מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תפוח אחד ביום יגן על הלב
מחקר מצא כי אכילת תפוח אחד ביום הפחיתה ב-40% את הכולסטרול הרע המחומצן – חומר הקשור לטרשת עורקים
תפוח אחד ביום מפחית באופן משמעותי את הסיכון לטרשת עורקים, תוך חודש אחד בלבד. בני גיל העמידה שאכלו תפוח כל יום במשך 4 שבועות, הפחיתו את כולסטרול ה-LDL המחומצן בדמם ב-40%.
ה- LDL מוכר בכינויו "הכולסטרול הרע". אם יש בדם עודף של LDL, הכולסטרול יתחיל להצטבר בכלי הדם ולשקוע בעורקים. כשכולסטרול LDL מתערבב עם רדיקאלים חופשיים בגוף ועובר תהליך של חמצון, הוא נוטה יותר לשקוע בעורקים וליצור דלקתיות המובילה לטרשת עורקים.
תפוחים מכילים, בין היתר, נוגדי חמצון המכונים פוליפנולים. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקאלים חופשיים המסתובבים בגוף וכך מונעים תהליכי חמצון. המחקר הראה כי אכילה של תפוח אחד ביום הביאה להשפעה גדולה נגד חמצון ה-LDL.
חוקרים מאוניברסיטת אוהיו גייסו מבוגרים בריאים בני 40-60, שאכלו תפוחים פחות מפעמיים בחודש לפני תחילת המחקר ושלא נטלו תוספי תזונה שהכילו חומרים נוגדי חמצון.
16 משתתפים אכלו תפוח אדום או זהוב ביום במשך ארבעה שבועות, 17 נטלו גלולות שהכילו 194 מ"ג של פוליפנולים (כמות דומה לזו שקיימת בתפוח) כל יום במשך ארבעה שבועות ו-18 שהיוו קבוצת ביקורת, נטלו גלולות דמה שלא הכילו פוליפנולים.
החוקרים מצאו כי התוסף שהכיל תמצית פוליפנולים הביא להשפעה ברת מדידה על ה-LDL המחומצן, אבל לא השפעה חזקה כפי שהייתה לאכילת התפוחים. ייתכן שהסיבה לכך היא שקיימים דברים אחרים בתפוח התורמים להשפעתו על הכולסטרול, או שהרכיבים הפעילים נספגים טוב יותר כאשר הם נצרכים במזון מאשר כשהם נצרכים כתוספי תזונה. בקבוצה שנטלה פלצבו, לא הייתה כל השפעה על ה-LDL המחומצן.
המחקר פורסם בכתב העת Journal of Functional Foods ומומן על ידי קבוצה מתעשיית התפוחים.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
Melody
קטן עלי... אני אוהבת תפוחי עץ .
אבל כמובן שקל יותר לשלוף שקית צ'יפס
ד"ר דינה ראלט PhD
מעניין לראות כמה מגולשי כמוני אוכלים תפוח עץ כל יום...