מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותרזה מדי או שמן מדי - מה יותר מסוכן?

רזה מדי או שמן מדי - מה יותר מסוכן?

ניתוח נתונים של יותר מ-50 מחקרים חושף: תת-משקל עשוי להיות קטלני אפילו יותר ממשקל יתר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש האומרים כי "אי אפשר להיות עשיר מדי או רזה מדי", אך מחקר חדש מראה כי לא כך הדבר. מהממצאים שפורסמו בכתב העת Journal of Epidemiology and Public Health, עולה כי לאנשים עם תת משקל סיכון כמעט כפול למוות בהשוואה לאלה שמשקלם תקין.

 

חוקרים מבית החולים St. Michael's בטורונטו ניתחו נתונים מ-51 מחקרים שעקבו אחר אנשים במשך 5 שנים או יותר והתמקדו בקשר שבין BMI (מדד מסת הגוף המהווה אינדיקטור למשקל בריא) ומוות מכל סיבה שהיא. המחקרים שנכללו בניתוח הנתונים כללו בני אדם בכל הגילאים, כולל ילודים ולא כללו אנשים עם תת-משקל שנובע ממחלות כמו סרטן, מחלות ריאה כרוניות ואי ספיקת לב.

 

נמצא כי לאנשים בתת משקל (BMI של 18.5 ומטה) סיכון גבוה פי 1.8 למוות בהשוואה לאנשים שמשקלם תקין (BMI בין 18.5 עד 25.9).

 

מהנתונים עולה כי תת משקל עשוי להיות קטלני יותר מהשמנה. למטופלים שמנים (BMI של 30 עד 34.9) סיכון גבוה פי 1.2 למוות ולאנשים הסובלים מהשמנה חמורה (BMI של 35 ומעלה) סיכון גבוה פי 1.3 למוות, בהשוואה לאנשים שמשקלם תקין.

 

הממצאים אומנם מצביעים על קשר בין תת משקל לתמותה, אך הם לא מוכיחים כי הרזון גורם בעצמו להכפלה של הסיכון למוות. עשויים להיות משתנים מתערבים שהחוקרים לא לקחו בחשבון, שמשפיעים גם על הסיכון למוות וגם על המשקל.

 

עם זאת, החוקרים אומרים כי מחקרם מזכיר שחשוב שאנו כחברה נתמקד לא רק בהשמנה ותחלואיה, אלא גם בסיכונים הכרוכים ברזון מוגזם.

 

 

Journal of Epidemiology and Public Health, March 28, 2014

 

מיכל-אפק
30/03/14 20:54

תודה אלה, חדשה חשובה!