סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
שדרוג ביכולת המעקב אחר ילדים ונוער חולי סוכרת
במרפאת סוכרת נעורים בביה"ח 'קפלן' מדי סוכר חדשניים יבדקו סוכר לכל חולי סוכרת נעורים בכל 5 דקות. בסה"כ 288 ערכי סוכר ביממה!
לאחרונה החלו מומחי מרפאת סוכרת נעורים בבית החולים 'קפלן', לבצע מדידת סוכר בסיוע מד חדשני שדוגם רמת סוכר בכל 5 דקות. המדידה מתבצעת לכל הילדים המטופלים, למעלה מ- 150 ילדים בטווח הגילאים 2-25, וניתנת לרופא המטפל ולמטופל מידע רציף בזמן אמיתי של ערכי הסוכר. מדי הסוכר נרכשו ע"י עמותת ידידי בית החולים בתרומת קרן 'קלרה מנדס' בהולנד ותחנת הדלק 'מיקה' ברחובות.
ד"ר אמנון צונג, מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה פדיאטרית בבית החולים , אמר כי מדי הסוכר יסייעו מאוד למעל 150 ילדים בטווח גילאים שבין שנתיים ועד 25 שנה, כמחציתם מטופלים באמצעות משאבות אינסולין, והשאר באמצעות זריקות. "עד כה נמדדו רמות הסוכר בין 3 ל 5 פעמים ביממה והרמות הגבוהות תוקנו באמצעות מתן אינסולין. מובן מאליו כי מספר מדידות הסוכר המוגבל נותן לנו תמונה חלקית בלבד על איזון הסוכרת", הוא מסביר. "רכישת מדי הסוכר הרציפים מאפשרת לנו לראשונה לרתום טכנולוגיה חדשנית לטיפול בסוכרת הנעורים ולשדרג את הטיפול לרמה הנהוגה במכונים המובילים בעולם בתחום זה. מד הסוכר הרציף דוגם רמת סוכר כל 5 דקות ונותן לרופא המטפל ולמטופל מידע רציף בזמן אמיתי של ערכי הסוכר. המדובר ב - 288 ערכי סוכר ביממה. בנוסף, המערכת מתריעה על ערכי סוכר קיצוניים. בכך, מונע מד הסוכר הרציף כניסה לרמות סוכר גבוהות מצד אחד העלולות לגרום לחמצת סוכרתית וירידה מסוכנת של ערכי הסוכר העלולה להביא לפרכוסים ולאבדן הכרה", הוא אומר.
עד כה חוברו חמישה מטופלים למערכת החדשה של מד הסוכר הרציף. "כבר נמצא כי המערכת העירה מטופל אחד משנתו ומנעה ממנו כניסה למצב מסוכן של היפוגליקמיה (רמות סוכר נמוך)", מספר ד"ר צונג. "כל המטופלים שהתחברו עד כה למערכת מדווחים על שיפור מבחינת השליטה בסוכרת. בהגיעם למרפאה אני מוריד את נתוני הסוכר שנשמרו במערכת ומחליט על פי התוצאות על שינויים בטיפול. לרשותנו תוכנת מחשב ייעודית המאפשרת זאת".
ד"ר צונג הודה מאוד לעמותת ידידי בית החולים על התרמת מדי הסוכר. "בכוונתנו לצרף את כל מטופלי המרפאה לסבב טיפולי במד הסוכר הרציף, כך שכל מטופל יהיה מחובר למשך שבוע אחד פעמיים בשנה למערכת זו. אין ספק כי זהו פיתוח משמעותי בתחום מחלת סוכרת הנעורים שמשדרג מאוד את רמת הבקרה והטיפול בחולים אלו", הוא מסביר.
פרופ' יעקב יהב, מנהל בית החולים 'קפלן', אמר כי הבדיקה באמצעות מדי הסוכר החדישים בקרב כל המטופלים מהווה נדבך נוסף במטרה של בית החולים להיות בשורה אחת עם המרכזים הרפואיים המובילים בעולם מבחינת מכשור וידע רפואי. "אין ספק כי השימוש במדי הסוכר החדשניים ישפר משמעותית את יכולתם של המומחים לבצע בדיקה רציפה בזמן אמת באופן שיאפשר טיפול אפקטיבי ביותר", הוא מסכם.