מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותתפוח אחד ביום יגן על הלב

תפוח אחד ביום יגן על הלב

מחקר מצא כי אכילת תפוח אחד ביום הפחיתה ב-40% את הכולסטרול הרע המחומצן – חומר הקשור לטרשת עורקים


תוך חודש של אכילת תפוח ביום ירדו רמות ה-LDL המחומצן (צילום: Shutterstock)
תוך חודש של אכילת תפוח ביום ירדו רמות ה-LDL המחומצן (צילום: Shutterstock)

תפוח אחד ביום מפחית באופן משמעותי את הסיכון לטרשת עורקים, תוך חודש אחד בלבד. בני גיל העמידה שאכלו תפוח כל יום במשך 4 שבועות, הפחיתו את כולסטרול ה-LDL המחומצן בדמם ב-40%.

 

ה- LDL מוכר בכינויו "הכולסטרול הרע". אם יש בדם עודף של LDL, הכולסטרול יתחיל להצטבר בכלי הדם ולשקוע בעורקים. כשכולסטרול LDL מתערבב עם רדיקאלים חופשיים בגוף ועובר תהליך של חמצון, הוא נוטה יותר לשקוע בעורקים וליצור דלקתיות המובילה לטרשת עורקים.

 

תפוחים מכילים, בין היתר, נוגדי חמצון המכונים פוליפנולים. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקאלים חופשיים המסתובבים בגוף וכך מונעים תהליכי חמצון. המחקר הראה כי אכילה של תפוח אחד ביום הביאה להשפעה גדולה נגד חמצון ה-LDL.

 

חוקרים מאוניברסיטת אוהיו גייסו מבוגרים בריאים בני 40-60, שאכלו תפוחים פחות מפעמיים בחודש לפני תחילת המחקר ושלא נטלו תוספי תזונה שהכילו חומרים נוגדי חמצון.

 

16 משתתפים אכלו תפוח אדום או זהוב ביום במשך ארבעה שבועות, 17 נטלו גלולות שהכילו 194 מ"ג של פוליפנולים (כמות דומה לזו שקיימת בתפוח) כל יום במשך ארבעה שבועות ו-18 שהיוו קבוצת ביקורת, נטלו גלולות דמה שלא הכילו פוליפנולים.

 

החוקרים מצאו כי התוסף שהכיל תמצית פוליפנולים הביא להשפעה ברת מדידה על ה-LDL המחומצן, אבל לא השפעה חזקה כפי שהייתה לאכילת התפוחים. ייתכן שהסיבה לכך היא שקיימים דברים אחרים בתפוח התורמים להשפעתו על הכולסטרול, או שהרכיבים הפעילים נספגים טוב יותר כאשר הם נצרכים במזון מאשר כשהם נצרכים כתוספי תזונה. בקבוצה שנטלה פלצבו, לא הייתה כל השפעה על ה-LDL המחומצן.

 

המחקר פורסם בכתב העת Journal of Functional Foods ומומן על ידי קבוצה מתעשיית התפוחים.

 

 

עוד על יתרונות התפוח

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

Melody
11/10/12 23:58

קטן עלי... אני אוהבת תפוחי עץ .

אבל כמובן שקל יותר לשלוף שקית צ'יפס crying

 

מעניין לראות כמה מגולשי כמוני אוכלים תפוח עץ כל יום...