מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתזונה ים תיכונית יכולה להאט התקדמות של סוכרת

תזונה ים תיכונית יכולה להאט התקדמות של סוכרת

מחקר: לאחר אבחון של סוכרת, תזונה ים תיכונית יעילה יותר מתזונה דלת שומן בעיכוב התפתחות המחלה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תזונה ים תיכונית - תזונה עשירה בשמן זית, דגים, פירות, ירקות ודגנים מלאים - עשויה לעכב התפתחות סוכרת טוב יותר מאשר דיאטה דלת שומן. מחקר קליני מבוקר שעקב אחר מאובחנים חדשים בסוכרת במשך יותר מ-8 שנים, מצא כי התזונה הים-תיכונית יעילה יותר בעיכוב התפתחות המחלה בטווח הארוך.

 

במסגרת המחקר הנוכחי, חוקרים איטלקים המשיכו לעקוב אחר שתי קבוצות של מאובחנים חדשים עם סוכרת סוג 2 שהשתתפו במחקר קודם – קבוצה אחת (108 מאובחנים) הקפידה על תזונה ים תיכונית דלת פחמימות והשנייה (107 מאובחנים) הקפידה על דיאטה דלת שומן. הנחקרים בשתי הקבוצות החלו להקפיד על התזונה מיד לאחר האבחנה, כדי לשמור על רמות הסוכר בדם תחת שליטה ולהדוף את המחלה במשך זמן רב ככל הניתן.

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי אלה שהקפידו על תזונה ים תיכונית נזקקו לתרופות לסוכרת בשלב מאוחר יותר לאחר האבחנה. לאחר 6 שנים, כל הנחקרים בקבוצת הדיאטה דלת השומן נטלו תרופות לסוכרת, אבל רק 8 שנים לאחר האבחנה כל הנחקרים בקבוצת התזונה הים-תיכונית נטלו תרופות. גם רמות ההמוגלובין המסוכרר - מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר בדם של החודשים האחרונים – היו נמוכות יותר בקבוצת התזונה הים תיכונית.

 

בנוסף, יותר מאובחנים בקבוצת התזונה הים תיכונית זכו להפוגה מלאה או חלקית במחלה. בקבוצת התזונה הים תיכונית כמעט 15% היו בהפוגה בשנה הראשונה ו-5% היו בהפוגה בשנה השישית. לעומת זאת, בקבוצת הדיאטה דלת השומן רק 4% היו בהפוגה בשנה הראשונה ואף לא אחד היה בהפוגה בשנה השישית.

 

יש נטייה לחשוב על שומן כדבר רע, אך חשוב להבין כי לא כל השומנים זהים. הנחקרים בקבוצת התזונה הים תיכונית קיבלו יותר מ-30% מהקלוריות היומיות משומן, אך השומן המרכזי בתזונה זו הוא שומן חד בלתי רווי שמקורו בשמן הזית.

 

היתרון של המחקר הנוכחי הוא שלא מדובר במחקר אפידמיולוגי, אלא במחקר קליני מבוקר, בו חלק מהנחקרים מקבלים טיפול אחד וחלק מקבלים טיפול אחר בתנאים דומים ומבוצע מעקב צמוד כדי לבחון איזה טיפול יעיל יותר – זה סוג העדויות עליהן נהוג להסתמך כאשר מבקשים לקבוע יעילות של תרופות. 

 

המחקר מחזק ממצאי מחקרים קודמים בנושא. רק לפני מספר חודשים פורסם מחקר שמצא כי בקרב אנשים ללא סוכרת, אפילו ללא ירידה במשקל, שינוי הרכב התזונה לתזונה ים תיכונית יעיל יותר ב-40% במניעת התפתחות של סוכרת סוג 2, בהשוואה לדיאטה דלת שומן.

 

 

Diabetes Care April 10, 2014