אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
שזיפים מיובשים מגנים מפני שברים
מחקר: אכילת שזיפים מיובשים עשויה להפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס ושברים בנשים לאחר גיל המעבר
נשים שאוכלות שזיפים מיובשים זוכות לשיפור בצפיפות העצם והפחתה בסיכון לאוסטיאופורוזיס. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטאות Florida State ו- Oklahoma State University שנערך על כ- 100 נשים לאחר גיל המעבר.
55 מהנשים התבקשו לאכול 100 גרם של שזיפים מיובשים (כ- 10 שזיפים) בכל יום במשך שנה. הנשים האחרות אכלו 100 גרם תפוחים מיובשים במקום. המשתתפות קיבלו גם 500 מ"ג של סידן ותוסף ויטמין D בכל יום. הנשים נבדקו בתחילת המחקר ובמספר נקודות במהלך תקופת המעקב.
מהתוצאות שפורסמו בכתב העת British Journal of Nutrition עלה כי בקרב נשים שאכלו שזיפים צפיפות העצם הייתה גבוהה הרבה יותר בעצמות אמת היד ובעמוד השדרה בהשוואה לאלו שאכלו תפוחים.
בעבר, החוקרים בחנו פירות רבים בהם צימוקים, תותים ותאנים, ואף אחד מהם לא התקרב להשפעה שהייתה לשזיפים על צפיפות העצם. לדבריהם, לשזיפים השפעה עצומה על בריאות העצם, והם ממליצים לאכול אותם באופן קבוע למניעת אוסטיאופורוזיס ושברים.
החוקרים סבורים שאכילת שזיפים מיובשים מסייעת לדכא את הקצב הטבעי של התפרקות העצם, שבדרך עולה על קצב התחדשות העצמות באנשים מבוגרים.
לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Florida state
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה