מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותתרופות הורגות יותר מסמים

תרופות הורגות יותר מסמים

בדיקה במדינת ג'ורג'יה: נטילת מנת יתר לא מכוונת של תרופות הורגת יותר אזרחים מאשר סמים לא חוקיים


יותר אנשים מתים כל שנה בגלל מנת יתר לא מכוונת של תרופות (צילום: panthermedia)
יותר אנשים מתים כל שנה בגלל מנת יתר לא מכוונת של תרופות (צילום: panthermedia)

 

תרופות מרשם הורגות יותר אנשים במדינת ג'ורג'יה שבארצות הברית מאשר סמים לא חוקיים, ומקרי המוות בעלייה, כך עולה מכתבה שפורסמה בעיתון "examiner".

 

בשנת 2009, 670 נתיחות שלאחר המוות בוצעו והתגלה כי 508 ממקרי המוות נגרמו בשל מנת יתר של תרופות מרשם. לשם השוואה, נטילת מנת יתר של סמים לא חוקיים הביאה למותם של 86 אנשים באותה השנה.

 

מקרי מוות אלה, שלא הוגדרו כהתאבדויות, מצביעים על מגמה שהולכת וגדלה: יותר אנשים מתים כל שנה בשל נטילת מנת יתר לא מכוונת של תרופות. ב- 2008, היו 496 מקרי מוות בשל מנת יתר של תרופות מרשם- 12 מקרי מוות פחות מאשר ב- 2009.

 

אנשים רבים שנוטלים מנת יתר סובלים מכאב כרוני. התרופות הנפוצות ביותר שנמצאו בגופם של הנפטרים ממנת היתר הלא מכוונת הן קסנקס/ אלפראזולאם לטיפול בחרדה ומשככי כאבים שונים ביניהם מתדון, הידרוקודון ואוקסיקודון.

 

רופאים מסבירים כי ההבדל בין לקיחת כדור או שניים לטיפול בכאב או נטילת שני כדורים נוספים כאשר הכאב חזק מאוד הוא ההבדל בין חיים למוות.

 

הבעיה של שימוש יתר בתרופות, אינה מוגבלת כמובן לג'ורג'יה. דו"ח של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות שפורסם לאחרונה העלה כי שיעור הביקורים בחדרי מיון של בתי חולים בארצות הברית בעקבות שימוש יתר בתרופות זהה לביקורים בעקבות שימוש בסמים לא חוקיים.

 


לכתבה המלאה ב- examiner

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה