עצמך. מקווה שנתתי לך כיווני מחשבה. ממליצה למצוא איש מקצוע טוב שיעזור לך אם תתקשי בכך לבד. בהצלחה!

תגובות

abcd1
26/11/14 10:03

עידן יקרה
לכי עם מה שאת חושבת, שיעשה לך טוב
בטוח שעד היום ידעת ולכן הגעת לתוצאות שאת רושמת ורשמו עליך
אל תזלזלי בעצמך ובתהליך שלך ובכך את תמשיכי להיות בגאון עם הראש מעלה
גם ברגעים של נפילות היי עם הראש מעלה אך דעי מה צריך לעשות על מנת לתקן את זה

תגובות

סימה-לבני
19/11/14 15:38

שלום רב,

שאלתך היא האם ה WELLBUTRIN מתנגש עם תרופות להרדמה.

בדקתי אם יש אינטרקציות מדווחות ולא מצאתי .

יחד עם זאת רשימת חומרי ההרדמה היא ארוכה, ואני בדקתי רק חלק מהם, ולכן הכלל החשוב ביותר הוא שלפני שאת הולכת לכל פרוצדורה רפואית, חובתך ואחריותך ליידע את הרופא שאת לוקחת תרופות, ולתת רשימה מדוייקת של כולן, וכן לבדוק איתו אם יש צורך להפסיק את כולן או חלקן לפני הניתוח או טיפול שיניים.

 

יש תרופות שיגידו לך להפסיק, במיוחד כאלה שיכולות לגרום לדימום יתר, ויש תרופות שאין בעייה.

 

כך שאני מבקשת ממך שלא להסתמך על התשובה שלי כאן,

אלא ליידע את הרופאים ולבקש שינחו אותך ספיצית לפי החומרים שהם מתכוננים להזריק לך לפני, או במהלך הניתוח או הטיפול שיניים.

 

בברכה,

 

סימה

תגובות

עדי-זוסמן-RD
26/08/14 22:46

הי נטע.
קודם כל, כל הכבוד על התהליך של ההרזיה שאת עושה! אני מקווה בשבילך שהוא תהליך מבוקר, הדרגתי, מלווה לא רק בשינוי "חיצוני" של אכילה, אלא גם בשינויים "פנימיים" של מחשבות ותפיסות סביב האוכל והגוף.
עכשיו לשאלתך: החשק למתוק בעיניי הוא "מכסה" לצורך אחר, לפעמים למספר צרכים שאנחנו לא יודעים לפרש נכון ובטעות, או מתוך הרגל, מפרשים כצורך במתוק. למעשה, נדיר מאוד שבאמת הגוף שלנו מבקש סוכר. לכן, זה בסדר גמור לאכול משהו מתוק ובריא, אבל כדאי במקביל לברר מה באמת מסתתר מתחת לחשק הזה, לא רק להציע פתרונות דלי קלוריות. לפעמים זהו מתח, עייפות, חוסר איזון תזונתי ועוד סיבות שיכולות לגרום לתחושת "בא לי מתוק".
אם בוחרים לאכול מתוק, וכאמור - גם זה בסדר, במידה הנכונה לך, אני ממליצה על תמרים או משמשים אורגניים, כדורי אגוזים או שקדים טחונים עם צימוקים ומעט דבש וקינמון.
מה דעתך?
עדי

06/08/14 13:25

היי אני חדשה כאן.
הצטרפתי לאתר לאחר חיפוש של קבוצה בנושא אכילה רגשית.
האמת שקצת מביך להעלות כאן את מה שקורה לי, מכיוון שאני רואה שרוב הנושאים המדוברים כאן הם על אנורקסיה -שונה מאוד ממה שעובר עליי.
וכמה שאני מצטערת להגיד זאת וסליחה מראש- הלוואי והייתה לי היכולת להרעיב את עצמי.
יכלתי בעבר אבל כבר לא עוד.
אני כבר כמה שנים סובלת מהפרעות אכילה שמתבטאות בבולמוסים, לאחר מכן שימוש במשלשלים (כי למרות נסיונות רבים אני לא מצליחה להקיא)
בעבר הצלחתי גם לעשות המון דיאטות שונות שכללו תפריטים מינימליים,
כדוריי דיאטה למיניהם,
עושה הרבה ספורט,
אבל עדיין.
אפילו נתנו לי כדור שבעבר מאוד איזן את הבולמוסים, הוא כבר לא עוזר.
הם פשוט הורסים לי את החייים.
בא לי לסגור את עצמי בחדר מרוב שנאה עצמית ובושה.
אני לא מאמינה שאני עושה את זה לעצמי.
המשקל עולה ואיתו רגשות השנאה העצמית.
אני כבר שנים סביב זה ופשוט עייפה מהמאבק.
דווקא עכשיו שאני מתחילה לסדר לעצמי את החיים, חייבת לסדר את העניין הזה אחת ולתמיד.
בבקשה שמישהו יעזור לי.

תגובות

בהצלחה סיון!

תגובות

lub
29/06/14 22:56

היי סימה

במקרה שלי אני חושב לקחת אותו לחרדות

חבר צוות
01/06/14 10:32

תגובות

גדי33
03/06/14 18:18

תודה רבה לימור על העצות החשובות

תגובות

בתיה35
20/05/14 8:11

לפעמים זה קל להגיע אבל קשה ליישום אבל עם עבודה עצמית, אפשר לעשות את זה

שמי דנה, אני דיאטנית ושמחה להצטרף לניהול הקהילה יחד עם מיכל.
כמה מילים על עצמי, כדי שקצת תכירו:
אני דיאטנית כבר כמעט 20 שנה ובשנים האחרונות מטפלת בהפרעות אכילה ובהשמנה על רקע אכילה רגשית. לפני כשנתיים הצטרפתי לצוות ההקמה של המרפאה להפרעות אכילה לילדים ונוער בבי"ח תה"ש ועובדת שם בהנאה גדולה גם היום. את המטופלות המבוגרות יותר אני פוגשת במרפאת פרומקין בנתניה וגם להן יש לי פינה חמה בלב. בקליניקה שלי אני פוגשת מטופלים בכל הגילאים.
הטיפול בהפרעות אכילה הוא סוג של ייעוד עבורי. הוא מרתק, מאתגר ומספק אותי כמו שאף תחום לא הצליח, כך שכשמיכל פנתה אלי והציעה לי להצטרף אל הקהילה שלכם, קפצתי על ההזדמנות.
אני מניחה שייקח לכם זמן לתהות על קנקני, להבין עם מי יש לכם עסק, להעיז לשאול, לסמוך ולהיפתח.
אני אהיה כאן בשבילכם בסבלנות ובקצב שלכם.
אתם מוזמנים לשאול, להתייעץ ולשתף בכל מה שעולה על דעתכם ויכול לסייע לכם.
מקווה להיות תוספת מועילה ומפרה לקהילה.
להתראות בקרוב!

תגובות

תודה רבה סיגל :)

תגובות

מלי-12
20/04/14 7:11

בכל נכון בכתבה ..אבל,אצלינו המנותחים הסיבות לדעתי קצת שונות כיוון שאין לנו את היכולת לאכול בכמיות ובטח שלא בלילה
ולכן הסיבה שאנחנו קצת תקועים היא שונה במקצת.

תגובות

Hadar19
22/02/14 10:28

אני הולכת לאמץ את העצה של ענת מהמפגש והיא לחכות 20 דקות ולראות אם אחרי 20 דקות עדיין בא לי או לא.
חוץ מזה לנסות לעסוק במשהו אחר בזמן זה

תגובות

ניר-דן
21/02/14 10:04

תודה רבה מעניין מאוד

מנהל קבוצה
28/01/14 9:29

עושים דיאטה ומנסים לרזות? כדאי שתפסיקו

המילה \"דיאטה\" התחפשה ל\"שינוי אורח חיים\" בעשור האחרון, אך כך או כך הגוף נאבק בירידה במשקל ודינם של 95% מהאנשים שעושים דיאטה להשמין חזרה



-95% מהאנשים שעושים דיאטה משמינים חזרה, אולם איש אינו מוותר על חלום הרזון.

אחת הסיבות העיקריות לעלייה במשקל אחרי תהליך של הרזיה היא הדיאטה עצמה, כלומר החסך הקלורי, ההגבלה וההימנעות. עבור מרבית האנשים דיאטה היא התעלמות מאותות פנימיים של רעב ושובע ואכילת כמויות קטנות יותר מאלה שהגוף שלהם דורש. כיוון שכך, כמעט כל דיאטה מסתיימת בהתקפי זלילה, באובדן שליטה על האכילה ובעיסוק אובססיבי מוגבר באוכל ובהתנהגויות אכילה. ולכן, בטווח הארוך, פעמים רבות הדיאטה עצמה תורמת להשמנה.



עד ראשית שנות ה-2000 שלטו בארץ דיאטות שעיקרן היה התוויה קלורית ליום, הנחיות תזונתיות ותפריטים. אך בעשור האחרון התחפשה המילה \"דיאטה\" למלים \"שינוי אורח חיים\" - המסר המוביל את המלחמה בהשמנה כיום. שינוי זה כולל מידע תזונתי על תחליפי מזון – כלומר, אופציות תזונה בקבוצות המזון השונות לפי כמויות מוגדרות ומספר קלוריות (לדוגמה בקבוצת הפחמימות – לחם, פסטה או אורז), דגש על תוויות מזון (למשל מספר הקלוריות, אחוזי השומן והשומן הרווי וגר\' חלבון), תמיכה חברתית-משפחתית, עידוד פעילות גופנית לשיפור הבריאות ולשמירה על משקל יציב וטכניקות לשינוי התנהגות, המציעות מתודות התנהגותיות להפחתת צריכת מזון נחשק והנחיות להסרה או הגבלה של מזונות המתויגים כלא בריאים ומשמינים. זאת אומרת, בעבר התמקדו בדיאטה הסטנדרטית של ספירת קלוריות וכאשר הבינו שזה לא עוזר ניסו למתן אותה ולהפוך אותה ל\"ידידותית למשתמש\".



גישה נוספת שמנסה להתמודד עם כישלון הדיאטה היא ה\"נון-דיאט\" - הרזיה ללא דיאטה. גישה זו מניחה שחסך והימנעות מובילים להתקפי זלילה, פחד ואשם ופוגעים באכילה. היא משתמשת בכלים טיפוליים כמו טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, פסיכודרמה ואימון אישי כדי לעזור לאנשים להתמודד עם אכילה רגשית, עם עיוותי תפישה לגבי אוכל ואכילה שהם תולדה של הדיאטה ועם דימוי עצמי נמוך. היא מלמדת את הקשב לרעב ולשובע וקבלה עצמית מתוך תקווה שאלו יובילו להורדת משקל. אבל גם היא ברוב הפעמים אינה מובילה להרזיה המקווה ולשמירתה לאורך זמן.








תגובות

תגובות

Hadar19
19/01/14 15:25

אהבתי את המאמר dan31 יש שם פתרונות טובים לאכילה רגשית. בזמן האחרון אני אומרת לעצמי שמגיע לגוף שלי את הטוב ביותר ולכן לא כדאי להכניס לו את הג'אנק . לפעמים בשביל "הנשמה" בא לי משהו טעים כזה אבל זה מותר רק פעם ב...

