מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתלעסו 30 שניות – תנשנשו פחות בהמשך היום

תלעסו 30 שניות – תנשנשו פחות בהמשך היום

מחקר: לעיסה ממושכת של כל ביס בארוחת הצהריים עשויה לגרום לכם לנשנש פחות חטיפים בהמשך היום


הלעיסה הממושכת הביאה להפחתה בנשנושים בהמשך היום (צילום: Shutterstock)
הלעיסה הממושכת הביאה להפחתה בנשנושים בהמשך היום (צילום: Shutterstock)

רוצים לרזות? מתברר שזה לא תלוי רק במה שאתם אוכלים, אלא גם איך שאתם אוכלים. מחקר חדש מצא כי כאשר לועסים כל ביס בארוחת הצהריים במשך 30 שניות לפני הבליעה, זה מפחית את התשוקה לחטיפים משמינים בהמשך היום.

 

מחקרים קודמים מצאו שלעיסה ממושכת מפחיתה את כמות המזון הנצרך בארוחה. המחקר החדש שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת ברמינגהם מראה כי ללעיסה ממושכת עשויה להיות גם השפעה משמעותית על מנהגי הנשנוש מאוחר יותר ביום.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Appetite השתתפו 43 סטודנטים שהתבקשו להימנע מאכילה בשעתיים שלפני עריכת הניסוי. לכל סטודנט הוגשה צלחת ועליה סנדוויץ' – כל הסנדוויצ'ים היו זהים בגודל ובצורה.

 

שליש מהסטודנטים התבקשו לאכול בקצב הרגיל שלהם, שליש נוסף התבקשו לעצור למשך 10 שניות בין בליעת כל ביס והיתר התבקשו ללעוס כל ביס במשך 30 שניות לפני בליעתו.

 

שעתיים לאחר מכן, הוגשה לסטודנטים קערה עם חטיפים מתוקים בטעמי פירות וחטיפי שוקולד. במהלך הניסוי, המתנדבים התבקשו לדרג את התיאבון שלהם, מצב הרוח שלהם ואת ההנאה שלהם מהאוכל.

 

התוצאות הראו כי אלה שאכלו בקצב הרגיל שלהם ואלה שעצרו ל-10 שניות בין ביסים אכלו את אותה כמות חטיפים. לעומת זאת, אלה שלעסו כל ביס במשך 30 שניות אכלו כמחצית מהכמות שאכלו האחרים. מידת השובע הייתה דומה בין הקבוצות.

 

עם זאת, ליתרון היה גם מחיר – המשתתפים בקבוצת הלעיסה הממושכת היו פחות מאושרים לאחר ארוחת הצהריים ודיווחו על פחות הנאה מארוחת הצהריים, בהשוואה לקבוצות האחרות.

 

מדוע הלועסים רבות אכלו פחות בהמשך היום? המחקר לא בדק סוגיה זו, אך עשויים להיות לכך מספר הסברים - ייתכן כי הריכוז בתהליך האכילה מביא לכך שהמוח "זוכר" את ארוחת הצהריים למשך זמן ממושך יותר ולכן מאותת פחות על צורך באוכל בהמשך. בנוסף, ייתכן שהלעיסה הממושכת היא כה לא נעימה שהיא פוגעת בחשק לחטיפים.

 

 

Appetite, 2013, 62(1), 91–95

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט