טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
רוב החולים בטרשת נפוצה מחפשים מידע על מחלתם באינטרנט
למרות שהאינטרנט הוא המקום הראשון בו מחפשים אחר מידע הוא נתפס כפחות אמין
מידע טוב ואמין הנו גורם חשוב בקבלת החלטות, על אחת כמה וכמה כאשר עוסקים בהחלטות הנוגעות למצב הבריאותי. מחקר חדש בחן היכן אנשים עם טרשת נפוצה מחפשים אחר מידע בריאותי ואילו מקורות הם מוצאים כאמינים ביותר.
במסגרת המחקר נשאלו 8,586 אנשים עם טרשת נפוצה בצפון אמריקה לגבי המקורות מהם הם שואבים מידע. הנבדקים נשאלו על המקור בו מצאו מידע לאחרונה בנושאי בריאות באופן כללי ובאופן ספציפי על מחלת הטרשת הנפוצה.
הממצאים הראו כי 83% מן האנשים משתמשים בכלי התקשורת הציבוריים (כגון ספרים ואינטרנט, בניגוד לתקשורת בין אישית) כמקור מידע ראשון למידע בריאותי כללי ו- 68% למידע בנוגע למחלת הטרשת הנפוצה.
באופן ספציפי, האינטרנט נמצא במקום הראשון, בו משתמשים 73% מהאנשים לטובת מידע בריאותי כללי ו- 59% לטובת מידע על טרשת נפוצה.
אנשים צעירים יותר, עם פגיעה קלה בלבד בעקבות המחלה ובעלי הכנסה גבוהה, נטו לצרוך יותר את תקשורת ההמונים כמקור ראשון למידע בריאותי, בהשוואה למקורות הבין אישיים כגון משפחה, חברים וארגונים של מטופלים.
הנושאים שעליהם חיפשו אנשים מידע על טרשת נפוצה, היו מגוונים וכללו מידע על טיפולים (79%), מידע כללי על המחלה (63%), תמיכה וכיצד להתמודד עם המחלה (55%) והיכן להשיג טיפול רפואי (18%).
המקור האמין ביותר היה התייעצות עם רופא, עליו דיווחו 80% מן הנשאלים כאמין, בעוד שרק 23% דיווחו כי הם סומכים על מידע עליו קוראים באינטרנט. כמעט 40% מהנשאלים דיווחו כי חשו תסכול וייאוש במהלך חיפושם אחר המידע שביקשו ו- 21% דיווחו כי גם כאשר קיבלו את המידע המבוקש היה להם קשה להבינו ולהשתמש בו.
המחקר מצביע על הצורך הגדול במידע בנוגע לטרשת נפוצה במגוון רחב של תחומים. נראה כי על אף שקיים אמון ורצון להתייעץ עם רופאים ואנשי מקצוע מהתחום, האינטרנט הוא המקור העיקרי ממנו שואבים מידע.
בנוסף, סקירת המחקרים מראה שהשימוש באינטרנט לטובת מידע בריאותי רק הולך ועולה עם השנים, אך עדיין המידע הנקרא באינטרנט נתפס כפחות אמין. המסקנה היא שלטובת הציבור יש ליצור אתרי אינטרנט מקצועיים, בעלי אמינות גבוהה, אשר ינגישו את הידע והמקצועיות של אנשים המומחים בתחום המחלה לכל אדם שיזדקק לו.