מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתחליפי שומן דיאטטיים עשויים לגרום להשמנה

תחליפי שומן דיאטטיים עשויים לגרום להשמנה

מחקר: תחליפי שומן דיאטטיים גרמו לחולדות להשמין, אפילו יותר מחולדות שקיבלו מזון עתיר שומן רגיל


שומן סינטטי: הטעם גורם לגוף לצפות לקלוריות רבות. כשאלה לא מגיעות – אוכלים יותר ומשמינים (צילום: Shutterstock)
שומן סינטטי: הטעם גורם לגוף לצפות לקלוריות רבות. כשאלה לא מגיעות – אוכלים יותר ומשמינים (צילום: Shutterstock)

 

כנראה שבהרזיה אין קיצורי דרך - צריך פשוט לאכול פחות. אחרי שמחקרים כבר הראו כי צריכת ממתיקים מלאכותיים עשויה להביא להשמנה, חוקרים מאוניברסיטת Purdue מצאו כי יתכן שהמצב דומה גם עם תחליפי שומן דיאטטיים סינטטיים. מתוצאות המחקר שנערך על חולדות נראה שתחליפי שומן ללא קלוריות משבשים את היכולת של הגוף להעריך כמה יש לאכול כדי לשבוע ולכן הם הובילו להשמנה במקום להרזיה.

 

החולדות חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה תזונה עתירת שומן והשניה קיבלה תזונה דלה בשומן. כל קבוצה חולקה לשניים - חלק מהחולדות קיבלו צ'יפס עתיר שומן וקלוריות וחלק קיבלו בחלק מהימים צ'יפס דל קלוריות שהכיל אולסטרה (שומן מלאכותי ללא קלוריות שעובר בגוף בלי להתעכל) ובחלק מהימים צ'יפס רגיל עתיר קלוריות.

 

החוקרים מצאו כי שתי הקבוצות של החולדות שקיבלו מזון דל שומן לא השמינו. הממצא המעניין היה שמתוך החולדות שקיבלו מזון עתיר שומן, החולדות שקיבלו את שני סוגי הצ'יפס – זה עם השומן המלאכותי וזה העתיר בשומן אמיתי - אכלו יותר והשמינו יותר מהחולדות בקבוצה שקיבלה רק צ'יפס רגיל עתיר בשומן. החולדות השמנות לא רזו גם כשהפסיקו לתת להן את הצ'יפס.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם ב- Behavioral Neuroscience מסבירים כי נראה שתחליף השומן "מבלבל" את מערך שיקולי האנרגיה של הגוף. בעקבות הטעם המערכת מרגישה כאילו אמורה להגיע כמות רצינית של קלוריות, וכשזאת לא הגיעה, עברו החולדות לאכול יותר כדי להשיג את הקלוריות להן ציפו.

 

אם ימצא שגם בני אדם יתנהגו באופן דומה, ניתן יהיה להסיק שכדי לרזות כדאי לבחור מזון בריא ולא להשתמש בתחליפי שומן.
 

 

Behav Neurosci. 2011 Jun 20. Epub ahead of print
 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט