השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שוקו טעים יותר מכוס כתומה
מחקר חדש מראה כיצד האופן בו אנו מגישים משקאות ומאכלים משפיע באופן משמעותי על תפיסת הטעם
חולמים על שוקו חם בימים הקרים הללו? כדאי שתכינו אותו בכוס כתומה או כוס בצבע קרם כהה – ייתכן שתיהנו ממנו יותר. כך לפחות עולה ממחקר חדש שמזכיר כיצד הכלי בו מגישים מאכל או משקה עשוי להשפיע על איך שאנחנו תופסים את הטעם שלו.
חוקרים מהאוניברסיטה הפוליטכנית של ולנסיה ואוניברסיטת אוקספורד גייסו 57 מתנדבים וביקשו מהם לטעום שוקו חם שהוגש בארבע כוסות בצבעים שונים – לבן, קרם כהה, אדום וכתום. הם התבקשו לדרג כל משקה בסולם של 1 עד 10.
השוקו בכל הכוסות היה אותו שוקו בדיוק, אך המתנדבים אמרו שהמשקה שהוגש בכוסות שצבען כתום או קרם היה טעים יותר. השוקו בכוסות הלבנות קיבל את הדירוג הנמוך ביותר.
החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Sensory Studies מסבירים כי צבע הכלי בו מוגש משקה או מאכל יכול להעצים תכונות מסוימות כמו טעם או ארומה.
מחקרים קודמים מצאו כי כלים צהובים מעצימים את תפיסת הטעם של לימונים. בתחום המשקאות הקלים, משקאות עם צבעים קרים כמו כחול נתפסים כיותר מרווים מאשר צבעים חמים כמו אדום ואם המשקאות ורודים הם נתפסים כמתוקים יותר. מחקר שנערך לאחרונה מצא כי קינוח בטעם תות נתפס כמתוק יותר ב-10% ועשיר יותר בטעם ב-15% כאשר הוגש על צלחות לבנות בהשוואה לצלחות שחורות, מה שמראה כי ייתכן שעדיף להגיש קינוחים בצלחות לבנות.
Journal of Sensory Studies 27 (5): 324–331, 2012
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
איתן אורנשטיין שוקו
ד"ר דינה ראלט PhD
90 מינוס
היה צריך לבחון עים עצימת עניים כדי לבדי שהמחקר נכון
ANA35
לא נראה לי כ"נכון. הצבע משפיע (ומושפע) על מצב רוח ועל האווירה, אבל על הטעם? לא נראה לי.