מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותרעבים? אולי זה בגלל הפרוקטוז במשקה שלכם

רעבים? אולי זה בגלל הפרוקטוז במשקה שלכם

מחקר מעלה את האפשרות שבניגוד לסוכר לבן, הממתיק פרוקטוז לא מוביל לתחושת שובע ועלול לגרום לאכילת יתר


רוב המשקאות הקלים מיוצרים עם סירופ תירס מועשר בפרוקטוז (צילום: Shutterstock)
רוב המשקאות הקלים מיוצרים עם סירופ תירס מועשר בפרוקטוז (צילום: Shutterstock)

מחקר קטן שנערך באמצעות הדמיות מוח הראה כי בניגוד למשקאות המומתקים בגלוקוז, כששותים משקאות ממותקים בפרוקטוז, השינויים שמתעוררים במוח לא מובילים לתחושת שובע, מה שעלול להוביל לאכילת יתר.

 

למרות שהם מכילים אותה כמות קלוריות, לא כל הסוכרים נוצרו שווים, מכיוון שהם מתפרקים בצורה שונה בגוף.

 

הסוכר הלבן שאנחנו ממתיקים באמצעותו כוס תה או מכינים איתו עוגה ביתית נקרא סוכרוז. סוכר זה מכיל גלוקוז ופרוקטוז ברמה שווה. אבל בתעשיית המזון הממתיק הנפוץ ביותר אינו סוכרוז – אלא סירופ תירס מועשר בפרוקטוז, שיש עדויות לכך שהוא עשוי להסב נזקים נוספים מעבר לנזקי הסוכר הרגיל. כיום רוב המשקאות הקלים והמזונות המתועשים מיוצרים עם סירופ תירס מועשר בפרוקטוז. 

 

במחקר החדש, חוקרים מאוניברסיטת ייל ביקשו לבחון איך משפיע הפרוקטוז לעומת הגלוקוז על איזור המוח האחראי על שובע.

 

לשם כך הם נעזרו בהדמיות מוח באמצעות מכשירי MRI פונקציונאלי. הבדיקה מתבססת על העובדה כי אזורים קטנים בקליפת המוח צורכים יותר אנרגיה וחמצן בעוברם למצב פעיל. הדרישה לאנרגיה מסופקת על ידי שינויים בזרימת הדם המחומצן לאותם אזורים, שמכשיר fMRI יכול למדוד.

 

הדמיות המוח בוצעו ב-20 מתנדבים צעירים שמשקלם תקין, לפני ואחרי שהם שתו משקה דובדבנים ממותק בפרוקטוז או גלוקוז בשני מפגשים שהתרחשו בהפרש של מספר שבועות.

 

הנבדקים התבקשו לדווח על מידת השובע והרעב שלהם, בנוסף נלקחו מהם דגימות דם ובוצעו הדמיות מוח בהן נבדקה בין היתר התגובה באזור ההיפותלמוס במוח – אזור הקשור לוויסות רעב ושובע. 

 

מתוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת היוקרתי JAMA עולה שהיה הבדל משמעותי בפעילות המוח לאחר שתיית הגלוקוז בהשוואה לפרוקטוז.

 

15 דקות לאחר השתייה, הגלוקוז הפחית את הפעילות המוחית באזור ההיפותלמוס. לעומת זאת הפרוקטוז הגביר אותה. זה מראה כי הגלוקוז משרה שובע בעוד שהפרוקטוז לא משרה שובע.

 

ממצא זה השתלב היטב עם הדיווחים של המשתתפים שלא ידעו מה הם שותים, אבל דיווחו על שובע רק אחרי שתיית משקה הגלוקוז.

 

בנוסף, מבדיקות הדם עלה כי בהשוואה לגלוקוז, הפרוקטוז הוביל להפרשה פחות גבוהה של אינסולין בגוף.

 

כעת החוקרים מתכננים לבצע ניסוי דומה באנשים שמנים.

 

 

JAMA. 2013, 309(1), 63-70

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט