השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תזונה בהיריון משפיעה על חוש הריח והטעם של הילוד
האם ילדים לאמהות שתזונתן לא הייתה בריאה בהיריון ימשכו יותר לריחות וטעמים של מזון מהיר?
התזונה של האישה ההרה משפיעה על מה שהילד שלה יעדיף לאכול. מדענים מקולורדו מאמינים כי כעת הם מבינים את הסיבה לכך. הם מצאו כי המזון שאישה אוכלת במהלך ההיריון עלול להשפיע על העדפות המזון של היילוד, בגלל שהוא משפיע על מבנה המוח ועל חוש הריח שלו.
המדענים מסבירים תזונתה של האישה ההרה גורמת לכך שהעובר יהיה רגיש לריחות ולטעמים הספציפיים הללו והיא אפילו מעצבת את התפתחות המוח שלו. זה גורם לכך שהתזונה שאכלה האם תמשוך את הילד כשהוא יהיה גדול יותר.
החוקרים הגיעו למסקנה לאחר שהאכילו קבוצה אחת של עכברות בהיריון או מניקות תזונה תפלה וקבוצה אחרת של עכברות תזונה מתובלת. בגיל הגמילה מחלב, בקרב גורי העכברים שאמותיהן אכלו תזונה מתובלת, האזור במוח שאחראי על חוש הריח היה גדול יותר באופן משמעותי, מהגורים שאמותיהן אכלו אוכל תפל. בנוסף, הם העדיפו את אותם הטעמים שאמותיהן אכלו, בעוד שלגורים האחרים לא הייתה העדפה למזון מסוים.
החוקרים אומרים כי זה מדגיש את החשיבות של אכילת תזונה בריאה במהלך ההיריון וההנקה. כך למשל, אם האישה ההרה שותה אלכוהול, הילד שלה אולי ימשך יותר לאלכוהול בבגרות, מכיוון שהעובר המתפתח "מצפה" שמה שיגיע מהאם חייב להיות טוב ובטיחותי. לעומת זאת, אם היא תאכל מזון בריא- זה המזון שהילד יאהב.
החוקרת ד"ר ג'וזפין טודרנק, כיום מאוניברסיטת חיפה, אמרה כי אין סיבה לחשוב שניסוי דומה בבני אדם יוביל לתוצאות אחרות.
לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת קולורדו
תרגום ועריכה: אלה הר-נוי