מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשות8 אחוז מהישראלים מוותרים על תרופות משיקולים כלכליים

8 אחוז מהישראלים מוותרים על תרופות משיקולים כלכליים

בשנת 2017 ישראלים רבים נאלצו לעשות ויתורים על תרופות וטיפולים נוספים בשל קשיים כלכליים. החדשות הטובות: מגמה של שיפור בשיעור האנשים שנאלצים לוותר


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

8% מבני ה-20 ומעלה שנרשמו להם תרופות על ידי רופאים בשנת 2017 ויתרו על התרופות בשל קשיים כלכליים. 9% ויתרו על טיפול רפואי בשל קשיים כלכליים. כך עולה ממסקר חדש שפרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במסגרתו רואיינו בביתם כ-7,300 איש בני 20 ומעלה, המייצגים כ-5.5 מיליון איש.

 

לפי הסקר, ערבים מוותרים יותר על תרופות מרשם וטיפולים (20% ו-16% בהתאמה) משיקולים כלכליים לעומת יהודים (5% ו-8% בהתאמה).

 

גרושים ויתרו יותר על תרופות (13%) לעומת נשואים (7%). בקרב בעלי הכנסה נמוכה במיוחד (משקי בית שבהם ההכנסה החודשית הממוצעת לנפש היא עד 2,000 שקל) 21% מהזקוקים לתרופות מרשם נאלצו לוותר בגלל שיקולים כלכליים ושיעור דומה ויתר על טיפולים. במשקי בית שבהם ההכנסה לנפש מעל 4,000 שקל 2% ויתרו על תרופות ו-4% על טיפולים אחרים.

 

מהסקר עולה כי נמשכת מגמה מהשנים האחרונות של ירידה משמעותית באחוזי המוותרים על תרופות מ-11% מהיהודים בשנת 2011 ל-5% בשנת 2017. גם בקרב האוכלוסייה הערבית ניכרת ירידה באחוזי המוותרים על תרופות, אך נותרו פערים ביחס לכלל האוכלוסייה.

 

פנינה-27
20/06/18 18:09

שתי תרופות.. הומלצו ואז לאחת אני לא זכאית מהסל... ואת השניה אין בארץ.. סיוט עד שהתרופה הגיעה.. פשוט סיוט.. וכן יקר נורא... יום שלישי על התרופה וזה עובד אבל הנזקים שצברתי בחודשיים האלה של ההמתנה .. ישארו איתי..