03/12/13 17:11

אני עצמי הכנתי לעצמי מרק כתום חם עם קרם קוקוס, ואז כבר כתבתי על כך פוסט. על אכילה רגשית, ואכילה מנחמת.
הנה הפוסט:

את זה מותר לאכול

לפעמים אנחנו חוששים מאוד מ"אכילה רגשית", כלומר מאכילה שבאה למלא צרכים רגשיים ולא צרכים גופניים שלנו. פציינטיות מגיעות אלי עם בקשה להיגמל מהנטייה שלהן ל"אכילה רגשית", שהן מרגישות שפוגעת במשקל שלהן, וגם בדימוי העצמי שלהן – כנשים חזקות השולטות על עצמן.
אני מסכימה ש"אכילה רגשית" הפוגעת בגוף היא דבר מזיק, שכדאי ללמוד להתגבר עליו. או לפחות להתגבר עליו לרוב.
אבל לפעמים מגיעה לנו "אכילה רגשית", אם היא לא משמינה מדי, לא מכילה מזון המזיק לגוף, ועוזרת לנו לשפר את ההרגשה שלנו.
אי-אפשר להימנע מהמשמעות הרגשית שאוכל קיבל לאורך כל ההיסטוריה אצל בני האדם. עשיו היה מוכן לוותר על הבכורה לאחיו יעקב – למען נזיד עדשים. יעל פיתתה את סיסרא לבוא לאוהלה, בין השאר, בעזרת חלב חם. אלוהים הוריד לבני-ישראל את המן מן השמיים כאשר הם חשו מרומים ואומללים במדבר.
גם בסיפורי התנ"ך העתיקים אנו שומעים הדים ברורים למשמעויות הרגשיות של האוכל, וגם בהיסטוריה הקרובה שלנו יש איכורים יפים של אוכל מנחם ומשמח: הסבתא בישלה לנו דיסה. הגפילטעפיש מייצג עבור רבים מאתנו מסורת אידישאית מנחמת וטובה. הקוסקוס מסמל לרבים את המטבח המיטיב והנדיב של אמא וסבתא, והמפרום – את ידיה החרוצות של אמא. לאוכל אין רק משמעות גופנית – לאוכל יש משמעות רבה מעבר לכך.
אם כך, אם אנחנו מכירים בלגיטימיות של האוכל כמזור לנפש, כמנחם, מרפא, משמח ומרגיע – אנחנו יכולים להתחיל להשתמש בו ככזה.
אבל – בתבונה.
להשתמש באוכל כדי שישמח אותנו – אבל לא ישמין אותנו.
לאכול סלט טעים – כדי שניהנה ממנו אבל גם נהיה בריאים.
ללגום מרק חם בחורף – כדי להתנחם ולהתחמם, מבלי להשמין יותר מדי.
אנחנו יכולים להוקיר ולקרב אלינו את האוכל המנחם והמשמח – תוך מציאת המאכלים הבריאים והבלתי-מזיקים עבורנו.
מפני שאנחנו בני-אנוש, ולא נוכל לגמרי לחסל בתוך עצמנו את "האכילה הרגשית". לפעמים דווקא הניסיון למחוק לגמרי את הרגשות והיצרים שלנו בנוגע לאוכל – מביא להתפתחות הפרעות אכילה כמו בולימיה, אנורקסיה והשמנה. דווקא ההתייחסות המתונה יותר, המאפשרת לנו גם לאהוב את האוכל ואת הנאתו, תוך כדי שמירה במקביל על בריאותנו ומשקלנו – יכולים להביא לאיזון הטוב בין אכילה נעימה לאכילה נכונה.
וכמי שעבדה במחלקה ובמרפאה להפרעות אכילה בבית-החולים "הדסה" הר-הצופים אני יכולה לספר לכם, שאחת הבדיחות על הבולימיות היא, שהתפריט שלהן הוא: "בבוקר- תפוח, בצהרים – תפוח, בערב –כל המקרר". מן הבדיחה הזו אפשר ללמוד מה קורה כאשר אישה (ולפעמים גם גבר, גם הם סובלים מבולימיה, אם כי לעיתים נדירות יותר) מנסה לרסן יותר מדי את התיאבון הטבעי שלה, ואת הצרכים הגופניים והרגשיים שלה. היא פשוט אוכלת בסופו של דבר את כל המקרר... ומרוב תחושות כעס על עצמה וחרטה – היא גם הולכת להקיא אחר-כך.
אין זה נעים לסבול מבולימיה, וגם לא מהשמנה או מאנורקסיה. וגם אין זה נעים לסבול מן המחלות השונות של תרבות המערב, הנובעות בחלקן מאכילה לא נכונה.
לכן כדאי לנו למצוא איזון בין הצורך הטבעי שלנו ליהנות מן האוכל, לבין הצורך לשמור על גופנו ומשקלנו.
אז בברכת אכילה נעימה ונבונה אפרד מכם, לא מבלי שאעלה בנוסף לרשימה גם מספר תמונות של אוכל מנחם ולא משמין מדי, וגם כמה לינקים לאתרים טובים הממליצים על תזונה בריאה.
רחל בר-יוסף, פסיכולוגית קלינית ומחברת הספר "93 כלים לאושר"

האתר של מר קדמוני
האתר של מיקי בן-דור
והאתר של ג'מינה, באנגלית

תגובות

נולדת-מחדש
03/12/13 18:31

רחל היקרה, מאד הזדהיתי עם מה שרשמת... גם אצלי המקום של האוכל לא רוצה לתפוס מקום בכלל, קשה לי שאני אוכלת סתם להנאה... קשה לי כל ההתעסקות שאנשים מייחסים סביב האוכל... גם אני התחלתי מהמקום הבריא שאת מכירה, התזונה הבריאה.. והגעתי למקום אחר בכלל מהבריאות.. למקום חולה, שלא טוב לא עם האוכל, שלא רוצה לאכול כדי להתנחם כי אח"כ מתעצבן... מקום שלא יכול להחלים כמו שרוצה בעת מחלה (לאכול רק פירות ורק אם רעבים) כי המצב המשקלי על הפנים.. ודיאטניות רגילות שמטפלות בהפרעות אכילה לא יכולות בכלל להתחיל להבין.. מסתבר ששיטת הבריאות שהגעתי אליה שירתה כנראה את הפרעת האכילה שהייתה בי.. וממשיכה לשרת. אז האם הדרך לחזור לאכול אוכל רגיל בלי כללים, בלי נקיפות מצפון על כל חטא קטן, בלי אסור מותר?

17/07/13 4:23

המאמנת תזונאית שלי לא ממליצה לי לעשות ניתוח או הכלל לחקור עכשיו בתקופה הזו על הניתוח. אני מאמינה שהיא מבינה מה היא מבקשת.. היא בעצמה תזונאית בריאטרית כך שהיא לא נגד הניתוח. פשוט היא חושבת שבמצב שאני נמצאת בו מבחינת אכילה רגשית אחרי שנה וחצי אין סיכוי שלא אשמיןם בחזרה ושאני צריכה לחשוב על ניתוח רק אחרי שאטפל באכילה הרגשית ואם כבר בטח לא לעשות בפרטי כי זה ניתוח שנקבע דיי מהר. מצד שני המשפחה שלי כן בעד (אציין שיש במשפחה רופאים, אחיות ורוקחות)... זה לא שהם מלחיצים אלא רוציע לעודד, לדרבן, להביע שהם בעד. זה כולל את אמא שלי. גם בלימודים מנסים לשכנע אותי לעשות. כולל הבמאי של ההצגה שהוא בעצמו מתכנן לעשות. זה קונפליקט דיי קשה. הייתי רוצה לשמוע מה דכעתכם לגבי הלבטים האם גם אתם עברתם את זה? האם היו התנגדויות מהסביבה? איך הסביבה מתייחסת אחרי הניתוח? אני לא צפחדת מהסיכונים שבניתוח למרות שיש.. אני מפחדת שזה פתרון של דרכי ביניים פתרון נח אבל בסופו של דבר מתברר שהקשה ביותר. אם היום אין לי משטר אחרי הניתוח יהיה חייב להיות לי יותר. מה יקרה שנתיים אחרי הניתוח?

תגובות

שלוה
18/07/13 8:54

הי. אני בת 39 ושנים אכלתי אכילה רגשית, כל החיים בעצם. כולל הפרעות אכילה למיניהן. לאורך השנים הייתי בהמון טיפולים רגשיים. התקדמתי מבחינת מודעות וכו' אבל לא הצלחתי להיפטר מהרגלי האכילה ההרסניים.
לפני שנה החלטתי ללכת על ניתוח. אני חודש אחרי. חייבת לשתף אותך שזה לא קל.. כמו שרונית כתבה לך - פתאום אין לי לאן לברוח. מוצאת את עצמי עצבנית נורא, כועסת, מתוסכלת. אמנם הגוף מרגיש שבע הרבה יותר, אבל מה עם הנפש?
אין לי מספיק פרספקטיבה לומר לך האם אני ממליצה או לא, ובגדול אני שמחה על ה10 קג שירדו, כי לא הייתי מצליחה לרדת אחרת.
לפני הניתוח חשבתי שיהיה יותר קל.
היום אני רואה כמה זה לא פשוט.
לא יודעת אם יש טיפול שיכול לפתור בעיה של אכילה רגשית, בעיקר אם היא ותיקה ומושרשת..
וברור שכמעט כל מי ששמן אוכל אכילה רגשית.
השאלה באמת איפה את על הרצף. כי אצל כל אחד זה בעוצמות שונות.
בקיצור - אל תשללי את הפתרון הניתוחי, אבל קחי בחשבון שהוא ממש - אבל ממש - לא פיתרון קסם. והוא חייב להיות מלווה בתהליך נפשי מקביל.
אחרת אין סיכוי שזה יצליח לאורך שנים..

תגובות

ELL
08/07/13 6:10

ענתא
1. יש מישהי שהיא אומנית והיא מכינה יומן שנקרא יומן אכילה כל יום רושמים בו ויש בין הדפים ביומן טיפים וכו'. נדמה לי שזה עולה 40 שקל אם זה יעניין אותך, אוכל לספר לך פרטים.
2. פרט לתרשומת אפשר גם להתחייב פה בקבוצה או במייל עם חברה.

תגובות

מרלן
19/06/13 16:06

חזרתי להודות לך רונית יקרה, על השקעתך והטיפים שאת מעלה בשבילנו ועכשיו אני מחכה למדריך ! בטוחה שזה יעזור !
המון תודות לך רונית יקרה !

תגובות

נהדר! אחת הדרכים להתגבר או למנן אכילה רגשית היא להתוודע לרגש

תגובות

razm121
מוביל קהילה
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
05/06/13 22:36

שמח שהתחברת לכתבה ועל המידע לגביי קופת חולים כללית.

תגובות

יפעת1
20/04/13 23:34

נטעלי שלום, את כבר נמצאת בתחילת הדרך ל"שם" מעצם המודעות והפניה לעזרה. זה צעד ראשון ובלתי נמנע. אני הייתי צרכה להוריד 38 ק"ג, לקחתי את זה בצעדים קטנים  ועם הרבה סבלנות. החלטתי להוריד חצי ק"ג בשבוע=2 ק"ג בחודש = 12 ק"ג בחצי שנה, כבר הרגשתי הרבה יותר טוב והרבה יותר קל מכל הבחינות. שמתי לעצמי מטרות קטנות וברות השגה. ככל שהצלחתי לאורך זמן והמשקל ירד, כך המוטיבציה שלי עלתה. התחלתי להינות מתנועה (בעיקר הליכות בטבע), התרגלתי לכמויות יותר קטנות של אוכל, למדתי להכין לעצמי מאכלים פחות שמנים אך בהחלט טעימים, והתגובות מהסביבה גם כן לא איחרו לבוא.

לגבי סופ"ש זה מאד טבעי  שאוכלים יותר, אני לא נכנסת ללחץ ושנאה עצמית כי הם מגבירים את האכילה שלי. אני מרשה לעצמי קצת לשחרר ביומיים האלו אבל גם דואגת לצאת להליכה יותר ארוכה ונמרצת, ותמיד זוכרת שיש את יום ראשון שבו שוב אכנס לתלם.

ב ה צ ל ח ה ושתפי אותנו בתהליך, בקשיים, בהצלחות, בהתלבטויות, זה מאד עוזר גם לשאר הגולשים.

תגובות

מיכל-אפק
10/03/13 12:58

הי,

אינטייק זהו תהליך מיון ואיבחון. שיחה עם פסיכולוגית או עובדת סוציאלית ושיחה עם דיאטנית אשר מטרתן לאסוף חומר ולאבחן את ההפרעה, חומרתה, תחלואה נוספת וכד'. זאת על מנת לגזור המלצות טיפוליות מתאימות.

אני חושבת שההמתנה לאינטייק היא פלוס מינוס שבועיים שלושה ולפעמים פחות.

אם ההמלצה היא טיפול (לא אישפוזי) במחלקה בתל השומר אז זה תלוי ביכולת שלך להגיע פיזית למחלקה פעם בשבוע.

אם אין אפשרות כזאת אז יומלץ לך טיפול באיזור המגורים, דרך קופת החולים או באופן פרטי.

מהיכן בארץ?

כי אולי יש מרכז רלוונטי קרוב יותר...

 

תגובות

Hadar19
12/02/13 8:56

היי רונית
כל הכללים מוכרים וידועים.
עבודה מנטלית עשיתי עם פסיכוטרפיסט.
אני פשוט צריכה לעשות את הבחירות הנכונות . אין פה מטה קסמים לצערי...
תודה

06/02/13 7:35



שבע דרכים לשמירה על משקל תקין לאחר ניתוח הרזיה



ניתוח הרזיה הוא הצעד הראשון בכיוון הנכון עבור אנשים רבים הסובלים מהשמנת יתר קיצונית, אך הוא לא הצעד היחידי. נדמה כי עבור מטופלים רבים אשר בחרו באופציה זו על אף שזוהי החלטה משמעותית, היא מלווה בשינוי חיים כולל. כיצד בעצם משמרים את ההישגים לאחר ניתוח הרזיה. על כך בכתבה הבאה.

ד\"ר אסנת רזיאל

לאחר ניתוח הרזיה, נדמה לעיתים כי הירידה הדרמטית במשקל היא ללא מאמץ כלל. ישנה תחושה חדשה של שובע ומצד שני ישנה הגבלה משמעותית בכמות המזון ולפיכך הגוף מאבד אחוזים רבים מן המשקל בתוך זמן קצר.



אבל כמו בחיים האמיתיים, ירח הדבש הוא קצר.... ועל המנותח להתחיל בעבודה של ממש, קרי שינוי התניות התנהגות שליליות אשר הובילו מלכתחילה למצבו.



הניתוח הוא קפיצת המדרגה הראשונה והמשמעותית בתהליך ארוך טווח. על מנת לשמר את ההישגים הללו, חיוני כי המטופלים יבצעו שינוי של ממש בסגנון החיים שלהם.



ד\"ר רזיאל ממליצה על שבעה תהליכים חשובים אשר יובילו את המנותחים לשינוי ארוך טווח ולשמירה על המשקל החדש שלהם.



פעילות גופנית





אין דרך לעקוף את הצורך החיוני של המנותח בפעילות גופנית סדירה המסייעת לשמירה על המשקל התקין והיא חלק חשוב משינוי אורח החיים הקודם.



על המנותחים לחזור, ולעיתים קרובות להתחיל מהתחלה פעילות אירובית מתונה אשר תעלה עם הזמן בהדרגה.



ניתן להתחיל בהליכות קצרות ולא ארוכות, לתת לגוף את הזמן להתרגל ואט אט להעלות את המאמץ לכיוון יעד של ארבע פעמים בשבוע במשך 30 דקות.



גם אם למנותח טרי היעד הזה נראה מופרך, הוא אפשרי! התייעצו עם מומחי ספורט ובנו את התוכנית הזו בהדרגה ובקצב שיתאים לכם.



הפכו את עצמכם לצרכנים זהירים





התחילו לקרוא את תוויות המזון, את תכולת הקלוריות והערכים התזונתיים של כל מזון אשר אתם מכניסים לגופכם. נהלו יומן אכילה מסודר, רשמו את הפרטים, למדו את מרכיבי התזונה והשתדלו לנהל רישום מדויק וחכם של מזונכם. היעזרו לשם כך במידע שתמצאו באינטרנט, על אריזות המזון ובמגזינים העוסקים בתזונה. העריכו את כמות הקלוריות, אחוזי השומן וככלל הפכו את עצמכם לצרכני מזון מושכלים יותר. החינוך לתזונה ולצרכנות נבונה הינם בעלי השפעה מכרעת על איכות חייכם בעתיד החדש שאתם מנסים לברוא לעצמכם.



שקלו את עצמכם מידי שבוע





לחולים רבים יש נטייה שלא להישקל כלל. התירוץ הרשמי הוא כי הם סומכים על \"הרגשתם\" בעת לבישת הבגדים בכדי ש\"תתריע\" בפניהם על עליית משקלם. הם כבר \"ירגישו\" כאשר ימדדו את הבגדים האם עלו במשקל או לא.



ובכן, למי שבוחר בדרך הזו, חשוב שידע, לבדים יש יכולות אלסטיות גבוהות להימתח! בגדים אינם מצביעים על משקל, בעוד שלבגד יש נטייה להתאים את עצמו למבנה הגוף החדש שלנו בהדרגה, הרי שהמשקל אינו משקר. עליה שבועית על המשקל היא הדרך הטובה ביותר לייצר לעצמנו מנגנון בקרה עצמי יעיל ואובייקטיבי. זוהי גם הדרך הטובה ביותר להימנע מגורם ההכחשה בתהליך ההשמנה.



מצאו את הסיבה האמיתית לעלייה במשקל





חולים רבים טוענים פעמים רבות כי \"אינם מבינים\" מדוע הם משמינים. אחרי כל העבודה הקשה בה הורדתם ממשקלכם, יש פעמים רבות נטייה לאנשים להשלים עם ההתנהגות המובילה להשמנת יתר בחזרה ולהתכחש לגורמים האמיתיים. אכילה רגשית היא פעמים רבות הסיבה לכך, אתרו את הסיבה למצוקה הרגשית המובילה לאכילה והתעמתו איתה באופן ישיר על מנת לבטל את השפעתה. זכרו, ירידה במשקל כרוכה בשינוי אורח החיים, היו כנים עם עצמכם ואתרו את הסיבות להופעת הבעיה מחדש.



אל תמנעו מעצמכם להתפנק





אל תהפכו את עצמכם ואת אורחות התזונה שלכם לחיים סגפניים. אם אתם כמהים לסוג מסוים של מזון, רצוי שתאכלו ממנו. השתדלו לפנק את עצמכם פעם אחת בכל שבוע ואיכלו כמות קטנה ותקינה מן המזון שאתם משתוקקים לו. הימנעות מוחלטת ממאכלים שאתם אוהבים תגרום לכם בסופו של דבר לתחושת רעב ותשוקה בלתי נשלטת למאכלים האהובים, והתחושה הזו תוביל לאכילה מוגזמת ומיותרת.



עקבו אחר הנחיות הרופא המטפל לאחר הניתוח





לאחר ניתוח הרזיה תקבלו תדרוך מפורט מן הרופא המטפל הכולל הנחיות רבות הקשורות להתאוששות מן הניתוח. סביר להניח שהתדרוך יכלול הנחיות מן הסוג הבא: איכלו לאט, לעסו היטב, אל תאכלו חטיפים שומניים, איכלו לפחות שלוש פעמים ביום, אל תשתו נוזלים עתירי קלוריות ואל תאכלו מזון מהיר. אלו לא רק הנחיות לחולים לאחר ניתוח, אלו בסופו של דבר טיפים נכונים לאימוץ לשם השגת שינוי מהותי בתזונה ובאורח החיים שאתם מבצעים.



בקרו אצל הרופא שלכם לפחות פעם בשנה





חשוב שתמשיכו להיות במעקב אצל הרופא שלכם לפחות פעם בשנה. לרופא יש יכולת להעריך את מצבכם בכלים מקצועיים יותר מאלו שלכם. הרופא יכול להתריע על חסרים תזונתיים ולהמליץ ולהציע לכם שינוי תזונתי אשר יועיל לכם בשמירה על המשקל ובאיזון רמת הויטמינים והחלבונים בגופכם. המעקב הצמוד אצל הרופא הוא גם סוג של השגחה, ובמקרה שתחרגו מכלליי סגנון החיים החדש, התערבות זריזה שלו תסייע לכם לחזור למסלול.

תגובות

mali83
06/02/13 12:37

יפה מאוד


שלום לכולם,



שמי רונית ציוני, ואני דיאטנית קלינית.



יש שיאמרו, דיאטנית קצת שונה, יש שיגידו מוזרה, המטופלים שלי אומרים: "זו שמבינה".



כמה פעמים בחייכם הייתם אצל דיאטנית שרשמה לכם לארוחת הבוקר 2 פריכיות 2 כפות קוטג' עגבניה? נו באמת!!



אני הייתי, וזה זכור לי כחוויה נוראית. ברגע שראיתי את המילים "פריכיות אורז" נהייתי רעבה.



עם השנים, לאחר שנות ילדות והתבגרות ארוכות כמו נצח, ומלאות בדיאטות קשות ודימוי גוף שלילי ביותר, משהו בתוכי התייאש לגמרי.



מצחיק שרק לאחר מכן הגיע האור שהוביל אותי לחיים מאושרים של אשה שמנה בגוף רזה.



לאחר המהפך התעורר בי צורך עז לגעת ולחקור את נושא ההשמנה, לבדוק מהו הפתרון האמיתי עבור אנשים שמנים, איך פועל מנגנון הרעב והשובע שלנו (רק המילה "רעב" הפחידה אותי בזמנו), ואיך אפשר להפטר מהצרה הזו שנקראת דיאטה.



עשיתי תואר ראשון במדעי התזונה, תואר שני במדעי הרפואה עם התמחות בכירורגיה בריאטרית ומחקר בינלאומי על מנגנון הרעב והשובע. לאחר שסיימתי את הצד המדעי-רפואי, החלטתי שאם לא אלמד את עולם הפסיכולוגיה של הראש זה לא יהיה שלם ולכן המשכתי ללימודי NLP, קואוצ'ינג להרזיה, טיפול באכילה רגשית ועוד שיטות קוגנטיביות.



לבסוף יצרתי וגיבשתי את השיטה שלי:



"שמן בגוף רזה"



זו לא טעות, אני באמת מאמינה ששמנים בגוף רזה נהנים יותר מהחיים.



אני מזמינה אתכם לקרוא מדי פעם בבלוג שלי ולהכיר אותי ואת השיטה שלי, לשאול אותי פה שאלות ולהגיב, בתקווה שנוכל להנות יחד מהתהליך, כי אני מבטיחה לכם, זה באמת יכול להיות כיף!



עכשיו אחרי שנחשפתי, לשם השוויוניות, אשמח לשמוע קצת עליכם, מי עבר את מה שאני עברתי, איך חוויות הדיאטנית צרובות בתוככם ואיך זה להיות שמן, כי זה כל העניין...


תגובות

חני יקרה, אני ירדתי בעזרת שינוי אמיתי של הראש, הבנה שהכל (אבל הכל!) מותר לאכילה.

שליטה בפיתויים (היום אני מסוגלת להפסיק אחרי הכמות שאני מחליטה לקחת), שילובים נכונים והרבה הרבה איזונים.

אני שומרת על ההישג כבר יותר מעשר שנים, פשוט ע"י כך ששחררתי את כל הדיאטות ממני והתחלתי להתנהל מול האוכל כמו שרשמתי לך למעלה.

אשמח להנחות אותך.

גרי המלך :) - אני ממליצה להפסיק עם דיאטות, כי אם תתעקש עליהן לעולם לא תצא מהמעגל המתסכל הזה של השמנה-הרזיה.

חבל על הבריאות הנפשית שלך...

19/11/12 8:10

peri104

מתקשים לאכול נכון ובריא?

מדי פעם מתחשק לכם לאכול מאכלים הנחשבים \"לא-בריאים\"?



זו לא אשמתכם!

גם אם יודעים אילו מזונות כדאי לאכול ומאילו להימנע, חלק ניכר מהאכילה שלנו היא

אכילה רגשית, אשר ממלאת צרכים נפשיים.



על מנת לאכול נכון, יש להבין את האכילה הרגשית שלנו -

זהו ידע חיוני אשר הינו המפתח להצלחה של כל דיאטה ושל אכילה בריאה בכלל!



הספר בעקבות התשוקה לאוכל חושף ומסביר את סודות התעוררותן של תשוקות לאוכל ושל אכילה רגשית, וכך הוא מאפשר לאכול נכון וליישם בהצלחה ובטבעיות את ההנחיות התזונתיות אותן בוחרים לאמץ.



הספר, אותו כתב רואי הניג (נטורופת, BA בפסיכולוגיה ופילוסופיה), עוסק בדרכים בהן חיינו מעוררים בנו תשוקות למאכלים הנחשבים כלא-בריאים. הגישה שבספר אינה מציעה לדכא תשוקות אלו, אלא להבין אותן וכך לדעת לבחור טוב יותר אם לספק אותן או להימנע מכך. תוך כדי תהליך הבחירה הזה, מתפתחות המודעות והיכולת לחיות נכון יותר ולעשות בחירות טובות יותר - בחיים בכלל.



קריאת הספר תסייע לך:

♥ לאזן אכילה רגשית.

♥ ליהנות מבריאות טובה ומאוכל טעים, גם יחד.

♥ להוריד משקל עודף ולשמור על כך בקלות ולאורך זמן

♥ להפסיק את המלחמה הפנימית בין התשוקה לטעים, לבין הרצון להיות בריא/ה.

♥ ליהנות יותר מאכילה ולעשות זאת ללא רגשות אשם.

♥ לגרום לכך שאכילה בריאה תהפוך אצלך לספונטאנית.

♥ לדעת לזהות מה, כמה ומתי נכון וטבעי לך לאכול.

♥ לנהל את חייך באופן מדויק, יעיל ונכון יותר, בזכות הבנת האכילה הרגשית שלך.

ועוד...

תגובות

peri104
19/11/12 18:24

הי ענתר
עדיין לא סיימתי את הספר אני קוראת אותו לאט ובאדישות יתר כי אני מבלה המון מול אמצעי התקשורת בגלל המצב קשה לי להתרכז...העזרה שהספר נתן לי הוא לאכול לאט ולתכנן ארוחות מה שידוע שצריך לעשות.

תגובות

יעל-רוזנברג
30/10/12 18:21

היי זיוי

קודם כל זיהית שזה אכילה  ריגשית.
ואת מודעת גם למדוע, אמרת שכעת ילדיך יותר גדולים ופחות זקוקים לך
חלק מהעניין של לרוץ למקרר זה למלא חסך או חוסר
נסי למלא את החסך הזה בדברים שאת אוהבת לעשות
מצאי תעסוקה מהנה
וכך התשוקה למלא את החסך תרגע
כל זה תוך טיפול וליווי רגשי אישי או קבוצתי
זה לא מה את אוכלת
אלא  למה את אוכלת
בהצלחה

בריאות והחלמה

יעל

תגובות

בובית52
27/10/12 14:01

ענתר, לאחר הסבר מפורט שכזה,אין כל בעיה:-) תודה.
קראתי
נשאר רק ללכת על זה..
בהצלחה.

לילך א
02/08/12 15:23


אני סובלת ממשקל יתר עם אכילה רגשית. לאחר ניתוח טבעת עם ירידה של בערך חצי מעודף המשקל והעלאה בחזרה של רוב מה שירדתי. בשבועות האחרונים מטופלת על ידי דיאטנית מומחית להפרעות אכילה בקופת חולים. במקביל אני מטופלת אצל פסיכולוגית ופסיכיאטרית.



הדיאטנית ביקשה ממני להתמקד בהרגלי האכילה שלי, ולכן נתבקשתי לכתוב את מה שאני אוכלת בלי קשר לכמות קלוריות. בהתחלה זה עבד יופי, ואפילו הצלחתי לאכול סביר ולרדת קצת במשקל. אבל פתאום העניין של הרישום התמסמס (במיוחד כשנוצר מצב מבחינה טכנית שלא יכלנו להפגש במשך 3 שבועות), וכעת אני מרגישה שחזרתי לזלילות הגדולות, וכמה שיותר ואפשר במסגרת ההגבלה בקיבה. ביום ראשון אני צריכה להפגש איתה, ואני ממש מתביישת בעצמי. מצד שני, אני מרגישה שקשה לי לשלוט על מה שנכנס לפה שלי (תירוצים?).אני מאבדת שליטה. לא טוב לי עם זה. אני יודעת שבקרוב היא כנראה תדבר גם עם הפסיכולוגית שלי (שאני גם משתפת אותה במה שקורה, ובינתיים יצא שהשבוע לא הייתי אצלה). נראה שכאילו אם אני לא במסגרת תמיכה צמודה אני מאבדת את הכיוונים.



מה עושים? איך חוזרים למסלול?



תודה


תגובות

אורה-ש
09/08/12 17:58

בהחלט.

התחלתי עם מצב חרדתי-דיכאוני, ובמשך כמה שנים הייתי מאוזנת. לפני כשנה היה לי היפומניה (מה שהכניס אותי לקטגוריה של הבי-פולר), ואחרי זה היתה תקופה ששיחקנו קצת עם התרופות + מצבים מסובכים למדי בעבודה ובחיים שלי (אין לי מושג מה השפיע על מה) ורק בחודשים האחרונים השגנו שוב איזון תרופתי. ובדיוק בתקופה הזו עליתי כ 15 ק"ג במשקל בלי שום מאמץ. באותה תקופה לא היו לי כוחות לשמור על עצמי ולחזור למסלול. אפילו טענתי שלא אכפת לי מאיך שאני נראת ומה שקורה איתי בגזרת המשקל. רק לאחר שהתייצבתי והרגשתי טוב יותר, יכולתי להחליט שאני חוזרת לדיאטה, ושהפעם אני מחפשת דיאטנית שמתמצאת בהפרעות אכילה.

אתמול, במהלך סיטואציה מסוימת, שמתי לב שאני מפצה את עצמי באכילת יתר. בשחזור לאחור נראה שחלק מהאכילה הרגשית שלי היא סוג של פיצוי - "קרה לי כך וכך, אז מגיע לי...", והמגיע הזה הוא תמיד אוכל ובכמות לא סבירה. אינני חושבת שאסור להתפנק עם אוכל טעים, הבעיה היא כשהאוכל הופך להיות מעגל קסמים של אכילת יתר באופן מוגזם ורגשי אשמה על כך שאין לי גבולות.

ועוד דבר, מיכל, משהו בכתיבה כאן עוזר לי למקד את עצמי על מה שקורה איתי. אני יותר טובה בהבעה בכתב של הרגשות שלי ושל מה שקורה איתי יותר מאשר בהבעה בע"פ. שמתי לב שהמיקוד הזה עוזר לי אח"כ גם בשיחה בע"פ עם הגורמים המטפלים.

תגובות

מיכל-אפק
25/07/12 12:48

טלוש שלום,

פורום זה אינו נועד לפרסם או לקדם אף טיפול פרטי. 

 

לעומת זאת את מוזמנת מאד לספר על עצמך, על המחלה שסבלת ממנה, על השלבים בהחלמה, על רגעי המשבר ורגעי ההתמודדות. 

מאד נשמח לשמוע ממך עוד למען אלה שקוראים כאן ועדיין מתמודדים.

 

תודה,

מיכל

 

 

 

תגובות

מיכל-אפק
10/07/12 11:40

הי לילך,

את עצמך מזהה במדויק כמה האכילה שלך היא רגשית. חשוב שאת מודעת לכך, אולם זה כמובן לא מספיק.

ייתכן והפרעת האכילה שלך עברה מאנורקסיה להפרעת אכילה בולמוסית. כלומר, ייתכן ולמעשה את עדיין סובלת מהפרעת אכילה פעילה.

בטיפול צריך לשלב עבודה קוגניטיבית - התנהגותית או עבודה של קשיבות (mindfullness) על מנת להיות מסוגלת לשנות את החשיבה האוטומטית, את ההרגלים האוטומטיים ואת היכולת שלך לווסת ולהכיל רגשות.

 

כמו כן, אני ממליצה שתהיי במעקב רציף במסגרת של דיאטנית אשר מתמחה בהפרעות אכילה.

 

זאת לא עבודה קלה ופשוטה אבל יכולה להיות בהחלט יעילה. הקושי הזה שאת מתארת וודאי משפיע על כל תחומי החיים וכך שעל אחת כמה וכמה נדרש כאן שינוי.

 

בהצלחה,

מיכל

 

תגובות

מיכל-אפק
24/06/12 19:22

הי לילך. התופעה שכיחה ומוכרת. בדרך כלל קיימת כאשר אין יכולת להכיל ולווסת רגשות בעלי טעינות ועוצמה גבוהה כגון חרדה, דיכאון, זעם וכד'. ניתן ללמוד בעזרת טיפול כיצד להתמודד עם רגשות אלה טוב יותר. ניתן ללמוד שיטות הרגעה (נשימות, מדיטציה וכד'), ניתן ללמוד לתת פרשנות אחרת לארועים (ולא "אני דפוקה וזה תמיד יהיה ככה"), ניתן ללמוד להשתמש באנשים אחרים להכלה והרגעה ועוד ועוד. כך שאם את בטיפול אני ממליצה לך לשים זאת כמטרה נפלאה.

 

ב ה צ ל ח ה