מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתקועים בבית: כך תשמרו על המשקל והבריאות של הילדים

תקועים בבית: כך תשמרו על המשקל והבריאות של הילדים

שתי תזונאיות, פסיכולוגית ילדים ומומחית לפעילות גופנית נותנות המלצות שיסייעו לשמור על המשקל, הבריאות הגופנית והבריאות הנפשית של הילדים

מאת נורית רובין-ווילסון. *יעוץ מקצועי: ד''ר רלי אבל, יעל חן רביע, שרון לוטן ורויטל קורן
17/03/20
תגובות 0

(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ילדי ישראל שוהים בימים אלה מחוץ לבתי הספר, הגנים, החוגים ושאר המסגרות החברתיות. חלקם אפילו מצויים בבידוד מוחלט בביתם. עדיין לא ידוע כמה זמן יימשך המצב החדש, אבל כבר עכשיו ברור שעדיף לייצר שגרה חדשה בתוך אי הוודאות, לטובת הבריאות כמו גם האיזון והשקט הנפשי. נשות המקצוע מייעצות כיצד על אף האתגרים אפשר להצליח להקפיד על שגרת תזונה בריאה ועל תנועה מאוזנת.

 

יצירת שיגרה ואכילה מודעת

 

אחד הדברים החשובים בעת הנוכחית המאופיינת בעיקר באי ודאות ובשינוי דרסטי באורח החיים, הוא השמירה על השגרה. "גם במסגרת הבית, חשוב לדעת למה לצפות", אומרת שרון לוטן, פסיכולוגית ילדים, "חשוב להחליף בגדים בבוקר ולא להישאר בפיג'מה, ולבנות מערך של פעילויות לשארית היום. לא חייבים ללמוד כל הזמן אבל אפשר לקיים שעת סיפור, שעת משחקי קופסה, שעת למידה. השגרה הזאת תורמת לתחושת הביטחון של הילד, וחשובה גם למתבגרים בני 15 שלא מומלץ שישבו כל היום מול המסך. ברור שאפשר להגמיש כרגע את הגבולות, אבל עדיין צריך שיהיו כאלה".

 

גם שיח פתוח על תחושות הוא מבורך: "חשוב לעודד שיח בבית על אי הוודאות, החששות, השעמום, על העובדה שלא פוגשים את החברים ואולי גם על השמחה על כך שאין בית ספר. לתת לגיטימציה לכל הרגשות", היא מוסיפה.

 

כחלק מהשגרה הכללית, כדאי להקפיד גם על שגרת ארוחות. אם אפשר – עדיף שיהיו חופפות לשעות הארוחה הרגילות בגנים ובבתי הספר, תוך הקשבה לתחושות של רעב ושובע. חשוב להימנע גם מנשנושים בלתי פוסקים: "יש לזהות מתי האכילה נובעת מלחץ, שעמום, מבריחה מהמצב ולחשוב יחד עם הילדים על פתרון חלופי", אומרת לוטן, "ובמקום לגשת לארון החטיפים אפשר לעשות פעולת יצירה או שיחת וידאו עם חבר". היא מציינת כי לפעמים אכילה מוגזמת היא סוג של ויסות רגשי שמגיע כתגובה להתמודדות עם קושי וקונפליקטים, וכי על אף שהמציאות השתנתה, צריך למצוא את הכוחות להתמודדות שאינה כוללת אכילה רגשית.

 

"ההמלצה הכי בסיסית היא לתכנן את תפריט הארוחות יום לפני, כי כשיוצאים משגרה הגבולות מטשטשים", אומרת יעל חן רביע, דיאטנית קלינית לילדים ונוער של שירותי בריאות כללית. "אני ממליצה לאכול משהו קטן כשמתעוררים כי ארוחת הבוקר מאזנת את היום. כדאי לנצל את הזמן הזה כדי לשפר את התזונה של הילדים ולהשקיע בארוחות משותפות של הורים וילדים, עכשיו כשההורים ממילא בבית".

 

לצד האכילה המשותפת, כדאי גם לשתף את הילדים בבניית סדר היום ובהכנת הארוחות עצמן: "הרבה פעמים הכל מוכתב להם", אומרת לוטן, וכשמשתפים אותם והופכים אותם לאקטיביים, זה מאפשר תחושה של שליטה במצב, ונותן להם מקום לבוא לידי ביטוי. זה משהו שכדאי לעשות באופן כללי ועל אחת כמה וכמה היום כשאנחנו סגורים בבתים".

 

מה לאכול

 

לא רק הקפדה על זמני הארוחות חשובה כמובן, אלא גם מרכיבי הארוחה שעשויים להשפיע על מצב הרוח, רמת האנרגיה והרוגע של הילדים במהלך היום.

 

"לארוחת הבוקר אפשר להכין טוסט עם ממרח וירקות בצד, אולי חביתה או מקושקשת עם סלט, אפשר גם כריך", ממליצה חן – רביע, "ולארוחת ביניים לפני הצהריים אפשר לחתוך פירות ורצועות של ירקות". "כדאי לוודא שבארוחה העיקרית יש חלבון, דגנים - רצוי מלאים, שומן מהצומח כמו טחינה או שמן זית וירקות ושבמשך היום יש אכילה מכל קבוצות המזון".

 

ד"ר רלי אבל, דיאטנית קלינית בכירה בשירותי בריאות כללית ממליצה בחום על שילוב ירקות ופירות בכל ארוחה בשל שפע הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שהם מכילים ובשל השפעתם הטובה על מצב הרוח והמערכת החיסונית: "בעיקר אכילה של ירקות ופירות מחמישה צבעים שונים במקביל, שמפעילה מערכת הגנה חזקה יותר, מאשר כל צבע בנפרד", היא אומרת. "אפשר לתת גזר כתום, אבוקדו, חסה או מלפפון ירוק, פלפל אדום, כרוב סגול ועוד". גם רלי ממליצה על שילוב של שמן בריא כמו טחינה, שמן זית או שקדים בארוחה בזכות נטייתו להגביר את ספיגת נוגדי החמצון ולשפר את מצב הרוח. מרכיב נוסף שמשפיע לטובה על מצבי רוגע ונינוחות הוא הדגן המלא "בעיקר בערב, הייתי נותנת לילדים דייסה מקוואקר או מקינואה".

 

כדאי לגוון

 

"כשזה מגיע לחלבונים, ילדים מאוד מקובעים בדרך כלל", אומרת רלי, "הם אוכלים שניצל או קציצות". "עכשיו זה הזמן להתנסות בדברים חדשים. למשל, להכין סלט טונה עם אחד ההורים, או טופו מוקפץ בירקות ורוטב סויה. אפשר להכין גם חטיפי קטניות כמו אפונה קלויה, גרגירי חומוס, שבבי סויה ביוגורט וממרחים של גבינות לבנות. מומלץ גם להחליט יחד על איזה חלבון הולכים היום. לא מעט מחקרים מצביעים על כך שכשמדברים עם ילדים על אוכל, הם מפתחים מודעות לבריאות. דוגמה למנה מוצלחת שילדים אוהבים יכולה להיות פסטה ברוטב פסטו (שמכיל בזיליקום, שמן זית ואגוזים), שמן זית ומוצרלה. מנה טובה נוספת היא טורטייה עם אבוקדו וביצה קשה.

 

ממה להימנע, ותחליפים אפשריים

 

כפי שישנם מזונות מרגיעים וכאלה שמשפרים את מצב הרוח, אחרים עלולים לגרום לתנודתיות ולאי שקט. כאלה הם מזונות שעשויים מפחמימות מקמח לבן כמו עוגיות, בייגלה, בורקסים ובצקים אחרים. גם מזון מתועש וכזה שמכיל שומן טראנס כמו ביסלי למשל, לא מומלץ. "יש קשר מוכח בין אוכל מתועש, הרגשה לא טובה בבטן ומצב רוח", פוסקת רלי.

 

ואולי אי אפשר לסלק לחלוטין את הממתקים בבית אבל בהחלט כדאי להגביל את הצריכה שלהם. חן-רביע ממליצה להגביל לממתק אחד ביום, ולתת לילד לבחור מבין כמה אפשרויות ואת העיתוי ביום בו יאכל את הממתק. בנוסף היא ממליצה להימנע מהמשקאות הקלים המוגזים המכילים לא רק סוכר אלא חומרים רבים נוספים להם השפעה לא טובה על אוכלוסיית החיידקים במעיים. את הצורך במתוק אפשר לספק בפירות יבשים כמו תמרים, בפירות טריים בתוך מטבלים העשויים ממעדני חלב בטעמים שונים, לאפות יחד עם הילדים עוגת תפוחים, דבש, גבינה או שוקולד וסלק טחון, "כשמכינים בבית יש שליטה על כמות הסוכר, סוג הקמח ועל התוספות", היא אומרת. את הצורך בשתייה מתוקה היא ממליצה להחליף במיץ תפוזים או קלמנטינות שגם תורם למערכת החיסונית.

 

מה לאגור / לא על הפסטה לבדה

 

המוצרים היבשים אמנם צברו פופולריות רבה לאחרונה, בעיקר כתוצאה מחשש לסגר מוחלט כפי שקרה במדינות אחרות, אלא גם בזמן הזה מומלץ לשלב מוצרים שלא רק נשמרים לאורך זמן אלא גם מעניקים ערכים תזונתיים משמעותיים. "שעועית, אפונה, חומוס גרגירים, עדשים ומש הם אופציה טובה. גם ירקות קפואים", אומרת חן-רביע. 

 

עוד על עדשים

עוד על חומוס

 

שתייה

 

גם אם בימים אלו כולנו, ובעיקר הילדים, מוציאים פחות אנרגיה מאשר בימים כתיקונם, עדיין חשוב להקפיד על שתיה של מים "מים מסלקים פסולת, מהווים נפח בלחץ דם, וממלאים תפקיד בוויסות החום", אומרת רלי, "כל שעה עגולה פשוט לקחת כוס מים ולשתות". "ישנם גם סוגי צמחים שאפשר לחלוט כמו קמומיל, לואיזה, תה ירוק שמסייעים במניעת דיכאון וחרדה".

 

פעילות גופנית

 

בהינתן המצב החדש שבו לא מומלץ על התקבצות, חוגי הספורט התבטלו, ויש ילדים שאף מצויים בבידוד של ממש – מאתגר יותר לקיים פעילות גופנית סדירה. ובכל זאת, שווה לעשות את המאמץ. "הפעילות הגופנית עוזרת לחזק את השרירים, לחלץ עצמות, להפיג מתחים ואף מחזקת את המערכת החיסונית ומשפרת את הריכוז", אומרת רויטל קורן, מקדמת בריאות ומומחית לפעילות גופנית בשירותי בריאות כללית. קורן ממליצה לשריין לפחות שני חלונות של כעשרים דקות כל אחד, במהלך כל יום, עדיף אחד כשעה לאחר ארוחת הבוקר ושני כשעה לפני ארוחת הערב, לטובת אימוני אירובי ואימוני התנגדות. אפשר אפילו לארגן את האימונים כחלק מלוח זמנים שבועי של הילדים וההורים, או שלהם לבד.

 

"המרכיב האירובי יכול לכלול ריצה, הליכה ברחבי הבית, שימוש במכשירי כושר, למי שיש, קפיצה בחבל וריקודים לצלילי מוזיקה אהובה. בבתים עם מדרגות אפשר פשוט לעלות בהן ולרדת. לצד זה, חשוב לשלב עבודת כוח, קורדינציה ושיווי משקל. למשל, מסירת כדור", היא אומרת.

 

בנוסף, אפשר להסתייע בטכנולוגיה, להשתמש במגוון העצום של הסרטונים ברשת, או ביו טיוב ולתרגל אימוני אירובי, טבטה, ג'אסט דאנס ואימונים נוספים על פי העדפה.

 

קורן ממליצה לשלב נוסטלגיה ויצירתיות ולשחק ב'משחקי ילדות של פעם' נוסח 'שלוש מקלות', מסירות בכדור ספוג, בלונים, מסלולי מכשולים בגבהים שונים שעשויים ממגבות, פחיות, כריות וחפצים נוספים המצויים בבית. אפשר לשחק גם במשחקי תופסת מגוונים: תפוס את הזנב – כאשר מצמידים לנרדף חתיכת חבל או חוט וצריך לתפוס אותו, תופסת בהתקדמות על רגל אחת, בהליכת ארבע או שש או בקפיצות לאחור. גם משחקי קליעה לדלי או לסל הכביסה עובדים לא רע. כך גם מחבואים ו'חפש את המטמון' הוותיקים.

 

לצד הפעילות הגופנית הנקודתית היזומה קורן מדגישה כי חשובה לא פחות הפעילות הפונקציונלית, התנועתיות במהלך היום. אפשר למשל לסדר את הבית ולבצע פעילויות שונות שמצריכות תזוזה ומאמץ.

 

עוד אפשרויות לפעילות גופנית לילדים הסגורים בבית