מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםתזונה ים תיכונית: מתכונים

תזונה ים תיכונית: מתכונים

מסלט קפרזה ועד תבשיל לוביה: ריכזנו 9 מתכונים בריאים מהמטבח הים תיכוני


סלט טאבולה - דיאטה ים תיכונית - מתכון לדוגמה (צילום: shutterstock)
סלט טאבולה - דיאטה ים תיכונית - מתכון לדוגמה (צילום: shutterstock)

המחקרים על תזונה ים תיכונית הולכים ומצטברים ומוכיחים כי מדובר בדיאטה בריאה שמסייעת לשמירה על הבריאות ולמניעת מחלות רבות, לרבות סוכרת, מחלות לב וכלי דם וסרטן.

 

תזונה ים תיכונית מאופיינת במזון טרי ומקומי, מבושל בבית, המכיל מגוון מקורות צמחיים, הרבה שמן זית וגם מוצרי חלב, דגים וזרעים למיניהם.

 

ההשפעות החיוביות שיש להיצמדות לתזונה ים תיכונית על הבריאות כוללות הפחתת סטרס חמצוני, הפחתת דלקת, הפחתת רמות הכולסטרול הרע, סיוע לשמירה על משקל תקין, סיוע לאיזון רמות הסוכר בדם, שמירה על תפקוד תקין של האנדותל ושמירה על בריאות המעי.

 

ריכזנו מתכונים שיסייעו לכם להיצמד לדיאטה הים תיכונית

 

ממרח טחינה ביתי

ממרח חומוס ביתי

חציל בטחינה

סלט טבולה

סלט פטוש

סלט קפרזה

אנטיפסטי

תבשיל לוביה

פסטה פנה עם עוף

 

ממרח טחינה ביתי

 

רכיבים:

 

1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

3/4 כוס מים קרים

2 שיני שום (ניתן להשתמש בשום קפוא ולמעוך 2 קוביות)

1/2 לימון

מלח (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים בהדרגה את הטחינה עם מים קרים עד ליצירת ממרח במרקם אחיד. לפי הצורך - ניתן לדלל עם עוד מים או להסמיך עם עוד טחינה.

קוצצים את השום ומוסיפים, יחד עם מיץ מהלימון ומלח לפי טעם.

 

אפשרויות לשדרוגים בריאים:

 

אפשר להוסיף חצי כוס פטרוזיליה קצוצה לקבלת טחינה ירוקה.

 

למתכונים נוספים לממרחי טחינה משודרגים

 

ממרח חומוס ביתי

 

רכיבים:

 

1 כוס גרגרי חומוס

3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

1/2 לימון

4 שיני שום

2 כפות שמן זית

1/2 כפית כמון

פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה:

 

משרים במים את גרגרי החומוס ל-12 שעות לפחות, מבשלים אותם למשך כשעה עד לריכוך (אפשר עם שקית אבקת אפייה). שומרים את מי הבישול של החומוס. לחילופין ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים מצוננים.

 

טוחנים את גרגרי החומוס בבלנדר יחד עם שמן הזית, הלימון, השום והתבלינים, מוסיפים את מי הבישול של החומוס או מים רגילים לפי הצורך - בהתאם למרקם. מוסיפים את הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.

 

אפשרויות לשדרוגים בריאים:

 

ניתן להוסיף מעל ממרח החומוס שמן זית, פפריקה או סומק ו/או פטרוזיליה קצוצה ו/או גרגרי חומוס שלמים. 

 

חציל בטחינה

 

רכיבים:

 

2 חצילים גדולים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל

 

להכנת הטחינה

 

1/2 כוס טחינה גולמית

1 שן שום

מיץ מלימון טרי

1/3 כוס מים, מלח לפי טעם

 

אופן ההכנה:

 

קולפים את החצילים, חותכים לרבעים ומפזרים עליהם מלח. שמים על מסננת לכחצי שעה על מנת להיפטר מהנוזלים והמרירות, שוטפים ומנגבים. 

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את החצילים על נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים במשך 50-45 דקות. באמצע האפייה מחוררים במזלג. 

בינתיים מכינים את הטחינה - מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים (כמות המים – בהתאם לסמיכות הרצויה), מיץ לימון ושום כתוש, ומוסיפים מלח לפי טעם. כמות המים תשתנה בהתאם לסמיכות הרצויה.

בסיום הצלייה מוציאים את החצילים מהתנור, שמים על צלחת ומזליפים עליהם את הטחינה.

 

סלט טבולה

 

רכיבים (ל-4 מנות):

 

1.5 כוסות בורגול דק

1 צרור פטרוזיליה או 1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

1/2 חבילת נענע

3 עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק או בצל סגול אחד

2 כפות שמן זית

לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים רותחים בכלי מכוסה במגבת, עד לספיגת הנוזלים. 

בינתיים קוצצים דק את הירוקים, העגבניות והבצל ולאחר שהבורגול מוכן מערבבים הכל יחד.

מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. 

 

אפשרויות לשדרוגים בריאים:

 

אפשר להוסיף מלפפון חתוך, שום, אגוזים וחמוציות.  

 

סלט פטוש

 

רכיבים (ל-4 עד 6 מנות):

 

4 עגבניות

4 מלפפונים

1 פלפל

3 צנוניות

1/2 צרור בצל ירוק

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור נענע

1 בצל סגול

10 זיתים ירוקים

100 גרם גבינת עזים קשה

1 פיתה - רצוי מקמח מלא 

שמן זית

מלח

לימון

סומק 

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הירקות לחתיכות קטנות. קוצצים גס את העלים הירוקים.

חותכים את הגבינה לקוביות. ניתן לטגן אותה מעט. 

חותכים גם את הפיתה לקוביות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

מערבבים את כל הירקות בקערה, מוסיפים את התיבול, את הגבינה ואת קוביות הפיתה.

 

סלט קפרזה (סלט עגבניות ומוצרלה)

 

רכיבים (ל-2 מנות):

 

100 גרם גבינת מוצרלה קשה או כדורי מוצרלה קטנים

2 עגבניות בינוניות או סלסלת עגבניות שרי צבעוניות

3 כפות שמן זית

2 כפיות חומץ בלסמי

1/4 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס

מלח לפי טעם

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את המוצרלה ואת העגבניות לפרוסות שוות או חוצים את עגבניות השרי ואת כדורי המוצרלה לשניים, מערבבים או מסדרים זה לצד זה לסירוגין בצלחת שטוחה. מפזרים מעל את הבזיליקום. מערבבים יחד את שמן הזית ואת הבלסמי ושמים מעל הסלט. מתבלים במלח לפי טעם.

 

אנטיפסטי

 

רכיבים:

 

ירקות לפי טעם (כגון קישוא, חציל, פלפלים בצבעים, בצל סגול, דלורית, סלק, שום, בטטות)

שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הירקות לפרוסות דקות ושמים בתבנית אפייה עם מעט שמן זית. אופים בטמפרטורה בינונית במשך 40-30 דקות.

 

אפשרויות לשדרוגים בריאים:

 

ניתן להוסיף רוזמרין.

 

תבשיל שעועית לוביה

 

רכיבים (4-3 מנות):

 

250 גרם לוביה

3 כוסות עלי מנגולד חתוכים

1 בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף שמיר

1/4 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

 

שמים את הלוביה בסיר עם מים, מרתיחים למשך 15 דקות ומרוקנים את המים. מטגנים קלות את הבצל ואת השום, מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים. מוסיפים את הלוביה, מלח, פלפל מיץ לימון ומכסים במים. מביאים להרתחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך הלוביה.

 

מערבבים עם שמיר ופטרוזיליה.

 

אפשרויות לשדרוגים בריאים:

 

אפשר להוסיף עוד מיץ לימון לפני ההגשה.

 

פסטה פנה עם עוף ותרד

 

רכיבים (ל-4 מנות):

 

1/2 חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה

2 כפות שמן זית

1/2 קילו חזה עוף חתוך לנתחים קטנים

4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס יין לבן

1 לימון סחוט

גרידת לימון מלימון אחד

10 כפות תרד קצוץ

מלח ופלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות ההכנה שעל השקית.

מחממים שמן במחבת רחבה עם שוליים גבוהים, מוסיפים את העוף, עם מלח ופלפל לפי טעם, ומבשלים למשך 7-5 דקות, תוך ערבוב. לאחר מכן מוסיפים את השום וממשיכים לבשל לדקה נוספת.

מוסיפים את היין, מיץ הלימון וגרידת הלימון, מערבבים ומבשלים על אש קטנה.

מורידים מהאש, מערבבים עם הפסטה המוכנה ועם התרד, מכסים וממתינים עד שהתרד קמל.

 

 

* לימור מרדי-טילבור היא דיאטנית ראשית בבית החולים אסותא, דיאטנית אונקולוגית, ממובילות פורום דיאטניות אונקולוגיות של עמותת עתיד (עמותת הדיאטנית בישראל)

 

עדכון אחרון: מארס 2019

 

אבנר2
13/09/23 16:55

תודה, חבל שאי אפשר להדפיס!!!

irisy84
15/01/22 22:43

תודה רבה על השיתוף.

אפשר לבקש גם מתכונים בראים חמים ופשוטים להכנה? הגענו לימים קרים...:-)

באהבה, 

איריס