מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותשכיחות גבוהה של כאבי מפרקים בקרב הישראלים

שכיחות גבוהה של כאבי מפרקים בקרב הישראלים

"הארץ": מחקר חדש חושף את השכיחות הגבוהה של כאבי מפרקים בישראל. הכאבים מתחילים כבר בגיל 20


המיחוש הנפוץ ביותר: כאב גב תחתון (צילום: panthermedia)
המיחוש הנפוץ ביותר: כאב גב תחתון (צילום: panthermedia)

 

מיחושים ריאומטיים, שבין השאר נלווים למחלות מפרקים, נפוצים ביותר באוכלוסייה בישראל. 22.8% מהאוכלוסייה הבוגרת - מעל גיל 20 - מדווחים על מיחושים ריאומטיים בעוצמות משתנות, בשכיחות העולה עם הגיל. כך עולה ממחקר מקיף שערכו חוקרים מהמחלקה לריאו-מטולוגיה בבית החולים איכילוב ומאוניברסיטת תל אביב, שאת תוצאותיו פרסם היום כתב הבריאות של עיתון "הארץ", דן אבן.

 

המחקר הסתמך על ארבעה סקרים ארציים שנערכו בשנים 2002 - 2008, בהם השתתפו 2,520 נבדקים שנשאלו על תסמינים של כאב, נוקשות, נפיחות או הגבלה בתנועה במפרקים, ברצועות, בגידים, בשרירים ובעמוד השדרה, שלא כתוצאה מחבלה.

 

4.4% מהנבדקים, בגילאי 20 עד 30, דיווחו על מיחושים ריאומטיים. שיעור המדווחים על כאבים כאלה עלה ל-14.5% בקרב בני 30 עד 40, ל-23.2% בקרב בני 40 עד 50, ל-25.5% בקרב בני 50 עד 60 ול-40.2% בקרב בני 60 ומעלה. שכיחות המיחושים בקרב נשים גבוהה ב-20% מאשר בקרב גברים. עוד עלה מהמחקר כי שכיחותם של מיחושים ריאומטיים גבוהה יותר בחורף (26.2%) מאשר בקיץ (17.7%). על-פי החוקרים, השיעורים שנמצאו בישראל דומים לשיעורי התחלואה בארצות הברית.

 

מבין הנבדקים הישראלים שסבלו ממיחושים ריאומטיים, הרוב דיווחו על כאבים בגב התחתון (63%). מיחושים אחרים שדווח עליהם היו בברכיים (47%), בכתפיים (46%), בצוואר (43%), בידיים (34%), באצבעות כפות הידיים (28%), במותניים (26%), בקרסול (25%), במרפקים (25%) ובבהונות הרגליים (23%).

 

מיחושים במפרקים מעלים את הסבירות להתפתחותן של מחלות ריאומטיות, הפוגעות בעיקר במפרקים. חלקן מאופיינות כמחלות אוטו-אימוניות, שבהן המערכת החיסונית תוקפת את הגוף.

 

מחסור באנשי מקצוע

 

במחקר התברר כי 28% מהסובלים ממיחושים במפרקים נעדרו מהעבודה לפחות יום אחד בשנה שקדמה למחקר, בהשוואה ל-13.7% בקבוצת הביקורת. בקבוצת הסובלים ממיחושים במפרקים, 7.9% דיווחו כי אינם עובדים, בהשוואה ל-2.9% בקבוצת הביקורת.

 

ממצאי המחקר מדגישים עד כמה המחסור בריאומטולוגים בארץ חמור. לפי נתוני משרד הבריאות, בישראל 98 ריאומטולוגים, כלומר 1.1 ריאומטולוגים ל-100 אלף נפש. בימים אלה מתמחים בריאומטולוגיה בישראל 12 רופאים בלבד.

 

לפי דו"ח שארגון רופאים לזכויות אדם וקבוצת ב"ש - שוויון בבריאות פירסמו בדצמבר 2009, זמן ההמתנה לבדיקה אצל ריאומטולוג ארוך ביותר. בקופת חולים כללית זמן ההמתנה הממוצע הוא 33 יום, ומגיע ל-59 יום במחוז חיפה; במכבי זמן ההמתנה הממוצע הוא 53 יום, ומגיע ל-88 יום במחוז דרום; במאוחדת זמן ההמתנה מגיע ל-30 יום במחוז צפון; מלאומית לא נמסרו נתונים על זמן ההמתנה.

 


לכתבה המלאה באתר עיתון הארץ