טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תרופה אוראלית נוספת
התרופה טריפלונומיד Teriflunomid נמצאה יעילה ובטוחה לשימוש למטופלים עם טרשת נפוצה.
חברת Sanofi-aventis הודיע על תוצאות מחקר (שלב 3), שנמשך שנתיים ובחן את ה-טריפלונומיד. מחקר ה- TEMSO בחן את התרופה האוראלית לטיפול בטרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי.
במחקר, שני המינונים שנבחנו, 7 מ"ג ו- 14 מ"ג, הצליחו להפחית באופן משמעותי את קצב ההתקפים ב- 31% בהשוואה לפלצבו. הסיכון להתקדמות המחלה גם הוא הופחת ב- 30% בקרב הקבוצה שנטלה מינון של 14 מ"ג, אך רק ב- 24% לקבוצת ה- 7 מ"ג (תוצאה אשר לא נמצאה מובהקת מבחינה סטטיסטית). שני המינונים נמצאו בטוחים לשימוש עם מספר מטופלים זהה שביקש להפסיק את הטיפול בעקבות תופעות לוואי חמורות. תוצאות אלו הוצגו בכנס ה- ECTRIMS, שנערך החודש בשוודיה.
ד"ר מרק קלוזל, סגן נשיא החברה למחקר ופיתוח, אמר: "אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות המוצלחות של מחקר ה- TEMSO והן מהוות צעד חשוב במחקר בתחום הטרשת הנפוצה. התוצאות המרגשות שהביאה הטריפלונומיד מציגות תקווה חדשה לתרופה אוראלית לאלו החיים עם המחלה המסובכת הזו ומחכים לאפשרויות טיפול נוספות, אפשרויות נוחות יותר שחברתנו מפתחת מתוך מחויבות לאנשים עם טרשת נפוצה".
"הטרשת הנפוצה היא מחלה מורכבת, שיכולה להיות בלתי צפויה ולהביא לנכות, לכן לפעמים קורה שקבוצת אנשים צעירים זקוקים לתמיכה רפואית ושיקומית רחבה", כך אמר ד"ר פאול אוקנור, ראש המרפאה לטרשת נפוצה בבית החולים St Michael's בטורונטו ומנהל המחקר. "אנחנו מאוד מרוצים לראות שמחקר ה- TEMSO הדגים שהטריפלונומיד הצליח ביעילות להפחית את קצב ההתקפים וגם להאריך את הזמן עד להתקדמות הנכות, כל זאת תחת רמת בטיחות גבוהה של התרופה המיועדת לאנשים עם מהלך התקפי-הפוגתי, מתוך תקווה שבקרוב תהפוך לתרופה מן הקו הראשון לטיפול באוכלוסיה זו".
הטריפלונומיד גם הצליחה להפחית באופן משמעותי את פעילות המחלה כפי שנצפתה במדידות ה- MRI, כולל הפחתה משמעותית בעומס המחלה ב- 39% (הכוונה, בשכלול סך כל נפח הנגעים שנמצאו במוח) לאלו שנטלו מינון של 7 מ"ג והפחתה של 67% לאלו שנטלו מינון של 14 מ"ג.
הטריפלונומיד התקבלה אצל המטופלים ללא בעיות בטיחותיות מסוכנות. תופעות הלוואי השכיחות שנמצאו במחקר כללו שלשול, בחילה ונשירת שיער שהביאו לעיתים רחוקות להפסקת הטיפול. לא נמצאו זיהומים אופורטוניסטים (זיהום ע"י גורם שבד"כ אינו מביא למחלה, אך יכול להיות מסוכן במצבים בהם המערכת החיסונית מוחלשת) בקרב המטופלים בתרופה. תוצאות אלו המעידות על בטיחות התרופה נתמכו גם ע"י ממצאים שנראו בניסויים בשלבים מוקדמים יותר (שלב 2).
מתוך ה- Medical News TODAY
תרגום ועריה: ערן ברקוביץ'.
ערן ברקוביץ
זו התרופה האוראלית הראשונה שאושרה ובדרכה לישראל. כתבות רבות נכתבו עליה באתר החל מראשית שלבי הניסוי שעברה ועד האישור הסופי ע"י ה- FDA. הנה קישור לאחת הכתבות שמסבירה על התרופה:
http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=2820
dikla10
האם מישהו שמע על גילניה?