מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שוקולד עשוי לשפר את זרימת הדם לרגליים
לכבוד יום השוקולד שמצוין ב-7 ביולי, הבאנו עבורכם מחקר חדש על הסגולות הרפואיות של הממתק האהוב
אנשים עם מחלת עורקים היקפית הגורמת לבעיות בזרימת הדם לרגליים הצליחו ללכת מעט יותר זמן ומרחק גדול יותר לאחר שאכלו 40 גרם שוקולד כהה (המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו). כך מצא מחקר קטן שפורסם בשבוע שעבר בכתב העת המדעי Journal of the American Heart Association.
מחלת עורקים היקפית (PAD) מתבטאת בהיצרות של כלי דם, במיוחד אלו המובילים דם לרגליים, עקב הצטברות רבדים טרשתיים על הדפנות הפנימיות של כלי הדם. התסמין העיקרי של המחלה הוא כאב או התכווצויות שרירים בעת הליכה. המחקר החדש מצא כי אכילת שוקולד כהה – מזון עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים – לפני ההליכה עשויה להפחית מהכאב.
המחקר נערך בקרב 20 מטופלים מבוגרים עם מחלת עורקים היקפית באיטליה, על ידי חוקרים מאוניברסיטת Sapienza. ביום אחד הנחקרים קיבלו 40 גרם שוקולד חלב (המכיל 35% או פחות מוצקי קקאו ולכן דל בפוליפנולים) וביום אחר הם קיבלו 40 גרם שוקולד כהה (המכיל לפחות 85% מוצקי קקאו ולכן עשיר בפוליפנולים). החוקרים נטלו מהנחקרים דגימות דם וערכו מבחנים לקביעת יכולת ההליכה המקסימלית שלהם כל פעם לפני שהם אכלו את השוקולד ושעתיים לאחר מכן.
נמצא כי אכילת שוקולד מריר העלתה את המרחק המקסימלי שהנחקרים הלכו ב-11% ואת משך הזמן המקסימלי בו יכלו ללכת לפני שנאלצו לעצור בשל כאבים ב-15%. מדובר בממוצע של כמעט 12 מטר ו-17 שניות יותר.
בנוסף, בדיקות הדם הראו כי לאחר אכילת שוקולד כהה, מדדי הלחץ החמצוני של הנחקרים ירדו והייתה עליה של 57% בגז שנקרא תחמוצת חנקתית (nitric oxide), הקשור להרחבת כלי דם ושיפור זרימת הדם. אכילת שוקולד חלב לא הובילה לשינויים בפרטמרים שנבדקו.
החוקרים הסיקו כי צריכה קצרת טווח של שוקולד כהה עשויה לשפר את היכולת של חולי מחלת עורקים היקפית ללכת זמן רב יותר ומרחק גדול יותר. הם משערים כי השיפור ביכולת ההליכה נובע מצריכת הפוליפנולים המובילה לרמות גבוהות יותר של תחמוצת חנקתית האחראית להרחבת כלי הדם ולשיפור בזרימת הדם.
המחקר לא מהווה צידוק להתנפל על ארון הממתקים. מדובר במחקר ראשוני וקטן ויש צורך במחקרים נוספים, גדולים וארוכי טווח, כדי לבחון אם לשוקולד אכן יש השפעה חיובית על זרימת הדם בגוף ועל יכולת ההליכה של אנשים הסובלים ממחלת עורקים היקפית, ואם הסיבה לכך היא הפוליפנולים שבו.
בינתיים חשוב לזכור כי שוקולד, גם שוקולד כהה, מכיל כמויות גדולות של סוכר, שומן וקלוריות ולכן חשוב להגביל את צריכתו. איגוד הלב האמריקני מזכיר שישנן דרכים אחרות ובריאות יותר לצרוך פוליפנולים בתזונה. פוליפנולים קיימים בין היתר בזרעי סלרי, צלפים ואגוזי לוז.
J Am Heart Assoc.2014; 3: e001072originally published July 2, 2014,doi: 10.1161/JAHA.114.001072
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד בשבחי השוקולד...
http://www.bangaloremirror.com/columns/you/Health-benefits-of-chocolate-you-might-not-know-about/articleshow/49678355.cms
avi5199
אם בכלל התוצאות של המחקר הזה מובהקות אז כנראה שהסוכר בשוקולד נתן להם מרץ ותו לא.
מחקר מטופש .
אם כבר היו צריכים לבדוק את ההשפעה של קקאו בלי כל הכימיקלים השומן והסוכר שיש בשוקולד.
סם הקוסם
נועה7
אגב גם ציפסים מוכנים וכנראה קורנפלקסים מכילים אקרילאמיד. אכן נחשד כמסרטן, למרות שראיתי מחקרים ששללו את היותו מסרטן. ידוע לך אם השוקולד שמכינים בבית בהמסה בבן מארי מכיל גם אקרילאמיד?
סם הקוסם
רוב השוקולדים מכילים רעלן מסרטן הקרוי אקרילאמיד!