מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תה ירוק מפחית כולסטרול
סקירת מחקרים חדשה מצאה כי תה ירוק מפחית את הכולסטרול הכללי והכולסטרול ה"רע"
מחקרים קשרו צריכה של תה ירוק לסיכון מופחת למחלות לב. כעת, סקירת מחקרים חדשה מעלה את האפשרות שהסיבה לכך, לפחות בחלקה, היא שהתה הירוק מפחית את הכולסטרול LDL המכונה "הכולסטרול הרע".
חוקרים מבייג'ין שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition סקרו 14 מחקרים קודמים. בכל אחד מהמחקרים המשתתפים חולקו באופן רנדומאלי לשתי קבוצות: קבוצה ששתתה תה ירוק או נטלה תמצית תה ירוק במשך תקופה של 3 שבועות עד 3 חודשים וקבוצה שקיבלה תה או תמצית ללא רכיבים פעילים.
בקרב אלו שקיבלו תה ירוק או תמצית, הכולסטרול ירד בממוצע ב- 7.2 מ"ג/דצ"ל. כולסטרול ה- LDL שלהם ירד ב- 2.2 מ"ג/דצ"ל – הפחתה של קצת פחות מ- 2%. לא היה הבדל ברמות ה- HDL המכונה "הכולסטרול הטוב".
ההשפעות מפחיתות הכולסטרול של התה הירוק עשויות לנבוע מהקטכינים (catechins) שבו. הקטכין הוא חומר בעל תכונות נוגדות חמצון שמנטרלות רדיקאלים חופשיים בגוף והחוקרים מאמינים כי הוא גם מפחית את הספיגה של הכולסטרול בגוף ולכן מסייע להפחית את רמות הכולסטרול. מחקרים קודמים מצאו כי לקטכין תכונות חשובות אחרות לבריאות הלב כמו הפחתת דלקתיות בכלי דם ואפילו דילול הדם וסיוע במניעת קרישי דם.
חשוב להבין כי ההשפעה של התה על הכולסטרול שנמצאה במחקר היא קטנה יחסית והוא אינו יכול להוות תחליף לטיפול תרופתי להפחתת כולסטרול. יחד עם זאת, התה הירוק יכול להיות חלק מתזונה בריאה ללב.
Am J Clin Nutr. doi: 10.3945/ajcn.110.010926
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה