מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • דיאטת יו-יו מעלה הסיכון למחלת כליות לאנשים עם סוכרת סוג 1
    דיאטת יו-יו מעלה הסיכון למחלת כליות לאנשים עם סוכרת סוג 1
  • מנגל בריא: איך אפשר להפחית תרכובות מסרטנות בבשר צלוי?
    מנגל בריא: איך אפשר להפחית תרכובות מסרטנות בבשר צלוי?
  • ילדי המלחמות: תסמינים נרחבים של פוסט טראומה אצל ילדי ישראל
    ילדי המלחמות: תסמינים נרחבים של פוסט טראומה אצל ילדי ישראל
  • התרופות החדשות להשמנה וסוכרת תורמות להתמודדות עם אלכוהול
    התרופות החדשות להשמנה וסוכרת תורמות להתמודדות עם אלכוהול
  • צאצאים לניצולי שואה – בסיכון לפוסט טראומה בעקבות ה-7 באוקטובר
    צאצאים לניצולי שואה – בסיכון לפוסט טראומה בעקבות ה-7 באוקטובר
  • מיצוי זכויות כלכליות לחולים – כל המידע
    מיצוי זכויות כלכליות לחולים – כל המידע
  • למי האובך מסוכן ולמה – ומה ניתן לעשות?
    למי האובך מסוכן ולמה – ומה ניתן לעשות?
  • המדריך למאובחן החדש ב-COPD
    המדריך למאובחן החדש ב-COPD
  • אורטיקריה מלווה בסיכון לממאירות
    אורטיקריה מלווה בסיכון לממאירות
  • כל מה שצריך לדעת על COPD: תסמינים, אבחון והטיפולים החדשים
    כל מה שצריך לדעת על COPD: תסמינים, אבחון והטיפולים החדשים
  • התסמונת המטבולית: מטפורמין עשוי למנוע התפתחות סוכרת
    התסמונת המטבולית: מטפורמין עשוי למנוע התפתחות סוכרת
  • טיולים מלווים באריכות ימים ויתרונות בריאותיים
    טיולים מלווים באריכות ימים ויתרונות בריאותיים
  • תרומת ביציות – כל מה שחשוב לדעת
    תרומת ביציות – כל מה שחשוב לדעת
  • כל מה שצריך לדעת על COPD: תסמינים, אבחון והטיפולים החדשים
    כל מה שצריך לדעת על COPD: תסמינים, אבחון והטיפולים החדשים
  • תוספת סוכר מבטלת את תרומתו של הקפה נגד סוכרת
    תוספת סוכר מבטלת את תרומתו של הקפה נגד סוכרת

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותשוקולד עשוי לשפר את זרימת הדם לרגליים

שוקולד עשוי לשפר את זרימת הדם לרגליים

לכבוד יום השוקולד שמצוין ב-7 ביולי, הבאנו עבורכם מחקר חדש על הסגולות הרפואיות של הממתק האהוב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנשים עם מחלת עורקים היקפית הגורמת לבעיות בזרימת הדם לרגליים הצליחו ללכת מעט יותר זמן ומרחק גדול יותר לאחר שאכלו 40 גרם שוקולד כהה (המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו). כך מצא מחקר קטן שפורסם בשבוע שעבר בכתב העת המדעי Journal of the American Heart Association. 

 

מחלת עורקים היקפית (PAD) מתבטאת בהיצרות של כלי דם, במיוחד אלו המובילים דם לרגליים, עקב הצטברות רבדים טרשתיים על הדפנות הפנימיות של כלי הדם. התסמין העיקרי של המחלה הוא כאב או התכווצויות שרירים בעת הליכה. המחקר החדש מצא כי אכילת שוקולד כהה – מזון עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים – לפני ההליכה עשויה להפחית מהכאב.

