מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותרוצים להפסיק לעשן? נסו היפנוזה או דיקור

רוצים להפסיק לעשן? נסו היפנוזה או דיקור

סקירת מחקרים: דיקור והיפנוזה יכולים להוות טיפול לא-תרופתי יעיל לגמילה מעישון


בכל המחקרים קיימת מגמה שמצביעה על יתרונות לטיפולי ההיפנוזה והדיקור (צילום: Shutterstock)
בכל המחקרים קיימת מגמה שמצביעה על יתרונות לטיפולי ההיפנוזה והדיקור (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים סקרו 14 מחקרים שבחנו טיפולים לא-תרופתיים לגמילה מעישון. ניתוח הנתונים שפורסם בכתב העת American Journal of Medicine מצביע על כך שדיקור והיפנוזה יכולים לסייע להיגמל מסיגריות.

 

החוקרים הקנדים מאוניברסיטת McGill מצאו כי בממוצע, המחקרים הראו שמעשנים שעברו דיקור היו בעלי סיכוי גבוה פי שלוש וחצי להיות נקיים מטבק חצי שנה עד שנה לאחר מכן. בארבעת המחקרים שבחנו את ההיפנוזה, למעשנים היו שיעורי הצלחה גדולים יותר עם הטיפול בהשוואה למעשנים אחרים שקיבלו עזרה מינימאלית בגמילה.

 

יש לציין כי שיעורי ההצלחה לא היו עקביים בכל הניסויים שנערכו, אך המגמות הרחבות מצביעות על כך שהטיפולים האלטרנטיביים מסייעים לגמילה.

 

כך למשל, מחקר מ- 2008 במסגרתו נערכו טיפולים בדיקור לייזר על 258 מעשנים, מצא כי 55% מאלה שקיבלו את הטיפול לא עישנו לאחר 6 חודשים, בהשוואה ל- 4% מאלה שלא קיבלו את הטיפול. 

 

אבל, מחקר מ- 2007 שבחן דיקור במחטים באזור האוזן - בו בדרך כלל מטפלים בדיקור לגמילה מעישון - דיווח על שיעורי הצלחה נמוכים יותר: רק 9% מאלה שעברו דיקור לא עישנו לאחר חצי שנה בהשוואה ל- 6% מאלה שלא עברו את הטיפול.

 

המצב דומה גם במחקרי ההיפנוזה. שני מחקרים הצביעו על השפעה משמעותית – שיעורי גמילה 20% עד 45% בקרב מטופלי ההיפנוזה, חצי שנה עד שנה לאחר הטיפול. שני המחקרים האחרים הצביעו על השפעות קטנות יותר.

 

החוקרים אומרים כי בכל אופן, בכל המחקרים קיימת מגמה שמצביעה על יתרונות לטיפולי ההיפנוזה והדיקור. עדיין קיימות שאלות רבות – כמו כמה מפגשי טיפול דרושים לגמילה, איזה טכניקות ספציפיות הן הטובות ביותר, כמה בדיוק השיטות הללו יעילות וכמה הן יעילות בהשוואה לשיטות קונוונציונאליות יותר לגמילה – אך דיקור או היפנוזה עשויים לסייע למעשנים להיגמל מסיגריות.

 

 

עוד על היפנוזה 

 

American Journal of Medicine published online 13 April 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אלה-הר-נוי
08/05/12 8:25

 ד"ר אלכסנדר סולומונוביץ, מנהל היחידה להיפנוזה קלינית במרכז הרפואי וולפסון. הוא מעולה. 
בנוסף, ניסית את הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן"? לי זה מה שעזר בסוף. 

מימי3
07/05/12 20:24

 האם אתם מכירים רופא בעל אישור להפנט באזור ת'א ?? ניסיתי הכל  מכל כולל דיקור - לא עזר לצערי.