סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
שקדים מיטיבים עם סוכרתיים
צריכת שקדים בזמן הארוחה מפחיתה את רמות הגלוקוז בדם אחרי האכילה, באנשים עם סוכרת סוג 2
בשנים האחרונות מצטברות יותר ויותר עדויות על תרומתם של השקדים לבריאות. במחקר הנוכחי, חוקרים מאוניברסיטת אריזונה בחנו את ההשפעה של אכילת שקדים על רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת סוג 2, בטווח קצר ובטווח ארוך.
המחקר שפורסם בכתב העת Metabolism נערך על 19 מבוגרים, 7 מהם חולי סוכרת סוג 2. בשתי פעמים שונות, שהופרדו זו מזו בשבוע, המשתתפים קיבלו ארוחת ערב סטנדרטית ולמחרת בבוקר קיבלו את ארוחת הניסוי - בייגלה עם חמאה ומיץ - עם או בלי 28 גרם שקדים. המשתתפים נבדקו לאחר כל ארוחה.
בבדיקת רמות הסוכר אחרי הארוחה נראה כי תוספת השקדים הפחיתה ב-30% את רמות הסוכר אצל הסוכרתיים. בקבוצת הביקורת של המשתתפים הבריאים לא נראתה השפעה של צריכת השקדים על רמות הסוכר.
בשלב הבא של המחקר, החוקרים עקבו אחר קבוצה של 7 סוכרתיים, כדי לבדוק אם צריכה יומיומית של שקדים משפיעה על רמות ה- A1C - ההמוגלובין המסוכרר, מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר של ה- 3 חודשים האחרונים.
המשתתפים קיבלו מנת שקדים, 5 ימים בשבוע במשך 12 שבועות. בסיום התקופה, החוקרים מצאו ירידה של 4% ברמת ה- A1C. יחד עם זאת לא נראתה השפעה של צריכת שקדים על רמת הגלוקוז בדם אחרי צום.
Metabolism. 2011, 60(9), 1312-1317
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד מחקר על הבריאות שבאגוזים לסוכרתיים...
ד"ר דינה ראלט PhD
אחרי גיל 50 כדאי לאכול גם אגוזי לוז (Hazelnuts), מעשירים מגנזיום, ויטמיןE ומאזנים סוכר...