 

המחקר נערך בקרב 20 מטופלים מבוגרים עם מחלת עורקים היקפית באיטליה, על ידי חוקרים מאוניברסיטת Sapienza. ביום אחד הנחקרים קיבלו 40 גרם שוקולד חלב (המכיל 35% או פחות מוצקי קקאו ולכן דל בפוליפנולים) וביום אחר הם קיבלו 40 גרם שוקולד כהה (המכיל לפחות 85% מוצקי קקאו ולכן עשיר בפוליפנולים). החוקרים נטלו מהנחקרים דגימות דם וערכו מבחנים לקביעת יכולת ההליכה המקסימלית שלהם כל פעם לפני שהם אכלו את השוקולד ושעתיים לאחר מכן.

 

נמצא כי אכילת שוקולד מריר העלתה את המרחק המקסימלי שהנחקרים הלכו ב-11% ואת משך הזמן המקסימלי בו יכלו ללכת לפני שנאלצו לעצור בשל כאבים ב-15%. מדובר בממוצע של כמעט 12 מטר ו-17 שניות יותר.

 

בנוסף, בדיקות הדם הראו כי לאחר אכילת שוקולד כהה, מדדי הלחץ החמצוני של הנחקרים ירדו והייתה עליה של 57% בגז שנקרא תחמוצת חנקתית (nitric oxide), הקשור להרחבת כלי דם ושיפור זרימת הדם. אכילת שוקולד חלב לא הובילה לשינויים בפרטמרים שנבדקו.

 

החוקרים הסיקו כי צריכה קצרת טווח של שוקולד כהה עשויה לשפר את היכולת של חולי מחלת עורקים היקפית ללכת זמן רב יותר ומרחק גדול יותר. הם משערים כי השיפור ביכולת ההליכה נובע מצריכת הפוליפנולים המובילה לרמות גבוהות יותר של תחמוצת חנקתית האחראית להרחבת כלי הדם ולשיפור בזרימת הדם.

 

המחקר לא מהווה צידוק להתנפל על ארון הממתקים. מדובר במחקר ראשוני וקטן ויש צורך במחקרים נוספים, גדולים וארוכי טווח, כדי לבחון אם לשוקולד אכן יש השפעה חיובית על זרימת הדם בגוף ועל יכולת ההליכה של אנשים הסובלים ממחלת עורקים היקפית, ואם הסיבה לכך היא הפוליפנולים שבו.

 

בינתיים חשוב לזכור כי שוקולד, גם שוקולד כהה, מכיל כמויות גדולות של סוכר, שומן וקלוריות ולכן חשוב להגביל את צריכתו. איגוד הלב האמריקני מזכיר שישנן דרכים אחרות ובריאות יותר לצרוך פוליפנולים בתזונה. פוליפנולים קיימים בין היתר בזרעי סלרי, צלפים ואגוזי לוז.

 

J Am Heart Assoc.2014; 3: e001072originally published July 2, 2014,doi: 10.1161/JAHA.114.001072

 

עוד בשבחי השוקולד...

http://www.bangaloremirror.com/columns/you/Health-benefits-of-chocolate-you-might-not-know-about/articleshow/49678355.cms

avi5199
08/07/14 12:29

אם בכלל התוצאות של המחקר הזה מובהקות אז כנראה שהסוכר בשוקולד נתן להם מרץ ותו לא.

מחקר מטופש .

אם כבר היו צריכים לבדוק את ההשפעה של קקאו בלי כל הכימיקלים השומן והסוכר שיש בשוקולד.

סם-הקוסם
08/07/14 8:41
נועה7
07/07/14 23:04

אגב גם ציפסים מוכנים וכנראה קורנפלקסים מכילים אקרילאמיד. אכן נחשד כמסרטן, למרות שראיתי מחקרים ששללו את היותו מסרטן. ידוע לך אם השוקולד שמכינים בבית בהמסה בבן מארי מכיל גם אקרילאמיד?

סם-הקוסם
07/07/14 15:20

רוב השוקולדים מכילים רעלן מסרטן הקרוי אקרילאמיד!