מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתלעסו יותר – תאכלו פחות

תלעסו יותר – תאכלו פחות

כשאנשים העלו את מספר הפעמים שהם לעסו את המזון שלהם לפני בליעתו, הם אכלו פחות במהלך הארוחה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רוצים לאכול פחות בלי להרגיש? נסו ללעוס כל ביס יותר פעמים ממה שאתם רגילים לפני שאתם בולעים. מחקר חדש מצא כי עליה במספר הלעיסות מביאה לכך שאנשים יאכלו פחות במהלך הארוחה. 

 

במחקר שפורסם בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics השתתפו 45 אנשים בני 18 עד 45. שליש מהנחקרים היו בעלי משקל תקין, שליש היו בעלי עודף משקל ושליש היו שמנים.

 

במפגש הראשון הנחקרים, שלא ידעו מה מטרת המחקר, התבקשו לאכול פיצה עד שהם מרגישים מלאים. החוקרים ספרו את מספר הפעמים שהנחקרים לעסו כל ביס לפני שבלעו.

 

הנחקרים הגיעו לשלושה מפגשי צהריים נוספים, בהם התבקשו לאכול פיצה. במפגשים נאמר להם ללעוס כל ביס אותו מספר פעמים שהם לעסו בפעם הראשונה, 50% יותר פעמים או מספר כפול של לעיסות. הנחקרים גם נשאלו כמה מלאים הם הרגישו לפני, במהלך ולאחר כל ארוחת צהריים.

 

החוקרים מצאו כי אנשים אכלו כ-10% פחות מהפיצה, כמות שוות ערך ל-70 קלוריות, כאשר הם העלו את מספר הלעיסות ב-50%. כאשר הם הכפילו את מספר הלעיסות, הם אכלו 15% פחות בכמות הפיצה – חיסכון של 112 קלוריות.

 

המשתתפים דירגו את תחושת המלאות שלהם לאחר כל ארוחה באותה רמה, למרות שלעיסה איטית הפחיתה את כמות המזון שהם אכלו.

 

החוקרים מסבירים כי עוברות כ-20 דקות עד שהמוח מאותת לקיבה שאנחנו מלאים. לכן, אנשים שאוכלים מהר צורכים כמויות גדולות של מזון באותן 20 דקות, מה שמביא לכך שהם צורכים יותר קלוריות.

 

מחקר זה מחזק מחקר שפורסם לפני כשנתיים, שמצא כי נחקרים שלעסו כל ביס 40 פעמים, אכלו 12% פחות קלוריות מאשר כשהם לעסו רק 15 פעמים. לעיסה רבה יותר נקשרה עם רמות נמוכות יותר של גרלין בדם - הורמון שמעורר תיאבון ורמות גבוהות יותר של הורמונים מפחיתי תיאבון.

 

 

9 שינויים קטנים נוספים שיעזרו לכם לרזות בלי מאמץ

 

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, online November 11, 2013