מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותשימוש כרוני במורפיום מעכב ריפוי פצעים

שימוש כרוני במורפיום מעכב ריפוי פצעים

חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה מצאו כי שימוש כרוני במורפיום מעכב ריפוי הפצע בנוכחות זיהום


שימוש כרוני במורפיום עלול לעכב ריפוי פצעים
שימוש כרוני במורפיום עלול לעכב ריפוי פצעים

ממצאי המחקר עתידים להתפרסם בגליון פברואר של "American Journal of Pathology".

 

מורפיום פועל על תאים במערכת העצבים המרכזית וכתוצאה מכך ישנה הקלה בכאב, אולם השימוש יכול גם להשפיע על המערכת החיסונית. ואכן, למשתמשים כרוניים במורפיום יש סגירה איטית של פצעים ונטייה לזיהום.

 

כדי להמשיך ולבדוק בעיה זו, ריפוי הפצע נבדק במודל על עכברים עם שימוש כרוני במורפיום. בנוכחות של דלקת, חשיפה כרונית למורפיום הביאה לירידה ניכרת בסגירת הפצע, פגיעה בשלמות הפצע ועליה בסיכון לאלח דם (ספסיס).

 

עם חשיפה למורפיום, ביטוי של מערכת חיסונת השתנה והוא התבטא בירידה בגיוס של תאי חיסון לאתר הפצע, ירידה בהיווצרות כלי דם חדשים וירידה בגיוס תאים לחדשים הדרושים לסגירת הפצע. נתונים אלה מראים כי דיכוי חיסוני שנגרם במהלך טיפול על ידי מורפיום מוביל לעיכוב בסגירת פצע וסיכון מוגבר לזיהום.

 

קבוצת החוקרים הגיעה למסקנה כי ניסויים אלה מספקים הסבר מדוע ישנם חולים שמטופלים במורפיום סובלים מפצעים זיהומים כרוניים שאינם נסגרים. הבנת מנגנונים בסיסיים אלו מאפשרת שיפור אפשרויות הטיפול לא רק עבור משתמשים כרוניים במורפיום, אלא היא בעלת השלכות עבור אוכלוסיות בסיכון כגון קשישים או אלה הנמצאים במצב סטרס תמידי.

 

מתוך-Sciencedaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן