מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותקשר בין דלקתיות לדיכאון

קשר בין דלקתיות לדיכאון

מחקר מצא קשר בין דיכאון לבין חלבון המהווה סמן לדלקתיות הקשורה למחלות כמו מחלות לב וכלי דם


רמות גבוהות של CRP קשורות למצוקה פסיכולוגית ודיכאון (צילום: Shutterstock)
רמות גבוהות של CRP קשורות למצוקה פסיכולוגית ודיכאון (צילום: Shutterstock)

רמות גבוהות של החלבון C-reactive - סמן לדלקתיות - קשורות לסיכון מוגבר לדיכאון. כך עולה ממחקר חדש שנערך בדנמרק.

 

החלבון C-reactive המכונה CRP מהווה סמן ביולוגי לדלקתיות. רמות גבוהות שלו נקשרו לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ולסוכרת.

 

חוקרים מאוניברסיטת קופנהגן ביקשו לבדוק אם רמות גבוהות של CRP קשורות לתחושת מצוקה ולדיכאון. לשם כך הם בדקו את רמות ה-CRP ביותר מ-73,000 נשים וגברים בני 20 עד 100 שהשתתפו בשני מחקרים קודמים.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Archives of General Psychiatry מצא כי רמות גבוהות של CRP קשורות למצוקה פסיכולוגית ודיכאון. הסבירות לשימוש בנוגדי דיכאון, לקבלת מרשמים לנוגדי דיכאון ולאשפוז בשל דיכאון הייתה גבוהה יותר מפי 2 עם רמות גבוהות של CRP.

 

הקשר בין דיכאון לרמות הדלקתיות נותר משמעותי מבחינה סטטיסטית גם לאחר שנלקחו בחשבון גורמים כמו מידת ההשמנה והיסטוריה של מחלות כרוניות.

 

החוקרים מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי לבדוק את כיוון הקשר בין הדלקתיות לדיכאון. מחקר שפורסם בתחילת השנה ובדק את כיוון הקשר מצא כי אפיזודות מצטברות של דיכאון עשויות להוביל לדלקתיות בגוף.

 

 

Arch Gen Psych 2012; DOI: 10.1001/2013.jamapsychiatry.102

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה