מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
רעש בעבודה מעלה סיכון למחלות לב
מחקר: חשיפה ארוכת טווח לרעש בעבודה מעלה את הסיכון למחלות לב, במיוחד בגברים צעירים
עבודה בסביבה רועשת תמידית כמו מפעל או נגריה, לא מזיקה רק לשמיעה. מחקר חדש מראה כי עבודה בסביבה רועשת יותר ממכפילה את הסיכון לבעיות הקשורות ללב.
חוקרים מאוניברסיטת British Columbia בחנו כ- 6,300 שכירים בני 20 ומעלה וחילקו אותם לאלה שעבדו בסביבה רועשת (רעש שמקשה לדבר בווליום נורמאלי) באופן עקבי במשך לפחות שלושה חודשים, ואלה שלא עבדו בסביבה רועשת.
החוקרים מסבירים כי במחקר הנוכחי, מוזיקה רועשת או דיבורים לא נחשבו רעש עקבי חזק וכי הרעש מתייחס לרעש תעשייתי, כמו רעש שנוצר בעת חציבה או ייצור מוצרי עץ.
הם מצאו כי אלה שעבדו בסביבה רועשת נטו לעשן ויותר ולהיות בעלי משקל גבוה יותר מאשר אלה שעבדו במשרדים שקטים- גורמי סיכון למחלת לב בפני עצמם. אבל, גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את גורמי הסיכון האלה ונטרלו את השפעתם, עובדים שעבדו בסביבה רועשת היו בעלי סיכון גבוה פי שתיים עד פי שלוש, לבעיות לב רציניות כמו אנגינה, התקף לב או מחלת לב אחרת, מאשר אלה שעבדו בסביבות שקטות.
בקרב אנשים צעירים מגיל 50, הסיכון היה גבוה פי שלוש עד פי ארבע. נראה גם כי בתוך קבוצה זו, גברים מעשנים מושפעים מהרעש במיוחד.
בדיקות דם שבוצעו לאנשים שעבדו בסביבה רועשת, לא הראו רמות גבוהות במיוחד של דלקתיות או כולסטרול- שני מדדים הקשורים למחלות לב. יחד עם זאת, לחץ הדם הדיאסטולי (המספר השני בקריאת לחץ דם), היה גבוה מהרגיל- מצב הקשור לבעיות לב רציניות. הסבירות ללחץ דם דיאסטולי גבוה הייתה יותר מכפולה בקרב אלה שנחשפו לרעש חזק בעבודה.
החוקרים משערים כי הלחץ שנגרם עקב רעש חזק, כנראה דומה ללחץ שנוצר עקב רגש פתאומי חזק, שבמשך הזמן יכול להוביל למחלות לב.
המחקר שפורסם בכתב העת Occupational and Environmental Medicine, לא לקח בחשבון גורמים סביבתיים אחרים בעבודה הקשורים למחלות לב, כגון עבודה במשמרות וזיהום אוויר ולכן נדרשים מחקרים נוספים כדי לוודא שאכן קיים קשר בין רעש למחלות לב.
בינתיים, החוקרים אומרים שחשוב לפקח על הרעש על מנת למנוע מחלות הקשורות לרעש, וממליצים לעובדים להגן על עצמם במידת האפשר, מפני חשיפה לרעש עודף.
Occup Environ Med 2010; DOI:10.1136/oem.2010.055269.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה