סרטן
מנהלי קהילה
רכיב במריחואנה משקם את חוש הטעם
מחקר: THC משקם את החושים של חולי סרטן ומחזיר להם את ההנאה מאוכל
הרכיב הפעיל המרכזי במריחואנה יכול לסייע לשיקום חוש הטעם של חולי סרטן ולאפשר להם ליהנות שוב מאוכל. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת אלברטה בקנדה.
21 חולים שעברו כימותרפיה כדי לטפל בסרטן מתקדם, קיבלו גלולות שהכילו גרסא סינטטית של THC – החומר הפסיכו-אקטיבי במריחואנה, או גלולות פלצבו, ללא חומר פעיל.
המתנדבים נטלו את הגלולות במשך 18 יום ואז התבקשו למלא שאלון. תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Annals of Oncology הראו כי 73% מהמטופלים שנטלו THC דיווחו על אהבה רבה יותר לאוכל, בהשוואה ל- 30% בקרב קבוצת הפלצבו.
55% מנוטלי ה- THC אמרו כי התרופה "גרמה למזון להיות טעים יותר" בהשוואה לאחד מעשרה בקרב קבוצת הביקורת.
שתי הקבוצות צרכו יותר קלוריות מאשר לפני המחקר, אבל שתיהן צרכו בערך את אותה כמות הקלוריות במהלכו. יחד עם זאת, מטופלי ה- THC אמרו שהם אכלו יותר חלבון ונהנו יותר ממזונות מתובלים מאשר לפני תחילת המחקר.
מטופלי ה- THC דיווחו גם על איכות שונה טובה יותר ויותר רוגע מאשר מטופלי הפלצבו, ועל שיפור בחושים. מבחינת תופעות הלוואי, לא היה הבדל בין הקבוצה שנטלה THC לקבוצת הפלצבו.
לדברי החוקרים, הממצאים חשובים מכיוון שסרטן או הטיפולים נגדו, עלולים לפגוע בתאבון ולהוביל לירידה מסוכנת במשקל. לדוגמא רבים מהמטופלים אוכלים פחות בשר שלדבריהם טעמו פחות נעים להם בעקבות הטיפולים. חולים כאלה נאלצים להתמודד עם הבעיה באמצעות אכילת מזונות תפלים, מה שמוביל להפחתה בצריכת המזון. הם מוסיפים כי רופאים צריכים לשקול טיפול ב- THC למטופלי סרטן שסובלים מפגיעה בחוש הטעם, בחוש הריח ובתיאבון.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה