טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תוסף מזון לטיפול בטרשת נפוצה?
תוסף מזון, הדומה לתוסף גלוקוזמין, הצליח לדכא את התגובה המזיקה של המערכת החיסונית בטרשת נפוצה
גלולה עם החומר (N-acetylglucosamine (GlcNAc - אשר דומה בהרכבו לתוסף המוכר גלוקוזמין, אך יותר אפקטיבי ממנו - הצליחה לעכב את הגדילה והתפקוד של תאי מערכת החיסון אשר במחלת הטרשת הנפוצה תוקפים את מעטפת המיאלין - החומר שמבודד ומגן על סיבי העצב, ופוגעים במערכת העצבים המרכזית. כך מדווחים ד"ר מיכאל דמיטריו ושותפיו למחקר מאוניברסיטת UCI.
החוקרים התבססו על ממצאים ממחקרים קודמים שרמזו על כך שסוכרים וחלבונים מצליחים להשפיע על מהלך המחלה.
"התוסף הסוכרי מתקן פגם גנטי שגורם לתאי מערכת החיסון לפגוע בגוף עצמו במחלת הטרשת הנפוצה" מסביר ד"ר דמטריו "הטיפול המטבולי מהווה גישה מחשבתית השונה מכל הטיפולים שקיימים היום".
במחקר שבוצע בעכברים, הראו החוקרים כיצד מתן GlcNAc באופן אוראלי הביא לדיכוי פעילות היתר של המערכת החיסונית. עצירת פעילות המחלה איפשרה לגוף לשקם את עצמו והחוקרים צפו בתהליכי החלמה מפגיעות כמו חולשה ברגליים.
מחקר זה מקבל תוקף נוסף ממחקר אחר שבחן GlcNAc בבני אדם. בניסוי בו טופלו ילדים עם מחלות מעי דלקתיות, נמצא ש- 8 מתוך 12 המטופלים השתפרו באופן משמעותי לאחר שנתיים של טיפול, ללא כל תופעות לוואי חריגות.
במחקר הנוכחי הצליחו החוקרים גם לעמוד על כל שרשרת התהליכים בגוף שהביאו לדיכוי המחלה, ובעזרת טכניקות מתקדמות הצליחו לצלם ולהציג את השלבים הקריטיים כפי שמוצגים במאמר המלא שפורסם בכתב העת המדעי Journal of Biological Chemistry.
ד"ר דמטריו מציין שייתכן ואנו קרובים לטיפול במחלות אוטואימוניות באמצעות תוספי תזונה. יחד עם זאת הוא מזהיר ומדגיש כי יש צורך בעוד מחקרים בבני אדם כדי לעמוד על השפעתו המלאה של תוסף זה. בינתיים, אין לרכוש תוסף זה ולהשתמש בו ללא התייעצות עם רופא.
ערן ברקוביץ
אנו מפרסמים כאן ממצאים ראשוניים, כדי להציג ולעדכן לגבי העשייה המחקרית העדכנית ביותר. לוקח זמן עד שממצא כזה הופך לטיפול שניתן להמליץ עליו בלב שלם. כרגע נכון להמתין ולעקוב אחר בדיקות וניסויים נוספים שייעשו עם התוסף. ברגע שתוכח ייעילותו ויומלץ לקחת אותו, אני מאמין שנהיה ב"כמוני" בין הראשונים לעדכן על כך , לכן כדאי להמשיך ולעקוב.
delola
שרית3
שולחת לך קישור לנושא לאתר של מטפלת ביוגה טיפולית שאף העבירה סדנה בבי"ח שיבא
http://www.yogatipulit.co.il/66243/%D7%99%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94
ערן ברקוביץ
המאמר מתאר כיוון חדש שנבחן וטוב שייבחן. במידה ויצליח יוכל לספק טיפול עיקרי או משלים באמצעות תוספי תזונה ובמידה וייכשל יוכל להוסיף על הידע ולצמצם אפשרויות שיעזרו למחקרים הבאים להיות יותר ממוקדים. מכל שיחותיי עם רופאי טרשת נפוצה בארץ ובעולם, תמיד שמעתי את הרצון לעזור למטופלים ולכן כה רבים מהם עוסקים גם במחקר.
השאיפה לתרופה שתעלים את המחלה משותפת לכל האנשים עם טרשת נפוצה ואלו הנמצאים סביבם, אינך לבד.
בנוסף לקשיים הפיסיים של המחלה את מתארת רגשות ומחשבות שמעציבות ומכבידות עלייך, במקרים כאלו אני ממליץ לפנות לפסיכולוג רפואי במרכז בו את מטופלת.
מקווה שבהמשך נוכל לדווח ולפרסם חדשות מסעירות וטובות שיוכלו לשמח את כל האנשים עם טרשת נפוצה וכל האנשים שנמצאים סביבם ומלווים אותם.
shoshi56
מתסכל עד כמה חוקרי MS עם כוונות עצומות להמציא את הגלגל, עושים בשורות הקטנות את הרע מכל, פוגעים לעצמם ברגל, בחוסר ידע בולט לעין!!!!!!!!!!!! אני עצובה .... המאמר מחזק יותר ויותר עד כמה אני לבד עם המחלה המופרעת הזו כשאף אחד לא רואה אותי כמטרה סופית לא רק לרפא גם אפילו לא להקל... נשארתי שוב אני והגוף שמתהלך לו באיטיות מרגיזה לעבר הכליה.
ערן ברקוביץ
בכתבה כתובות בכחול המילים "המאמר המלא" ליחצי על המילים הללו ותוכלי לקרוא את המאמר המלא, כולל התמונות שהחוקרים הציגו.
זה המחקר העדכני ביותר בנושא זה, אם ייצאו עוד עידכונים בעתיד כמובן שנעקוב ונדווח בהתאם, כמו תמיד.
shoshi56