מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתרופות מטיפוס חדש לסוכרת

תרופות מטיפוס חדש לסוכרת

מורידים את רמות הסוכר בדם על ידי הגברת שחרורו בשתן.


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז


איך ניפטרים מעודף הסוכר של המצבים הסוכרתיים? עכשו על הפרק עולות תרופות חדשות שכוונו לחסום את פועלו של חלבון הכליה האחראי על הובלת הסוכר חזרה לגוף וכך לנתב את עודפי הסוכר החוצה לשתן.
אחת מהתרופות בקבוצה זאת ה- dapagliflozin הגיעה לשלב III בניסויים הקליניים.


הרעיון החדש של התרופה הזאת הוא לנתב את הסוכר להפרשה בשתן. היות שזה פועל אחרת משאר תרופות הסוכרת, יכולה התרופה לפעול במקביל עם תרופות אחרות ולהעצים את ההתמודדות עם המחלה.
עוד נמצא כי כשרמות הסוכר בדם גבוהות, שימוש בתרופה החדשה מלווה גם בירידה במשקל התורמת אף היא לשיפור המצב הסוכרתי.

גם התרופה המקובלת לסוכרת מבוגרים, המטפורמין מלווה בירידה במשקל ותוספת של ה- dapagliflozin הוסיפה לירידה במשקל עוד 2 ק"ג ב- 24 שבועות.


התרופה נראית מבטיחה מעוד סיבות שכן היא מורידה גם את לחץ הדם, וגם היא לא מפחיתה את רמות הסוכר יותר מדי עד למצבים היפוגליקמיים.
אחת הבעיות של התרופה היא שהעלאת רמות הסוכר בשתן מגבירה את הסיכון לזיהומים בדרכי השתן והמין שגם כך הם שכיחים יותר אצל חולי הסוכרת.


למרות נוחות השימוש בתרופה החדשה (רק כדור אחד ביום) עדיין הניסויים בשלב 3 וייתכנו בעיות בריאות שטרם זוהו.


התרופה פועלת על ידי עיכוב מולקולת  sodium-glucose co-transporter- SGLT2 הנמצאת בצינוריות הכליה והאחראית על ספיגת סוכר חזרה אל זרם הדם. עיכוב פעולתה משאיר את הסוכר בצינוריות הכליה וכך מופרש הסוכר בשתן במקום להישאר בדם.


The Lancet, 2010, 375(9733), 2223-2233
 

הרחבה על הנושא בפוסט של ד"ר יעקב פוגלמן, איך להוציא סוכר מהגוף בלי להתאמץ .

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
01/07/10 7:44

לעתים קרובות שומעים על תרופות חדשות, מחקרים חדשים, שיפורים וכו'.

לצערי, אין טוב בלי רע.

לכל תרופה יש תופעות לואי, כמעט לכל תרופה.

רק כעבור שנים יודעים מה הסיכונים של שימוש בתרופות החדשות    - אבנדיה למשל.

השילוב בין תרופות, גם הוא עלול להיות בעיתי.

קיימת גם בעיה כלכלית. הקופות רוצות לחסוך ומשתדלות לא לספק תרופות חדשות אשר בדרך כלל יקרות יותר.

רובנו, איננו יודעים על כך.

העצה שלי, להשתדל ליטול מה שפחות תרופות, להתאמץ יותר על אורח חיים תקין ועל דיאטה קפדנית.