מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתזונה בהיריון משפיעה על חוש הריח והטעם של הילוד

תזונה בהיריון משפיעה על חוש הריח והטעם של הילוד

האם ילדים לאמהות שתזונתן לא הייתה בריאה בהיריון ימשכו יותר לריחות וטעמים של מזון מהיר?


חשיפה לריחות ברחם גורמת לעובר להיות רגיש לריחות המסוימים (צילום: panthermedia)
חשיפה לריחות ברחם גורמת לעובר להיות רגיש לריחות המסוימים (צילום: panthermedia)

 

התזונה של האישה ההרה משפיעה על מה שהילד שלה יעדיף לאכול. מדענים מקולורדו מאמינים כי כעת הם מבינים את הסיבה לכך. הם מצאו כי המזון שאישה אוכלת במהלך ההיריון עלול להשפיע על העדפות המזון של היילוד, בגלל שהוא משפיע על מבנה המוח ועל חוש הריח שלו.

 

המדענים מסבירים תזונתה של האישה ההרה גורמת לכך שהעובר יהיה רגיש לריחות ולטעמים הספציפיים הללו והיא אפילו מעצבת את התפתחות המוח שלו. זה גורם לכך שהתזונה שאכלה האם תמשוך את הילד כשהוא יהיה גדול יותר.

 

החוקרים הגיעו למסקנה לאחר שהאכילו קבוצה אחת של עכברות בהיריון או מניקות תזונה תפלה וקבוצה אחרת של עכברות תזונה מתובלת. בגיל הגמילה מחלב, בקרב גורי העכברים שאמותיהן אכלו תזונה מתובלת, האזור במוח שאחראי על חוש הריח היה גדול יותר באופן משמעותי, מהגורים שאמותיהן אכלו אוכל תפל. בנוסף, הם העדיפו את אותם הטעמים שאמותיהן אכלו, בעוד שלגורים האחרים לא הייתה העדפה למזון מסוים.

 

החוקרים אומרים כי זה מדגיש את החשיבות של אכילת תזונה בריאה במהלך ההיריון וההנקה. כך למשל, אם האישה ההרה שותה אלכוהול, הילד שלה אולי ימשך יותר לאלכוהול בבגרות, מכיוון שהעובר המתפתח "מצפה" שמה שיגיע מהאם חייב להיות טוב ובטיחותי. לעומת זאת, אם היא תאכל מזון בריא- זה המזון שהילד יאהב.

 

החוקרת ד"ר ג'וזפין טודרנק, כיום מאוניברסיטת חיפה, אמרה כי אין סיבה לחשוב שניסוי דומה בבני אדם יוביל לתוצאות אחרות.

 

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת קולורדו

 

תרגום ועריכה: אלה הר-נוי