סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
תזונה ים תיכונית ובריאות
השפעת התזונה הים תיכונית על מרכיבי הסינדרום המטבולי
בסקירה מקיפה ביותר של תוצאות מ- 50 מחקרים על השפעת התזונה הים-תיכונית, ועם כחצי מיליון אנשים, נמצא כי תזונה זו מייטיבה עם הסינדרום המטבולי ועם המשתנים האישיים כמו היקף המתניים, רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, רמת לחץ הדם ומטבוליזם הסוכר.
הסינדרום המטבולי המוביל גם למחלות לב, נהיה נפוץ בעולם במהירות יחד עם הצמיחה בהשמנה ובסוכרת מבוגרים ולכן חיפוש אמצעי מניעה כמו בעזרת תזונה הופך לחיוני בעולם המערבי.
התזונה הים תיכונית מאופיינת על ידי שפע ירקות ופירות, שמן זית, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלי שומן וצריכת דגים ומיני אגוזים. תזונה המאופיינת על ידי שפע נוגדי חימצון ודלקתיות.
בסקירת התזונה הים תיכונית הקשורה פחות עם תמותה, אכן נראה כי היא קשורה עם פחות מחלות לב, פחות מקרי סוכרת מבוגרים ופחות השמנה וסרטן. תזונה זו קשורה גם עם פחות הצטברות שומן בטני ופחות לחץ דם גבוה.
התזונה הים-תיכונית יחד עם פעילות גופנית אפשרית לכולם ואין ספק שכדאי להשקיע מאמצים בקידום הגישה הבריאותית הזאת.
J Am Coll Cardiol 2011, 57(11), 1299-1313
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט