מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותרופאים לא תמיד מקבלים עצות של עצמם

רופאים לא תמיד מקבלים עצות של עצמם

סקר: רופאים לעתים קרובות יבחרו לעצמם טיפול הכרוך בסיכון מוגבר למוות אך פחות תופעות לוואי


ההמלצות שנותנים רופאים לחולים פעמים רבות שונות ממה שהם היו עושים בעצמם (צילום: panthermedia)
ההמלצות שנותנים רופאים לחולים פעמים רבות שונות ממה שהם היו עושים בעצמם (צילום: panthermedia)

 

רופאים לא תמיד מקיימים את העצות בנוגע לטיפולים רפואיים שהם נותנים לחולים, כשהם עומדים מול אותן ההחלטות. כשהתבקשו לדמיין את עצמם חולים, הרופאים בחרו לעתים קרובות יותר את הטיפול הכרוך בסיכון גבוה יותר למוות אך שיש לו פחות תופעות לוואי קשות. כך עולה מסקר שנערך בארצות הברית ופורסם בכתב העת הרפואי Archives of Internal Medicine.

 

חוקרים מאוניברסיטת דיוק שלחו לרופאים מרחבי המדינה סקר שהייתה בו סדרות שאלות הקשורות לשני תרחישים שונים: טיפול ניתוחי לסרטן המעי הגס או טיפול לשפעת העופות. בכל תרחיש ניתנו להם שתי חלופות: אחת כרוכה בסיכוי טוב יותר לשרוד מחלה קטלנית, אך במחיר של תופעות לוואי קשות אפשריות והאחרת הייתה כרוכה בסיכון מופחת לתמותה אך סיכון גבוה יותר לתופעות לוואי קשות שעלולות לפגוע באיכות החיים. הרופאים קיבלו סקר בו התבקשו להניח כי הם החולים, או לחילופין סקר בו התבקשו לייעץ למטופל.

 

242 רופאים ענו על הסקר בנושא בסרטן המעי הגס, מתוכם 38% בחרו לעצמם בניתוח שהיה כרוך בסיכון גבוה למוות אך פחות סיכון לתופעות לוואי קשות. אבל, רק רבע אמרו כי היו ממליצים על טיפול זה למטופל. כ- 700 רופאים ענו על הסקר בנושא טיפול בשפעת העופות. 63% מתוכם בחרו בטיפול המסוכן יותר לעצמם, בעוד שרק 49% היו ממליצים עליו למטופל.

 

החוקרים מבהירים כי הממצאים לא קשורים למוסר, אלא לטבע האנושי, והרופאים כלל אינם מודעים לכך שהם עושים זאת. לדבריהם, אנשים בדרך כלל מושפעים מרגשות כשההחלטות שהם מקבלים נוגעות לעצמם ולא לאדם אחר.

 

 

Arch Intern Med. 2011;171(7):630-634. doi:10.1001/archinternmed.2011.91

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

כל רופא יודע שהבסיס לכל החלטה הינו רגשי. החלק הרציונאלי הוא אולי מעט מעל 50%.

אפרת_זיו
14/04/11 21:52

זה הזכיר לי ידיעה שהעלנו כאן לפני יותר משנה בה דיווחו כי פחות מ- 20% מרופאי בריטניה מתעמלים....
מעניין מה קורה בארץ?