מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותתבשיל קארי מלוח כמו מי-ים

תבשיל קארי מלוח כמו מי-ים

אזהרת מלח: מחקר חדש חושף רמות מפתיעות של מלח במוצרי קארי


שש מהארוחות המוכנות היו מלוחות יותר ממי- ים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
שש מהארוחות המוכנות היו מלוחות יותר ממי- ים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

בשנים האחרונות האוכל האסיאתי ובמרכזו- מוצרים המבוססים על תבלין הקארי, נהיה יותר ויותר פופולארי בעולם המערבי. רבים חושבים כי מדובר במזון בריא, לפחות בריא יותר מאשר מזונות רבים אחרים שאנו אוהבים להזמין הביתה בטייק אווי. אבל מחקר חדש מראה כי אנשים שצורכים באופן קבוע מנות המבוססות על קארי עלולים לפגוע בבריאות הלב שלהם.


החוקרים הבריטיים בחנו את רמות המלח של 784 מוצרי קארי מסופרמרקטים, חנויות עצמאיות ומסעדות. נמצא כי טייק-אווי של מזון אינדיאני ודרום-אסיאתי, ארוחות מוכנות ורוטבי בישול, נוטים להכיל רמות גבוהות מאוד של מלח, שעלולות להוביל ליתר לחץ דם, התקפי לב ושבץ מוחי.


לדוגמא מוצר מאיסלנד של עוף טיקה קפוא, מכיל 7.2 גרם מלח לאריזה של 450 גרם המיועדת ליחיד. מדובר בכמות גבוהה הרבה יותר מהכמות היומית המומלצת.


לפי המחקר ארוחה של תבשיל קארי קנוי, יחד עם אורז, לחם נאן הודי, מנת תוספת וצ'טני עלולה להגיע ל- 20.5 גרם מלח. יותר משלוש וחצי פעמים מהצריכה היומית המקסימאלית המומלצת של מלח בארוחה אחת.


שש מהארוחות המוכנות ליחיד שהחוקרים בדקו, היו מלוחות יותר ממי- ים. בנוסף, מלח ברטבי בישול נע בין 0.5 גרם ועד ל- 2.49 גרם. יותר ממחצית מהחמוצים שנבחנו היו מלוחים יותר ממי ים, חלקם בצורה משמעותית.


החוקרים הזהירו שאנשים צורכים באופן עיוור רמות מסוכנות של מלח. לדבריהם המחסור בסימון ברור של רכיבים תזונתיים, בשילוב עם תבלינים חריפים המטשטשים את הטעם המלוח, מביא לכך שאנשים לא מודעים לכמות המלח שהם אוכלים.


דובר ארגון הלב הבריטי אמר כי רמת המלח בחלק ממוצרי הקארי היא שערורייתית וכי יצרני המזון צריכים לספק לצרכנים מידע ברור יותר על המלח שהם צורכים במזון.


המחקר הבריטי פורסם זמן קצר לאחר שפאנל מומחים אמריקאיים קבע כי יש להגביל בחקיקה את כמות המלח המוסף למזון המעובד, כחלק מהמלחמה בנזקי הנתרן.

 

 

לכתבה בעיתון הדיילי מייל הבריטי 

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה