כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
רוב ההיעדרויות מעבודה- בגלל כאב גב
מחקר בינלאומי חדש: אחד מעשרה ישראלים סובל מכאבי גב או מפרקים באופן כרוני
50 אחוז מכלל ההיעדרויות מעבודה הנמשכות 3 ימים ומעלה הן כתוצאה מכאבי גב, צוואר ומפרקים. 1 מ-10 ישראלים סובל מכאבים אלה באופן כרוני. כך עולה ממחקר בינלאומי חדש, שנערך ב-25 מדינות, בתוכן ישראל שתוצאותיו פורסמו היום (ג') במסגרת פורום "בריאות-כלכלה" בנושא הפרעות שריר- שלד.
"הפרעות שריר-שלד", זה שם כולל למגוון רחב של מצבים אורטופדיים וראומטולוגיים כגון כאבי גב, נקעים בידיים ובצוואר או מחלות מפרקים. על פי ארגון הבריאות העולמי, הן מדורגות במקום הרביעי מבין המחלות השכיחות ביותר הפוגעות בנשים ובמקום התשיעי בין המחלות הפוגעות בגברים. הן מלוות בכאבים ומוגבלויות רבות, ובעלות השפעה על תפקודו של האדם בעבודה ובחייו הפרטיים.
על פי המחקר שנערך על ידי "מכון העבודה הבריטי" ומומן על ידי חברת התרופות אבוט, בישראל חיים לפחות 700,000 בני אדם עם כאבי שריר-שלד כרוניים. ההערכה היא שמספר הסובלים מהפרעות אלו, צפוי לעלות עוד יותר. עוד עולה מהמחקר כי הפרעות שריר-שלד אחראיות ל-60% ממקרי אובדן כושר עבודה לצמיתות.
"על פי ארגון הבריאות העולמי 80% מהאוכלוסייה הבוגרת יושפעו מהפרעות שריר-שלד בשלב כלשהו בחייהם" מציין פרופ' יוסף ריבק, יו"ר המועצה הלאומית לבריאות העובד - משרד הבריאות.
פרופ' משה טישלר, יו"ר איגוד הראומטולוגים, טוען כי חולים רבים הסובלים מהפרעות שריר-שלד אינם מודעים להשלכות העתידיות של מחלתם או מופנים בשלב מאוחר מידי למומחה. "הדבר משפיע באופן ישיר על חומרת מחלתם וסיכויי ההחלמה ממנה. מצב זה מצריך טיפול מערכתי דחוף", הוא מוסיף.
מנתוני הביטוח הלאומי עולה כי 32,612 ישראלים מקבלים קצבת נכות ממשלתית כתוצאה מהפרעות אלה. למרות ניסיונות השיקום רק 35% מהם חוזרים לעבודה. בנוסף, הפרעות אלו הן הסיבה השכיחה ביותר עבור פרישה מוקדמת בשל סיבות בריאותיות.
על פי הדו"ח, העלות השנתית הכוללת של הפרעות שריר-שלד בישראל, מוערכת בסך של 26 מיליארד ₪ - סכום השווה ל-4% מהתוצר הלאומי.
האם אנשים הסובלים מהפרעות שריר-שלד יכולים לחזור למעגל העבודה או לא להיפלט ממנו מלכתחילה? המחקר קובע באופן חד משמעי, כי לא רק שהם יכולים – כך צריך להיות. התמדה בעבודה לרוב מועילה להחלמתו הבריאותית והפסיכוסוציאלית, של חולה או פצוע יותר מאשר תקופות ארוכות של היעדרות.
"הגישה הרווחת בישראל היא כי יש צורך ב-100% כשירות על מנת לשוב לעבודה" אומר סטיבן באוון, מנכ"ל מכון העבודה הבריטי "המחקר דוחה גישה זו וטוען כי אם רופאי המשפחה היו מתבקשים לתת 'אישור כשירות' (המציין מה העובד עדיין מסוגל לבצע) במקום 'אישור מחלה', אז היה ברור יותר למעסיקים מה יכול העובד עדיין לעשות בעבודה. גישה זו נכנסת לשימוש בבריטניה, ויש לשקול את הכנסתה לשימוש גם בישראל".
http://www.kay.co.il/customers/site/fit_for_work/
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה