מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותשבב בתוך חוט שדרה שעוזר לפראפלגים

שבב בתוך חוט שדרה שעוזר לפראפלגים

שבב מיקרוסקופי שיאפשר לאנשים משותקים "לאמן" את השרירים המשותקים שלהם


שבב שממריץ שרירים משותקים (צילום:PantherMedia)
שבב שממריץ שרירים משותקים (צילום:PantherMedia)

זוהי הפעם הראשונה שבה חוקרים פיתחו מכשיר קטן מספיק כדי להיות מושתל לתוך תעלת השדרה ואשר משלב גם את האלקטרודות וגם את ממריצי שרירים ביחידה אחת. השתל הוא בגודל של ציפורן של ילד.

 

"לפיתוח החדש יש פוטנציאל לעורר יותר קבוצות שרירים לעומת הטכנולוגיה הקיימת כיוון שניתן להשתיל לתוך תעלת השדרה מספר התקנים כאלה", אמר פרופ' אנדריאס דמונסטראנוס. "גירוי של יותר קבוצות שרירים יכול לשמש לתנועה שמספיקה לביצוע פעילות גופנית מבוקרת כגון רכיבה על אופניים או חתירה."

 

המכשיר יכול גם לשמש למגוון רחב של פונקציות שיקומית כגון גירוי שרירי השלפוחית כדי לסייע להתגבר על דליפת שתן, גירוי עצבי כדי לשפר את תנועתיות המעי או לדכא עוויתות (ספסטיות).

 

צוות המחקר הצליח להתגבר על המגבלות הקודמות על ידי אריזת כל המרכיבים הנדרשים ליחידה זעירה אחת. אלקטרודות שעשויות מפלטינה מקופלת לצורה של 3D (אשר נראה כמו דפים של ספר ומכאן שמו של המכשיר  Active Book). הדפים נמצאים סביב שורשי העצבים. הם מולחמים לתוך שבב סיליקון סגור הרמטית כדי להגן מפני חדירת מים, אשר עלולה להוביל לקורוזיה של האלקטרוניקה.

 

השבב יהיה זמין למחקרי פיילוט בשנה הבאה.

 

מתוך-Physorg.com

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

אנה-רייזמן
01/12/10 15:35

לצערי עוד מוקדם לדבר על תהליך ההשתלה כיוון שכמו שצויין בכתבה, השבב יעבור מבחני פיילוט רק שנה הבאה כך שאני מניחה שיש עוד דרך ארוכה לפני שהוא יהיה זמין לשימוש שוטף בבני האדם. כמו בכל ניתוח, במיחד זה המתבצע בקרבת/בתוך חוט השדרה, יש סיכון של החמרה במצב הקיים מחשש לפגיעה בחוט השדרה וסיכונים של ניתוח (זיהום, דימום וכו').

טליה-גינת
28/11/10 11:51

נשמע מפחיד אבל מעניין.
אני מרותקת לכ"ג,חולת טרשת נפוצה.רגל ימין כמעט משותקת לחלוטין,סובלת מספסטיות וכאבי גב.האם יוכל
לעזור לי? מהם הסיכונים שכרוכים בהשתלה?תודה.