ניוון מקולרי גילי (AMD)
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
רפואה מונעת, תזונה וניוון מקולרי גילי
פרק חדש של ״נשמע כמוני״: פרופ׳ איתי חוברס, מנהל מערך העיניים במרכז הרפואי הדסה בשיחה עם ד״ר הילה קורח
ניוון מקולרי גילי( (AMD) היא מחלת עיניים כרונית שנגרמת כתוצאה מפגיעה באזור מרכז הרשתית המכונה 'מקולה', במרכז שדה הראייה – אזור שאחראי על ראייה צלולה וראייה לפרטים.
ניוון מקולרי מהווה סיבה נפוצה לאובדן חמור של הראייה בקרב מבוגרים מגיל 50 ומעלה ומחלה זו היא הסיבה המרכזית לעיוורון בישראל.
בשנים האחרונות התפרסמו מספר עבודות שבחנו את ההשפעות של מזונות שונים או רכיבים תזונתיים מסוימים על מניעה והאטת התקדמות של ניוון מקולרי,
פרופ׳ איתי חוברס, מנהל מערך העיניים במרכז הרפואי הדסה וראש הקתדרה
ע"ש Jonas Friedenwald למחקר ברפואת עיניים התארח לפרק חדש של ״נשמע כמוני״, לשיחה עם ד״ר הילה קורח על רפואה מונעת ותזונה בניוון מקולרי.
על מה דברנו?
1. מהו ניוון מקולרי, ומדוע הוא נחשב לאחת המחלות המשפיעות ביותר על ראייה בגיל מבוגר?
2. מהם הגורמים המרכזיים למחלה, וכיצד ניתן לזהות אותה בשלב מוקדם?
3. אילו תזונה והרגלים יומיומיים יכולים לסייע במניעת התקדמות המחלה?
4. אילו מזונות ורכיבי תזונה מומלצים במיוחד עבור מטופלים?
האם תוספי תזונה יכולים לשפר את מצב העין או להאט את התקדמות המחלה?
5. כיצד שינויים באורח החיים, כמו פעילות גופנית או הימנעות מעישון, משפיעים על מהלך הטיפול?
האזנה נעימה