מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שמן חריע מגן על הלב
מחקר: מנה יומית של שמן חריע יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב
הוספת מנה יומית של שמן חריע לתזונה- קצת פחות משתי כפיות – יכולה להיות דרך יעילה לסייע להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
החוקרים מאוניברסיטת אוהיו מסבירים כי שמן חריע מכיל חומצה לינולנית (Linolenic Acid), חומצת שומן רב- בלתי- רוויה מסוג אומגה 6.
המחקר שפורסם בכתב העת Clinical Nutrition נערך על נשים לאחר גיל המעבר עם השמנת יתר וסוכרת סוג 2. המשתתפות לא שינו את התזונה שלהן, אלא רק הוסיפו על מה שנהגו לאכול גם שמן חריע במשך 16 שבועות.
בסיום תקופת ההתערבות, בקרב הנשים היה שיפור במדדים הקשורים לבריאות הלב וכלי הדם כמו עליה בכולסטרול HDL המכונה "הכולסטרול הטוב", ירידה בסוכר בדם, עליה ברגישות לאינסולין וירידה בחלבון שמסמן דלקתיות.
במחקר קודם שערכו החוקרים באותה קבוצת נשים הם מצאו כי שמן חריע הפחית השמנה בטנית והגביר רקמת שריר.
קומבינציה זו של מדדי בריאות ששמן החריע משפר, קשורה לתסמונת המטבולית, מקבץ של מצבים בריאותיים שמביא לסיכון מוגבר למחלות לב וסוכרת.
בעקבות הממצאים, החוקרים אומרים כי מנה יומית של שמן חריע- בערך כפית ושני שליש- היא דרך בטוחה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. ניתן להשתמש בשמן לתיבול הסלט או בבישול.
למידע נוסף באתר אוניברסיטת אוהיו
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה