מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותשוקו טעים יותר מכוס כתומה

שוקו טעים יותר מכוס כתומה

מחקר חדש מראה כיצד האופן בו אנו מגישים משקאות ומאכלים משפיע באופן משמעותי על תפיסת הטעם


כוס כתומה תפיק את המרב מהשוקו (צילום: Shutterstock)
כוס כתומה תפיק את המרב מהשוקו (צילום: Shutterstock)

חולמים על שוקו חם בימים הקרים הללו? כדאי שתכינו אותו בכוס כתומה או כוס בצבע קרם כהה – ייתכן שתיהנו ממנו יותר. כך לפחות עולה ממחקר חדש שמזכיר כיצד הכלי בו מגישים מאכל או משקה עשוי להשפיע על איך שאנחנו תופסים את הטעם שלו.

 

חוקרים מהאוניברסיטה הפוליטכנית של ולנסיה ואוניברסיטת אוקספורד גייסו 57 מתנדבים וביקשו מהם לטעום שוקו חם שהוגש בארבע כוסות בצבעים שונים – לבן, קרם כהה, אדום וכתום. הם התבקשו לדרג כל משקה בסולם של 1 עד 10.

 

השוקו בכל הכוסות היה אותו שוקו בדיוק, אך המתנדבים אמרו שהמשקה שהוגש בכוסות שצבען כתום או קרם היה טעים יותר. השוקו בכוסות הלבנות קיבל את הדירוג הנמוך ביותר. 

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Sensory Studies מסבירים כי צבע הכלי בו מוגש משקה או מאכל יכול להעצים תכונות מסוימות כמו טעם או ארומה.

 

מחקרים קודמים מצאו כי כלים צהובים מעצימים את תפיסת הטעם של לימונים. בתחום המשקאות הקלים, משקאות עם צבעים קרים כמו כחול נתפסים כיותר מרווים מאשר צבעים חמים כמו אדום ואם המשקאות ורודים הם נתפסים כמתוקים יותר. מחקר שנערך לאחרונה מצא כי קינוח בטעם תות נתפס כמתוק יותר ב-10% ועשיר יותר בטעם ב-15% כאשר הוגש על צלחות לבנות בהשוואה לצלחות שחורות, מה שמראה כי ייתכן שעדיף להגיש קינוחים בצלחות לבנות.

 

 

Journal of Sensory Studies 27 (5): 324–331, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

90-מינוס
12/01/13 11:06

היה צריך לבחון עים עצימת עניים כדי לבדי שהמחקר נכון

ANA35
12/01/13 3:26

לא נראה לי כ"נכון. הצבע משפיע (ומושפע) על מצב רוח ועל האווירה, אבל על הטעם? לא נראה לי.