מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתזונה בינקות למניעת סוכרת נעורים

תזונה בינקות למניעת סוכרת נעורים

התזונה בינקות משפיעה על התפתחות אוטואימוניות


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

מספר מחקרים הציעו שחשיפה מוקדמת למערך חלבונים מורכב יכולה להיות קשורה עם סיכוי מוגבר להתפתחות סוכרת נעורים, אולי דרך הפעלת חיסון עצמי (autoimmunity).
כאן נשאלה השאלה האם תזונת התינוקות יכולה למנוע התפתחות סוכרת נעורים אצל בעלי סכנה מוגברת למחלה.


בניסוי שנערך בפינלנד עם יותר מ- 200 תינוקות בעלי סיכון לסוכרת (קרוב משפחה חולה) נתנו לתינוקות תזונה מכילת קזאין שעבר פירוק (הידרוליזה חזקה) או נוזל תזונה רגיל על בסיס חלב פרות (חלבון החלב תקין).


התינוקות קיבלו את התזונה במשך 6-8 חודשים ורק במקרים שיניקה מהאם לא היתה זמינה להם.
במעקב במשך 10 שנים אחרי הילדים נראתה ירידה של כ- 50% בהפעלת חיסון עצמי אצל מקבלי הקזאין המפורק לעומת מקבלי החלב המלא.

ההבדלים בהתפתחות סוכרת הנעורים היו קטנים יותר, 6% בקבוצת הקזאין המפורק לעומת 9% בקבוצת מקבלי החלב הרגיל.


נראה שדרושים עוד מחקרים להראות את השפעת התזונה בינקות על הסיכוי להתפתחות סוכרת נעורים.


N Engl J Med, 2010, 363(20), 1900-1908
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט