סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
שפעת החזירים - מהי וכיצד להיזהר ממנה
שפעת A/H1N1 2009 , הידועה בעיקר בשמה הפופולארי "שפעת החזירים", היא מחלה דמוית שפעת רגילה, ומאופיינת בחום של מעל 38 מעלות צלסיוס, בצירוף אחד התסמינים הבאים לפחות: שיעול, נזלת, כאבי גרון, כאבי שרירים או קוצר נשימה. על פי הידוע עד כה, השפעת החדשה מדבקת באופן דומה לשפעת העונתית, בעיקר על ידי שיעול ועיטוש של אנשים או באמצעות מגע ידיים או מגע בחפץ שעליו נגיף - ואחר כך נגיעה באף או בפה
שפעת A/H1N1 2009 , הידועה בעיקר בשמה הפופולארי "שפעת החזירים", היא מחלה דמוית שפעת רגילה, ומאופיינת בחום של מעל 38 מעלות צלסיוס, בצירוף אחד התסמינים הבאים לפחות:
- שיעול
- נזלת
- כאבי גרון
- כאבי שרירים
- קוצר נשימה
על פי הידוע עד כה, השפעת החדשה מדבקת באופן דומה לשפעת העונתית, בעיקר על ידי שיעול ועיטוש של אנשים או באמצעות מגע ידיים או מגע בחפץ שעליו נגיף - ואחר כך נגיעה באף או בפה.
אוכלוסיות גני הילדים ובתי הספר חשופות לדיבקות במחלת השפעת בפרט כאשר הן נמצאות במסגרות סגורות. לפיכך עלולים להיות מוקדים להתפשטות נגיף השפעת. ההנחיות שלהלן נועדו לצמצם את מקרי השפעת A/H1N1 2009 (שפעת החזירים) ולהגביל את התפשטותה במוסדות החינוך ומהם לקהילה.
להלן תמצית ההנחיות, והוראות לפעולה בעת מחלה (כפי שהועברה במסגרת ההנחיות של מנכ"ל משרד החינוך בתחילת שנת הלימודים התשס"ע ):
כללי הגיינה ונקיון למניעת שפעת החזירים:
א. יש לשטוף את הידיים במים ובסבון לפני האוכל, לפני טיפול במזון, לאחר יציאה מהשירותים, לאחר מגע עם רוק ועם הפרשות מהאף, לאחר שיעול ועיטוש ולאחר מגע עם ממחטת נייר משומשת. רצוי לנגב את הידיים היטב במגבות נייר. אפשר להשתמש גם בתכשיר ניקוי על בסיס אלכוהול.
ב. יש להמנע מלגעת באף, בפה ובעיניים בידיים לא שטופות כדי למנוע את העברת הנגיף. יש להקפיד לשטוף ידיים במים ובסבון לפני המגע ואחריו.
ג. יש לכסות את הפה ואת האף בעת ששיעול ועיטוש, אך לא בכף היד אלא בממחטת נייר. את ממחטת הנייר יש להשליך לפח לאחר השימוש. אם אין ממחטת נייר בהישג יד, יש לכסות את הפה בעזרת הזרוע או השקע בפנימי של המרפק.
ד. אם מתגלים סימני שפעת אצל ילד במהלך יום הלימודים, הוא יבודד ככל האפשר עד שייאסף אל ביתו.
פעולות אותן יש לנקוט בבעת מחלה:
א. במקרה של ילד חולה יש לדווח למנהל בית הספר בכדי שינקוט אמצעים למניעת המחלה ולהתפשטותה.
ב. במקרה של ילד שהופיעו אצלו תסמיני המחלה ידאג המוסד החינוכי לדווח להורים ולהפנות אותם לקבלת טיפול רפואי. ההורים ידווחו לבית הספר על תוצאות האבחון של הרופא המטפל.
ג. במקרה של ילד שחלה ב"שפעת החזירים" הוא יחזור ללימודים רק לאחר שיחלים באופן מלא וימציא אישור רפואי המעיד על כך.
מצגת משרד הבריאות למוסדות הלימוד: כך תיזהרו משפעת החזירים:
עוד מצגת של משרד הבריאות בנושא "שפעת החזירים" - כל מה שרציתם לדעת על שפעת החזירים:
במסגרת ההיערכות, אמורים הילדים לקבל הנחיות אודות המחלה, אפשרויות ההדבקות, מידע על התנהגות מניעתית הכרוכה בשמירה על היגיינה אישית וסביבתית.
מידע נוסף ניתן לקבל באתר משרד הבריאות .