מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותרוב מקרי הקורונה האסימפטומטיים נותרים כך

רוב מקרי הקורונה האסימפטומטיים נותרים כך

נתונים מאוניית התענוגות מוכיחים כי אנשים שנדבקו בקורונה אבל לא מציגים תסמינים לרוב לא מפתחים תסמינים בהמשך


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

רבים ממקרי הקורונה שמתגלים בימים אלה הם של אסימפטומטיים – נשאים של הנגיף שלא פיתחו כלל תסמינים של מחלה. אבל האם אותה אסימפטומטיות היא רק שלב של המחלה שבהמשך מתפתח למחלה עם תסמינים?

 

חוקרים יפנים מאוניברסיטת פוג'יטה בדקו את הנושא בקרב נוסעים ואנשי צוות של אוניית התענוגות "דיימונד פרינסס" שעשתה כותרות ברחבי העולם לאחר שבודדה בפברואר האחרון ליד יפן בעקבות התפרצות של נגיף הקורונה על כלי השיט.

 

על האונייה היו 3,711 נוסעים ואנשים צוות, מתוכם 712 נדבקו בקורונה, ומהם 410 (58%) כלל לא חוו תסמינים כאשר נבדקו לראשונה בבדיקת PCR לאיתור הנגיף.

 

96 מהנוסעים שנדבקו בנגיף אך לא פיתחו תסמינים הועברו לבידוד ותצפית בבית חולים במרכז יפן, יחד 32 שותפים לתאים שהבדיקות שלהם חזרו שליליות ואלה היו במעקב עד שחלף הזיהום: לאחר שתי בדיקות PCR שחזרו שליליות. מצב זה אפשר לרופאים ללמוד על התפתחות המחלה החדשה בקרב נדבקים אסימפטומטיים. 

 

נמצא כי מתוך 96 הנוסעים שתוצאות הבדיקות שלהם הצביעו על כך שנדבקו בקורונה ובתחילה לא פיתחו תסמינים, רק 11 - קרוב ל-11% - פיתחו תסמינים בהמשך. החוקרים מסבירים כי המשמעות היא שאותם 11% לא היו אסימפטומטיים אלא פרה-סימפטומטיים.

 

תסמינים/סימנים קליניים של נגיף הקורונה התפתחו באותם חולים פרה-סימפטומטיים תוך תקופה חציונית של ארבעה ימים – משמע שמחצית מהנבדקים פיתחו תסמינים תוך פחות מארבעה ימים ומחצית אחרי למעלה מארבעה ימים ועד 7 ימים לאחר הבדיקה הראשונה בה נמצאו חיוביים לנגיף.

 

אוניית התענוגות סיפקה גם נתונים באשר למי מהנשאים האסמיפטומטיים למעשה עשויים להיות פרה-סימפטומטיים. נראה כי הגיל הוא הגורם המשמעותי: לכל שנה שנוספה לגיל המטופל, הסיכון שהוא יפתח בהמשך תסמינים עלה ב-8%.  

 

החוקרים, שפרסמו את ממצאיהם אתמול (ו') בכתב העת New England Journal of Medicine מצאו גם כי בקרב הנוסעים האסימפטומטיים שנותרו ללא תסמינים לאורך כל תקופת הזיהום, 27% סבלו ממחלה כרונית כמו לחץ דם גבוה או סוכרת – מחלות שידוע כי הן מהוות גורמי סיכון לסיבוכים בחולי קורונה.

 

שמונה ימים לאחר שלראשונה נמצא כי הם חיוביים לנגיף, הבדיקות של כמעט מחצית (48%) מהמטופלים חזרו שליליות. עד ליום ה-15 המספר הזה כבר הגיע ל-90%.  

 

 

New England Journal of Medicine June 12, 2020