מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותתרומת איברים, אולי פייסבוק יסייע

תרומת איברים, אולי פייסבוק יסייע

פעילות בפייסבוק הצליחה להגדיל את מספר המצטרפים למאגר התורמים פי 21


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בימים אלה החל דיון ציבורי סביב יוזמה של משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות ושרת הבריאות יעל גרמן, לצרף באופן אוטומטי כל מי שיחדש את רישיון הנהיגה שלו למאגר תורמי האיברים, אלא אם יסרב לכך.
בנוסף, כך מדווח עיתון הארץ, מקדם  המשרד יוזמה נוספת במסגרתה מי שחתם על כרטיס תורם, לא יזדקק לאישור המשפחה כדי שאיבריו ייתרמו.

במקביל, מחקר חדש של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס גילה כי מתן האפשרות לחתום על כרטיס תורם באמצעות פייסבוק העלה את מספר הנרשמים פי 21!

על פי החוקרים למרות עשרות קמפיינים שנעשו בארצות הברית שיעור תורמי האיברים לא השתנה בשנים האחרונות, זאת למרות שהצורך באיברים גדל דרמטית.
לדברי החוקרים, הצורך לחנך את הציבור ולהגדיל את מספר התורמים הוא קריטי כאשר בארה"ב יש 100,000 ממתינים להשתלה.
יצוין כי על פי מרכז ההשתלות בישראל, למעלה מ-1,000 איש ממתינים להשתלות איברים.
על פי המרכז, יש אמנם עליה במספר המצטרפים למאגר התורמים, אך עם זאת,  בישראל קיים אחוז ניכר של משפחות המסרבות לתרומת איברים לאחר מות יקיריהם.


על פי דיווח החוקרים, במאי 2012 אפשרה הרשת החברתית פייסבוק להוסיף לפרופיל האישי של חבריה את העובדה שהם תורמי איברים. מרגע שבחרו החברים לציין כי הם אכן תורמי איברים, הם קיבלו את אפשרות לעבור לאתר המאפשר להם להירשם למאגר התורמים של המדינה שלהם.
לאחר שנרשמו, אפשרה הרשת למשתמשים ליידע את חבריהם שהם הפכו לתורמי איברים באופן רשמי. בנוסף לכך, חשפה הרשת בפני המתלבטים קישורים למידע חינוכי בנושא תרומת איברים, בהקשר של שינוי הסטטוס שלהם ל"תורמי איברים".


על פי הנתונים כבר ביום הראשון לפעילות היו 13,054 הרשמות חדשות למאגרי תורמי האיברים, המייצגים עליה של פי 21 לעומת נתוני הבסיס המדברים על 610 נרשמים ביום. האפקט היה שונה בין מדינות שונות בארה"ב, כאשר במישיגן היה מדובר בעליה של פי 6.9 לעומת ג'ורג'יה, שם הייתה עליה של פי 108!
קצב ההרשמות המוגבר נמשך לפחות 12 יום. על מנת להשוות את קצב ההרשמות בדקו החוקרים את קצב ההרשמות במשרדי הרישוי האמריקאי שם נרשמים בד"כ ולא מצאו עליה.


על כן, טוענים החוקרים, כי שימוש יצירתי במדיה חברתית יכול לשפר את מספר הנרשמים למאגרי תרומת איברים וכן במקרים אחרים בהם הציבור אינו קשוב להמלצות הרפואיות המועברות בדרכים אחרות.

 

Cameron, A. M., Massie, A. B., Alexander, C. E., Stewart, B., Montgomery, R. A., Benavides, N. R., Fleming, G. D. and Segev, D. L. (2013), Social Media and Organ Donor Registration: The Facebook Effect. American Journal of Transplantation. doi: 10.1111/ajt.12312

 

לחתימה על כרטיס "אדי" לתרומת איברים