מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותשיעורי סרטן השד בישראל – מהגבוהים במערב

שיעורי סרטן השד בישראל – מהגבוהים במערב

חודש המודעות לסרטן השד: אחת מכל 7.5 נשים יהודיות בישראל תחלה בסרטן שד חודרני במהלך חייה


כ-4,500 נשים אובחנו עם סרטן השד בשנת 2009 (צילום: Shutterstock)
כ-4,500 נשים אובחנו עם סרטן השד בשנת 2009 (צילום: Shutterstock)

שיעורי התחלואה בסרטן השד בקרב נשים בישראל הם מהגבוהים בעולם המערבי: ישראל במקום החמישי לאחר בלגיה, דנמרק, צרפת והולנד. עם זאת, שיעורי התמותה מהמחלה במגמת ירידה ונמוכים יחסית. כך עולה מנתונים שהוצגו היום (א') במסיבת עיתונאים שכינסה האגודה למלחמה בסרטן לציון חודש המודעות לסרטן השד ולקראת מבצע "הקש בדלת".

 

אחת מכל 7.5 נשים יהודיות ואחת מכל 14 נשים ערביות תחלה בסרטן חודרני של השד במהלך החיים.  בשנת 2009 אובחנו בישראל 4,005 חולות חדשות עם סרטן חודרני של השד ו-492 חולות חדשות עם סרטן ממוקד של השד - גידול שטרם פיתח גרורות.

 

החדשות הטובות הן שקיימת מגמה של עלייה בשיעורי ההישרדות מסרטן השד. שיעור ההישרדות לנשים שאובחנו בשנים 1991-95 עמד על 77.9% בעוד ששיעור ההישרדות של נשים שאובחנו בשנים 2001-2004 עמד על 86.4%.

 

סרטן השד הוא הגידול השכיח ביותר בקרב נשים בישראל והוא מהווה כ-31% מכלל גידולי הסרטן. בקרב גברים יהודים הסרטן השכיח ביותר הוא סרטן הערמונית ובגברים ערבים - סרטן הריאה.

 

כיום, חיים בישראל למעלה מ-200,000 חולי סרטן הנמצאים בטיפול או במעקב. הנתונים מראים שמדי שנה, נוספים בארץ כ-28,000 חולי סרטן חדשים, מהם כ-400 ילדים.

 

ביום שני ה-22.10.2012 יתקיים מבצע ההתרמה "הקש בדלת" של האגודה למלחמה בסרטן. התרומות שיאספו במבצע יאפשרו לאגודה לרכוש מכשירים רפואיים חדשניים ומתקדמים למרכזים הרפואיים לטיפול בחולי הסרטן, לממן מחקרים של רופאים וחוקרים בישראל ובעולם בתחום המלחמה בסרטן בתקווה למציאת תרופה למחלות הסרטן, ליזום ולבנות תכניות לאומיות לאבחון מוקדם של סוגי מחלות סרטן שונות אשר גילויים המוקדם מביא לאחוזי ריפוי גבוהים יותר, לתמוך כספית בחולי סרטן נזקקים, להקים מחלקות לחולי סרטן בבתי החולים ברחבי הארץ ולממן את העסקתן של אחיות ועובדות סוציאליות, המסייעות לחולי הסרטן בבתי החולים ובמרפאות בקהילה.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה