אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
8 אחוז מהישראלים מוותרים על תרופות משיקולים כלכליים
בשנת 2017 ישראלים רבים נאלצו לעשות ויתורים על תרופות וטיפולים נוספים בשל קשיים כלכליים. החדשות הטובות: מגמה של שיפור בשיעור האנשים שנאלצים לוותר
8% מבני ה-20 ומעלה שנרשמו להם תרופות על ידי רופאים בשנת 2017 ויתרו על התרופות בשל קשיים כלכליים. 9% ויתרו על טיפול רפואי בשל קשיים כלכליים. כך עולה ממסקר חדש שפרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במסגרתו רואיינו בביתם כ-7,300 איש בני 20 ומעלה, המייצגים כ-5.5 מיליון איש.
לפי הסקר, ערבים מוותרים יותר על תרופות מרשם וטיפולים (20% ו-16% בהתאמה) משיקולים כלכליים לעומת יהודים (5% ו-8% בהתאמה).
גרושים ויתרו יותר על תרופות (13%) לעומת נשואים (7%). בקרב בעלי הכנסה נמוכה במיוחד (משקי בית שבהם ההכנסה החודשית הממוצעת לנפש היא עד 2,000 שקל) 21% מהזקוקים לתרופות מרשם נאלצו לוותר בגלל שיקולים כלכליים ושיעור דומה ויתר על טיפולים. במשקי בית שבהם ההכנסה לנפש מעל 4,000 שקל 2% ויתרו על תרופות ו-4% על טיפולים אחרים.
מהסקר עולה כי נמשכת מגמה מהשנים האחרונות של ירידה משמעותית באחוזי המוותרים על תרופות מ-11% מהיהודים בשנת 2011 ל-5% בשנת 2017. גם בקרב האוכלוסייה הערבית ניכרת ירידה באחוזי המוותרים על תרופות, אך נותרו פערים ביחס לכלל האוכלוסייה.
פנינה 27
שתי תרופות.. הומלצו ואז לאחת אני לא זכאית מהסל... ואת השניה אין בארץ.. סיוט עד שהתרופה הגיעה.. פשוט סיוט.. וכן יקר נורא... יום שלישי על התרופה וזה עובד אבל הנזקים שצברתי בחודשיים האלה של ההמתנה .. ישארו איתי..