מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותרופאים צעירים מפנים יותר להשתלת כליה פרה-אמפטיבית

רופאים צעירים מפנים יותר להשתלת כליה פרה-אמפטיבית

רופאים צעירים מפנים יותר חולים להשתלת כליה פרה-אמפטיבית לפני התחלת טיפול בדיאליזה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מעט ידוע על מאפייני הרופאים המפנים חולים בזמן להשתלת כליה פרה-אמפטיבית לפני התחלת טיפול בדיאליזה.

 

בעבודה שהוצגה השבוע בכנס הנפרולוגי העולמי בארה"ב, דווח כי רופאים צעירים, זמן קצר לאחר סיום לימודי הרפואי, מפנים יותר חולים להשתלת כליה פרה-אמפטיבית (לפני התחלת דיאליזה), לעומת רופאים ותיקים.

 

במחקר זה נאסף מידע על 529 מבוגרים שעברו השתלת כליה מתורם חי בין השנים 2007-2009. מתוכם 274 עברו השתלת כליה פרה-אמפטיבית.

 

החוקרים מצאו כי רופאים צעירים, זמן קצר לאחר סיום לימודי הרפואי, הפנו בשכיחות רבה יותר חולים להשתלת כליה מוקדמת פרה-אמפטיבית, לפני התחלת הטיפול בדיאליזה. דווקא הרופאים הותיקים והמנוסים, היו פחות מודעים לכך והפנו את החולים בשכיחות נמוכה יותר.

חולים עם מחלת כליות כרונית מתקדמת הזקוקים לטיפול כלייתי חליפי, יכולים להנות מהשתלת כליה עוד טרם התחלת הטיפול בדיאליזה, ולהנות מתוצאות טובות של ההשתלה וכן שיפור באיכות החיים, לעומת החולים המתחילים בדיאליזה.

 

החוקרים מסכמים כי יש להגביר את המודעות לנושא השתלת כליה פרה-אמפטיבית בקרב החולים והרופאים המטפלים, בכדי להגביר הפנייה מוקדמת בזמן להשתלה.

 

www.renalandurologynews.com/Younger-Doctors-More-Likely-to-Recommend-Preemptive-Kidney-Transplantation/article/156486/

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

אברהם-פ.
03/11/09 7:04

מבנה המוסדות הרפואיים בארץ, לא מאפשר ל"משמרת הצעירה", עם כל הערכתי אליה, להזיז כהוא זה בנושא.

אברהם-פ.
03/11/09 7:01

ד"ר נעמי לוין היקרה, כפי שאולי את יודעת, כל נושא ההשתלות, מוכר לי על כל היבטיו. חבל לי ובוודאי גם לך (כרופאה צעירה), שמדיניות המוסדות הרפואיים, הממשלתיים והפרטיים (קופ"ח וחברות הביטוח),אינה נשענת על מה שנמצא במחקר המדובר, שזה טוב לחולים, אלא מה שטוב ללקופה הציבורית או כיסם של מנהלי הקופות (כפי שפורסם רק בשבוע שעבר). ללא קשר לאתיקה הרפואית, המוצגת כ"חוסם עורקים", להתייחסות ההסתדרות הרפואית, כאשר נמשכים ניתוחי השתלות (מעטות), בחסות העלמות עין ותירוצים שונים, הגוברים על האתיקה המזוייפת, שמביאה אט אט לחורבן מחלקות ההשתלה בארץ ונטישת משתילים טובים את הארץ. לכן, פרסום המחקר, שאינו "מדגדג" לקובעי המדיניות ושאינו מועיל לחולים, רק "מרגיז" אותי אישית יותר.

יתכן כי דווקא עבודה כמו זו שמראה כי דווקא הדור הצעיר מודע יותר לחשיבות הנושא, ומפנה יותר להשתלות פרה-אמפטיביות, עשויה לעורר תקווה, כי כאשר ההחלטות יינתנו בידי הדור הצעיר, נזכה לגישה שונה ומתקדמת יותר...

כידוע לך מחקרים/מאמרים חד הם ומדיניות ממשלתית אינה בהכרח קשורה ואינה תואמת הרבה פעמים את ההמלצות המקצועיות, וזאת לא רק בתחום ההשתלות, אלא באין ספור תחומים ברפואה. חסרות תרופות מצוינות שהוכחו כיעילות שאינן בסל? חסרים טיפולים מתקדמים שאינם מכוסים ע"י הקופות וניתנים רק במיטב כספי החולים? ובל נשכח להוסיף את הבעיות האתיות השונות הכרוכות בעיקר בנושא ההשתלות מן החי... אגב, הבעיה בהשתלות בחו"ל אינה נובעת אך ורק ממדיניות מוסדות הבריאות בארץ, אלא קשורה בחלקה גם למדיניות מדינות אחרות בנושא להשתלות לזרים. לצערי, הנושא בעייתי ומורכב ובודאי שלא יושפע מהצגה זו או אחרת בכנס, ולו גם הכנס החשוב ביותר בתחום...

אברהם-פ.
02/11/09 19:22

המשפט "חולים עם מחלת כליות כרונית מתקדמת הזקוקים לטיפול כלייתי חליפי, יכולים להנות מהשתלת כליה עוד טרם התחלת הטיפול בדיאליזה, ולהנות מתוצאות טובות של ההשתלה וכן שיפור באיכות החיים, לעומת החולים המתחילים בדיאליזה." אפשרות להינות לחוד ומציאות לחוד. נכון וגם ידוע לפחות כבר 6 שנים לרופאים הנפרולוגים. אז למה משרד הבריאות ומשרד האוצר (המפקח על הביטוח), עושים הכל כדי להערים קשיים ביורוקראטיים וכספיים, על חולים מלעבור השתלות בחו"ל בכלל ו"מן החי" בפרט ??? כיצד מתיישבת מסקנת המאמר, עם המדיניות של מוסדות הבריאות בארץ.