מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותתרופה נסיונית לשחזור עצבים פגועים

תרופה נסיונית לשחזור עצבים פגועים

שחזור תיפקוד של עצבים פגועים על ידי השפעה על רכיבים כימיים תוך תאיים


בהרבה מקרים של פגיעה בחוט השדרה, חוט השדרה לא נחתך, אלא הפגיעה היא כתוצאה מלחץ על חוט השדרה, "פגיעות מעיכה". ככל שהטיפול שניתן (תרופתי או ניתוחי) הוא בשלבים מוקדמים יותר, כך עולה הסיכוי שהאדם לא ישאר משותק.

 

כיוון שבפגיעה כזאת אין חיתוך של עצבים, הטיפול הנסיוני שנידבר עליו כאן הוא בעל פוטנציאל תרפויטי גבוה.

 

הרכיב הנסיוני נקרא 4aminopyridine-3-methyl hydroxide הצליח לשחזר תיפקוד של אקסונים (סיבים דקים שיוצאים מתא עצב ומעבירים פולסים חשמליים בתוך חוט השדרה). הממצאים הללו הם על סמך ניסויים שבוצעו בחזירים. הרכיב הנסיוני הוא נגזרת של תרופה בשם 4aminopyridine, אשר נועדה לטפל בפגיעות חוט שדרה ולטפל בסימפטומים של טרשת נפוצה.

 

החוקרים גם גילו כי המרכיב הוא "חוסם תעלת אשלגן". עצבים מעבירים אותות בסדרות מהירות של פולסים חשמליים. נמצא כי עצבים פגועים שטופלו על ידי ה- 4aminopyridine-3-methyl hydroxideהעבירו אותות חשמליים במהירות הדומה לעצבים תקינים לעומת עצבים פגועים שטופלו על ידי תרופות אחרות. יתרון נוסף הוא ש-4aminopyridine-3-methyl hydroxide הוא פוטנטי פי 10 מ-4aminopyridine, דבר המאפשר הקטנת מינון תרופתי ועל ידי כך גם הפחתת תופעות לוואי של הטיפול.

 

כיוון שמיאלין נפגע גם במחלת טרשת נפוצה, ניתן להשתמש ברכיב זה לשחזור תיפקוד עצבי במחלה זו.

 

Journal of Neurophysiology, 2009; DOI: 10.1152/jn.00154.2009
 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן 

Elliotte
24/01/11 9:59

אולי ניתן לתבוע על רשלנות רפואית, ובכספים פשוט ללכת לעשות ניתוחים פלסטיים בחו"ל. למרות שגם ספא במרכז יכול להיות פתרון לנפש הדאובה.

מיכל-אדמוני
06/10/10 12:02

עד שתגיע התרופה. האם יש פשרות אחרת לשיקום עצבי. עצבים שנמעכו ולא נחתכו כפי שכתוב במאמר.
ובכלל, עצבים שנמכו, מה הסיכוי שיחזרו לפעילות תקינה פחות או יותר ואחרי כמה זמן?
אני אשמח לקבל תשובות.

מיכל-אדמוני
06/10/10 11:58

איך מגיעים לתרופה הזו?

אנה-רייזמן
23/11/09 19:50

היי שחף. אני בטוחה שיגיע הרגע בו כל הדברים שאנחנו שומעים שנמצאים בשלב הניסוי או לקראת שימוש באנשים, אכן יכנסו לשימוש שוטף ויעזרו ולו  במעט להקל על תסמיני המחלה.
בינתיים, מעריכה אותך על החוזק והכוח שנדרש בהתמודדות היום-יומית עם המחלה.
מי יתן והתרופה תגיע במהרה
אנה

שחף-חרזי-86
22/11/09 22:13

אנה אני כבר לא מעט זמן שומע על שיקום עצבים ומיאלין מקווה לשמוע על החידוש ועל התרופה שתצא לאור אשמח ואסתכל אחורה מבלי לחשוב