מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותתזונה עשירה בדגנים והסיכוי ליתר לחץ דם בגברים

תזונה עשירה בדגנים והסיכוי ליתר לחץ דם בגברים


במחקר זה נבדק הקשר בין תזונה עשירה בדגנים לבין הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם. נתוני עבודה זו נאספו במחקר פרוספקטיבי שהחל ב 1986 וכלל מעקב אחר 51,529 גברים בעלי מקצועות בתחום הבריאות בגילאים של בין 40 ל 75. הנתונים לגבי התזונה נאספו מ- 31,684 נבדקים, שבתחילת המחקר היו בריאים ללא כל מחלת רקע ולאורך תקופת מעקב של 18 שנה, עד שנת 2004. מתוך קבוצת המעקב נקבעה אבחנה של יתר לחץ דם ב- 9,227 מטופלים לאורך השנים. תזונה עתירת דגנים נמצאה ביחס הפוך להתפתחות יתר לחץ דם, החוקרים מניחים שלסובין תפקיד חשוב ביחס זה, לאחרונה נמצא כי אצל שמנים לדגנים עם ערך גליצמי גבוה יש השפעה שלילית על טרשת העורקים.
 

מעבודה זו עולה שלתזונה נאותה המכילה דגנים השפעה מיטיבה על הורדת הסיכון ללחץ דם גבוה.
Am J Clin Nutr. 2009 Jul 1. Epub ahead of print