מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותשוקולד מריר עשוי להוריד לחץ דם

שוקולד מריר עשוי להוריד לחץ דם

סקירה של 20 מחקרים מצאה ששוקולד מריר עשוי להוריד מעט את לחץ הדם


שוקולד מריר: מכיל פלבנואידים אבל גם לא מעט קלוריות (צילום: Shutterstock)
שוקולד מריר: מכיל פלבנואידים אבל גם לא מעט קלוריות (צילום: Shutterstock)

 

חדשות מתוקות: מחקר ענק מצא כי אכילת שוקולד מריר (כהה) כל יום מפחיתה מעט את לחץ הדם. החוקרים מסבירים כי חומרים בקקאו – הרכיב המרכזי בשוקולד – מרחיבים את כלי הדם.

 

הממצאים התקבלו באמצעות סקירת Cochrane (גוף מוסמך העורך מחקרי ענק באמצעות סקירת מחקרים) של 20 ניסויים קצרי טווח, בהם 856 משתתפים קיבלו שוקולד מריר או אבקת קקאו בכל יום במשך 2 עד 18 שבועות. לחץ הדם שלהם נבדק והושווה לקבוצת ביקורת. החוקרים מצאו כי שוקולד עשיר בפלבנואידים ואבקת קקאו הפחיתו את לחץ הדם ב 2-3 מ"מ כספית תוך שבועות ספורים.

 

פולי קקאו מכילים פלבנואידים להם מייחסים יכולת יצירת גז שנקרא תחמוצת חנקתית (nitric oxide), ה"מרגיע" ומרחיב כלי דם וכך מפחית את לחץ הדם.

 

החוקרים מציינים כי קשה להמליץ על כמויות שוקולד שאכילתן תשפיע לטובה על לחץ הדם, מכיוון שריכוז הפלבנואידים משתנה בין גידולים של פולי קקאו וקיימים גם הבדלים משמעותיים בין סוגי השוקולד בגלל שוני בתהליך הייצור. העדויות שנאספו עד היום מצביעות על כך שכדי לקבל הטבות בריאותיות, השוקולד צריך להכיל לפחות 60% - 70% מוצקי קקאו. 

 

יחד עם זאת, צריך לזכור שבשוקולד - גם אם מדובר בשוקולד מריר איכותי המכיל ריכוז קקאו גבוה ולכן הרבה פלבונואידים - יש גם לא מעט קלוריות. ההשמנה שעלולה להיגרם מצריכת יתר של שוקולד, מלווה בעצמה בנזקים לבריאות. לכן, יש דרכים בריאות יותר להפחית את לחץ הדם.

 

 

The Cochrane Library, 2012 DOI:10.1002/14651858.CD008893.pub2