מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותרשות הבריאות הקנדית: יופסק השיווק של ספריי קלציטונין לטיפול באוסטיאופורוזיס

רשות הבריאות הקנדית: יופסק השיווק של ספריי קלציטונין לטיפול באוסטיאופורוזיס

בכך מצטרפת קנדה לארצות הברית ואירופה שכבר המליצו על הפסקת השימוש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רשות הבריאות הקנדית הודיעה כי החל מה-1 באוקטובר יורדו מן המדפים התרופות המכילות את החומר הפעיל קלציטונין בספריי לטיפול באוסטיאופורוזיס. הסיבה היא עליה בסיכון לסרטן כתוצאה משימוש בתרופה. גם בישראל משווק ספריי קלציטונין לטיפול באוסטיאופורוזיס.


הקלציטונין הוא הורמון שיש לו תפקיד חשוב בוויסות רמות הסידן והזרחן בגוף, והוא התגלה בשנת 1962.


ההחלטה מגיעה לאחר בדיקה של בטיחות התרופה בה נמצא כי יש עליה קלה בסיכון ללקות בסרטן לאחר שימוש ממושך בתרופה. קלציטונין הינו חומר פעיל הנמצא בספריי לטיפול באוסטיאופורוזיס וכן בתרופות למחלת פאג'ט הפוגעת בעצמות ורמות הסידן במחזור הדם.


לאחר בדיקה הוחלט כי במקרה של אוסטיאופורוזיס הסיכון לסרטן עולה על התועלת, לא כך בטיפול במחלת פאג'ט שם לדברי הרשויות הקנדיות התועלת עולה על הסיכון.


בכך מצטרפת קנדה ל-FDA שבמרץ האחרון ועדת מומחים מטעמו קבעה כי גם היא כי יש להפסיק את השימוש בתרופה. כבר לפני שנה הודיעה גם רשות התרופות האירופאית שטענה כי יש להפסיק את השימוש בתרופה את השימוש לאחר שמחקר שערכה מצא עליה במקרי הסרטן אצל חולים אוסטאופורוזיס ואוסטיאוארטריטיס שטופלו בספריי. גם באירופה לא הומלץ להוריד את התרופה כאשר מדובר בטיפול במחלת פאג'ט.

 

להודעה של משרד הבריאות הקנדי

 

להודעה אודות החלטת ה-FDA

 

להודעה של רשות התרופות האירופאית