מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותשוקולד מפחית לחץ דם וסיכון לתחלואה לבבית

שוקולד מפחית לחץ דם וסיכון לתחלואה לבבית

אכילת שוקולד כהה עשויה להפחית את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון לתחלואה לבבית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חוקרים מגרמניה עקבו במשך 10 שנים אחר 19,375 אנשים בטווח גילאים של 35-65. החוקרים בדקו את הקשר בין אכילת שוקולד וכמותו לבין לחץ הדם והתפתחות תחלואה לבבית.

 

החוקרים מצאו כי דווקא האנשים שאכלו יותר שוקולד - בממוצע 7.5 גרם ליום - היו עם ערכי לחץ דם נמוכים יותר וסיכון מופחת ב-29% לפתח אוטם חד של שריר הלב ו/או שבץ מוחי, וזאת בהשוואה לאנשים שאכלו בממוצע 1.7 גרם שוקולד ליממה.

 

החוקרים סבורים כי מרכיב הפלבנולים (flavanols) שנמצא בקקאו, תורם לירידת לחץ הדם ע"י שיפור זמינות הגז nitric oxide, שגורם להרחבה של דפנות כלי הדם, וע"י כך לירידת לחץ הדם בתוכם.

 

יש לזכור כמובן כי במחקר זה מדובר בכמויות מזעריות של שוקולד - בערך קוביית שוקולד ליום :-)

כך שאין להסיק מכך שיש לצרוך את כל החפיסה...

Eur Heart J. 2010 Apr 10. Epub ahead of print

 

ועוד, בסקר מקיף של 15 מחקרים נמצא כי אכילת שוקולד כהה אכן קשורה עם רמות לחץ דם סיסטולי נמוכות יותר. אפקט השוקולד דומה בתרומתו להורדת לחץ דם של 30 דקות ספורט ביום ויכול במשך 5 שנים להפחית סיכון מחלות לב בכ- 20%.

BMC Medicine 2010, 8, 39

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה